ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αγώνας Ιστορικής Μνήμης “Nea Smyrni Historic Run”

Σας γνωρίζουμε την απόφαση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, να διοργανώσει, με την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 τους “1ους Αγώνες Ιστορικής Μνήμης” με τον τίτλο, “ Nea Smyrni Historic Run”.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του παραπάνω επετειακού δρομικού αθλητικού γεγονότος, θα διεξαχθούν οι Αγώνες των 10Χλμ και 5Χλμ. καθώς και αγώνας 2,5Χλμ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.
Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα βρίσκεται μπροστά από την Πλατεία Νέας Σμύρνης (επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου), στην οποία θα υπάρχουν και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της διοργάνωσης καθώς και πολλές άλλες ταυτόχρονες εκδηλώσεις που θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Η διαδρομή θα διεξαχθεί επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου καθ’ όλο το μήκος της στα όρια του Δήμου Νέας Σμύρνης, περιμετρικά των γραμμών του Τραμ.

Πρόθεση μας είναι να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και μαζική διοργάνωση με την συμμετοχή δρομέων, μαθητών, αθλητών, φιλάθλων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων από την Νέα Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Οι αναφορές μνήμης στη πόλη της Νέας Σμύρνης είναι καθημερινά παρούσες σε κάθε της σημείο.

Η Αγία Φωτεινή, η Ευαγγελική Σχολή, ο Πανιώνιος, τα μνημεία, οι πλατείες και τα ονόματα των δρόμων της αποτελούν αναφορά μνήμης της Μικρασιατικής γης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μέχρι την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη και τον Πόντο. Ο αγώνας αποτελεί για εμάς μια ουσιαστική συμβολή στη γνώση και τη διαμόρφωση συνείδησης της ιστορικότητας της πόλης της Νέας Σμύρνης για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά.

Ο αγώνας θα αποτελέσει το κλείσιμο των 40ήμερων εκδηλώσεων των «Ιωνικών Γιορτών», στοχεύοντας να είναι ο αθλητισμός, αυτός που θα σημάνει τη λήξη του μεγαλύτερου πολιτιστικού φεστιβάλ της Αττικής.

Η ώρα εκκίνησης των αγώνων προγραμματίζεται για τις 10:00 στις 4/10/15.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλέφωνα: 210 9310408 και 2132025922 & 924

Email: politistikosorg@yahoo.gr

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες από τον δικτυακό τόπο της διοργάνωσης: www.neasmirnihistoricrun.gr

Ενημερωτικό Έντυπο

pdf logo

Από το Γραφείο Τύπου
Ελευθερία Μαρκοζάνη

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Χατζατουριάν Βαγγέλης
Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης

ΤΑ ΜΕΛΗ
Καρυοφύλλη Ιωάννα
Εντεταλμένη Σύμβουλος στον Τομέα του Αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης
Μπάκας Περικλής
Φίλαθλος, πρώην Δ/ντης ΣΕΓΑΣ
Θεόδωρος Ζάχος
Μαραθωνοδρόμος
Πίχλιαβας Γιώργος
Πρόεδρος Τμήματος Νεότητας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Πνευματικός Βασίλης
Πρόεδρος ΣΑΦΑΝΣ
Παπαποστόλου Ευάγγελος
Τεχνικός Δ/ντης Αγώνων

historic run neas smyrnis footer

 
 
 

Καλεντάρι

Rogkas - Ακύρωση

Rogkas - Ακύρωση

Απρ 25, 2021 Rate: 0.00

KISSAVOS MARATHON RACE 2021 "Ευάγγελος Κουμπάρος" - Αναβολή

KISSAVOS MARATHON RACE 2021 …

Απρ 25, 2021 Rate: 0.00

Αποτελέσματα