Πράγα 2015: Φετινό ρεκόρ και τελικός για Δουβαλίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Την δουλειά που ξεκίνησε νωρίς το πρωί, θα ολοκληρώσει αργά το βράδυ ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο πρωταθλητής μας πραγματοποίησε εξαιρετική παρουσία στον ημιτελικό των 60 μ. εμπ. και πήρε την πρόκριση για τον σημερινό τελικό (19.55).

Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα, παρά το γεγονός ότι έτρεξε στην εξωτερική διαδρομή κατάφερε να τερματίσει τρίτος με 7.62, να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ (7.63) και φυσικά να πάρει την πρόκριση για τον τελικό. Νικητής της κούρσας ήταν ο Γουίλχεμ Μπελοσιάν με 7.53, όσο και το φετινό του ρεκόρ και δεύτερος ο Τσέχος Πετρ Σβόμποντα, με 7.61 και ξέφρενα πανηγύρια στον τερματισμό.

Η τετράδα έκλεισε με τον 4ο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου στα 110 μ. εμπ. Λόρενς Κλαρκ (7.66). Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν και στην δεύτερη σειρά με τον Ντιμίτρι Μπασκού να επικρατεί με 7.46 (ατομικό ρεκόρ) και τον τρίτο Γάλλο της παρέας να είναι δεύτερος με 7.54. Στον τελικό προκρίθηκαν ακόμη ο Γερμανός Ερικ Μπάλνουβειτ με 7.59 και ο Ούγγρος Μπαλάς Μπαντζί (7.65). Ο Τελικός θα γίνει στις 19.55 ώρα Ελλάδος. Ο Δουβαλίδης προκρίθηκε με την έκτη καλύτερη επίδοση, ενώ η πρώτη τριάδα, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει καταληφθεί από τους Γάλλους.

Στις γυναίκες, η Αλίνα Ταλάι ανέβασε ένταση σε σχέση με την πρωινή κούρσα και τερμάτισε πρώτη στην πρώτη ημιτελική σειρά των 60 μ. εμπ. με 7.89. Η αθλήτρια από την Λευκορωσία άφησε δεύτερη την Λούσι Χάτον, που για δεύτερη φορά σε μία ημέρα βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, αυτή τη φορά με 7.93. Ατομικό ρεκόρ σημείωσαν και οι δύο πρώτες της δεύτερης σειράς, Σόλομον (7.95) και Νειζίρι (7.98). Οι επτά από τις οχτώ, που προκρίθηκαν στον τελικό τερμάτισαν κάτω από τα 8.00! Ο Δουβαλίδης θα τρέξει στον έβδομο διάδομο.

Δείτε τους οχτώ του τελικού με τα φετινά τους ρεκόρ

Μπαντζί (Ουγγαρία) 7.62
Κλαρκ (Μ. Βρετανία) 7.59
Μπελοσιέν (Γαλλία) 7.53
Σβόμποντα (Τσεχία) 7.61
Μπασκού (Γαλλία) 7.46
Μαρτινότ – Λαγκάρτ (Γαλλία) 7.54
Δουβαλίδης (Ελλάδα) 7.62
Μπάλνουβειτ (Γερμανία) 7.59

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

  

 

sdf

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι