ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 3ος Μητροπολιτικός Ημιμαραθώνιος ΕΟΣΛΜΑΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων αντιτίθεται στην πώληση των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί στο πρώην αεροδρόμιο του ελληνικού αλλά κύρια στην πώληση και διάλυση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά. Οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, είναι ένα από τα πιο σημαντικά κύτταρα του Ελληνικού Αθλητισμού. Εκεί γυμνάζονται πρωταθλητές πολλών αθλημάτων.  

Ο  Άγιος Κοσμάς όμως είναι πάνω από όλα το αθλητικό κέντρο που στεγάζει, για την Αθήνα, το μεγαλύτερο μέρος του μαζικού αθλητισμού. Η υπόσχεση ότι θα δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις κάπου αλλού, δεν μας καλύπτει, αφού ακόμη αναμένεται το γήπεδο στίβου στον Πειραιά, μετά την διάλυση του σταδίου Καραϊσκάκη. Ακόμη και εάν δεχθούμε ότι η πρόθεση είναι ειλικρινής, μέχρι να δημιουργηθούν  και να λειτουργήσουν, οι νέες εγκαταστάσεις, ο αθλητισμός θα μαραζώσει στην χώρα μας.

 

Καλούμε την ΓΓΑ, το υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμου και τις ομοσπονδίες, που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις, να πάρουν θέση.

 

Καλούμε επίσης τους συλλόγους και τα μέλη τους, αλλά και τους ανεξάρτητους δρομείς, να συμμετέχουν μαζικά, στις 6 Απριλίου 2014, στον τον 3ο Μητροπολιτικό Ημιμαραθώνιο 21,1 χλμ  και  τους  παράλληλους  Αγώνες 2 χλμ για παιδιά, 5 χλμ και 10 χλμ.

 

Θα έχουμε την ευκαιρεία, να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ενώνοντας την φωνή μας, τόσο με τον διοργανωτή σύλλογο «ΕΥΚΛΗ» νοτίων προαστίων, όσο και με τους Δήμους Αργυρούπολης – Ελληνικού & Γλυφάδας – Αλίμου, ενάντια στην πώληση και την διάλυση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

     

Το Γραφείο Τύπου της  Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ

 

 
 
 

Καλεντάρι

5th Veikou Trail

5th Veikou Trail

Ιαν 24, 2021 Rate: 0.00

7th Lycabettus Run

7th Lycabettus Run

Φεβ 28, 2021 Rate: 0.00

Salewa Rogkas

Salewa Rogkas

Φεβ 28, 2021 Rate: 0.00

Αποτελέσματα