ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 9ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για την εκκίνηση του 9ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα, αγώνα ορεινού τρεξίματος ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου. Ο Όλυμπος, ο οποίος έχει αναδειχτεί ως ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς ορεινού τρεξίματος παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, ετοιμάζεται για ακόμη μια φορά να υποδεχτεί τους 500 περίπου συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα που θα λάβουν μέρος στον αγώνα.

            Ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας, αγώνας βουνού 23 χιλιομέτρων και θετικής υψομετρικής ανάβασης 1700 μέτρων, διασχίζει ορισμένα από τα ομορφότερα μονοπάτια του Ολύμπου. Η διαδρομή του «ξεναγεί» τους αθλητές στην κορυφή της Γκόλνας, στο μονοπάτι της Καστάνας, στο παλαιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, στο Άγιο Σπήλαιο, στο παλαιό μονοπάτι των αγωγιατών του Λιτοχώρου και στο φαράγγι του Ενιπέα, για να καταλήξει στο Δημοτικό στάδιο του Λιτόχωρου «Πύρρος Δήμας».

Όλες οι εθελοντικές ομάδες που προσφέρουν την στήριξή τους στον αγώνα, επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες των πλάνων τους, ώστε να είναι πανέτοιμες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συμμετέχοντές του. Μεταξύ αυτών και το τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Κατερίνης, που θα αναλάβει για μια ακόμη χρονιά το δύσκολο έργο της παροχής πρώτων βοηθειών. Ομάδα εθελοντών ιατρών θα στηρίζει το έργο των Σαμαρειτών στο σταθμό υποστήριξης στο Μοναστήρι, στην Καστάνα και στον τερματισμό.

Κύριος χορηγός στην 9η διοργάνωση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα είναι το κατάστημα δρομικών ειδών «RunnerStore». Τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα υποστηρίζουν επίσης το Γαστροδρόμιο «Εν Ολύμπω», το Φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ, τα φρούτα Protofanousi, oKickRadio και η Solo Bars, (βιολογική μπάρα Ελληνικής «καταγωγής»).

Την βιντεοσκόπηση της διοργάνωσης και την δημιουργία βίντεο για αυτήν (το οποίο και θα σας αποσταλεί σε υψηλή ανάλυση) θα αναλάβει η εταιρία η Go Experience.

Από την οργανωτική επιτροπή,

Λιτόχωρο, 07/12/2014

Tηλ: επικοινωνίας: 6982 772280, Νάγια - Γιώτα Πολατίδου                                        

-