Με τους κορυφαίους το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ βάδην στα Μέγαρα

Σε ένα γνώριμο για τους αθλητές μέρος, στην περιοχή Βαρέα στην παραλία Μεγάρων θα συναντηθούν αύριο (Κυριακή, 11/3) κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του βάδην. 
 
Εκεί θα γίνει και φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ βάδην και μαζί ημερίδα για τους αθλητές και τις αθλήτριες των υπολοίπων κατηγοριών. Οι πρωταθλητές μας θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν όρια και επιδόσεις και να δείξουν την κατάσταση τους ενόψει των υποχρεώσεων τους με την εθνική ομάδα ομάδα.
 
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα τιμήσουν με συνέπεια για μία ακόμη χρονιά όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού βάδην. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στους Ανδρες και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στις Γυναίκες θα είναι δίχως αμφιβολία οι πρωταγωνιστές.
 
Η Ντρισμπιώτη συμμετείχε πριν λίγες εβδομάδες στο αγώνα της IAAF στο Μεξικό, ωστόσο δεν κατάφερε να τερματίσει, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών (υψηλή θερμοκρασία και υγρασία). Η αθλήτρια του Θανάση Δεληγιάννη προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και γι΄αυτήν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα είναι η ευκαιρία να δει την πορεία της προετοιμασίας της. "Η Αντιγόνη είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό θα φανεί στους αγώνες που θα κάνει μέσα στη σεζόν. Δουλεύει με συνέπεια και με στόχο να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό τις μεγάλες διοργανώσεις έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι η κορυφαία διοργάνωση που έχουν εντός χώρας και την τιμούμε. Στο πρόγραμμα μας είναι να συμμετάσχει και σε μίτινγκ στο εξωτερικό", είπε ο Θανάσης Δεληγιάννης.
 
Για τον Παπαμιχαήλ ο αυριανός αγώνας θα είναι μία δυνατή προπόνηση ενόψει του αγώνα στο Ριο Μαγιόρ στις 7 Απριλίου. "Η προπόνηση έχει πάει καλά έως τώρα, ωστόσο αυτό θα φανεί στα αποτελέσματα. Η προπόνηση αφορά στα 20χλμ. βάδην, απόσταση στην οποία θα διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Σίγουρα θα αγωνιστώ στο Ρίο Μαγιόρ και υπάρχει η σκέψη για έναν ακόμη αγώνα στο εξωτερικό", είπε ο κορυφαίος Ελληνας βαδιστής. Στους Άνδρες αναμένεται να ξεχωρίσουν ακόμη οι Κώστας Ντεντόπουλος και Δημήτρης Τσορδιάς, που μαζί με τον Παπαμιχαήλ ανέβηκαν πέρυσι στο βάθρο, αλλά και ο Γιάννης Βαΐτσης. Στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι Παναγιώτα Τσινοπούλου,  Δήμητρα Μπόχωρη, Αθανασία Βαΐτση και η τρίτη της περσινής διοργάνωσης Αλεξάνδρα Καύκουλα. Παράλληλα με τον αγώνα θα γίνει και ημερίδα για τους αθλητές και τις αθλήτριες των μικρότερων κατηγοριών, στην οποία ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Τζατζιμάκης και Κυριακή Φιλτισάκου. 
 
Δείτε τις συμμετοχές
 
Το πρόγραμμα
09.30 20χλμ. Α, Α Κ23
09.30 10χλμ. Ε, Π
09.35 20χλμ. Γ, Γ Κ23
09.35 10χλμ Ν
09.40 5χλμ Κ
 
Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι