ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο Δήμος ΠΕΙΡΑΙΑ και τα οδού Πειραιώς RELAYS στηρίζουν το σωματείο «ΑΡΓΩ» - Συνεργασία και με τον ΟΜΙΛΟ ΞΥΝΗ

Τρέχουμε στο Πασαλιμάνι για την «Αργώ»

 

Οι πρώτοι αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου, τα PiraeusStreetRelaysμέρος των Βίκος Relays, έρχονται στον Πειραιά. Το Πασαλιμάνι θα υποδεχθεί όχι μόνο τους Πειραιώτες, αλλά όλους όσοι θέλουν να ζήσουν τη μαγεία των σκυταλοδρομιών δρόμου, αλλά και να προσφέρουν με την συμμετοχή τους στην ενίσχυση του Σωματείου Ναυτικών Γονέων με Ειδικές Ανάγκες η «Αργώ».

H Πρόεδρος του Σωματείου “Αργώ” κα. Δέσποινα Παπαστελιανού επεσήμανε: “Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Πειραιά και τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη για την πρωτοβουλία που πήραν. Αυτός ο αγώνας, τα Street Relays στο Πασαλιμάνι, έχει όχι απλά φιλανθρωπικό, αλλά ιερό σκοπό, σε μια πολύ δύσκολη εποχή  για όλους μας. Είναι ο πρώτος Δήμαρχος που κάνει πράγματα για την πόλη του Πειραιά και είναι τόσο κοντά και στην “Αργώ”. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι θα τρέξουν για αυτά τα παιδιά, όχι μόνο γιατί υπάρχει η οικονομική στήριξη, αλλά γιατί μέσω αυτού του πρωτοποριακού αγώνα θα γίνει ευρέως γνωστό το έργο που συντελείται στην “Αργώ”. Θα τρέξουν κάποια από τα παιδιά μας, θα είναι παρόντες και οι γονείς τους, οι δάσκαλοί τους και θα στείλουμε όλοι ένα μήνυμα ανθρωπιάς”.

 

Οι σκυταλοδρομίες δρόμου Πειραιά θα διεξαχθούν το πρωί της Κυριακής 16 Νοεμβρίου. Θα γίνουν αγώνες 4x2500μ. και 2x5000μ. καθώς και τα Kids Relays με αγώνες 4x100μ. και 4x200μ. για παιδιά δημοτικού.

 

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές είναι ανοικτές έως και Τρίτη 11 Νοεμβρίου. Από την ίδια ημέρα, Τρίτη (11/11) θα λειτουργεί γραμματεία για επί τόπου εγγραφές στο γραφείο εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά και από την Πέμπτη (13/11), θα λειτουργεί γραμματεία και στο κατάστημα PUBLICτου Πειραιά (Γρ. Λαμπράκη 152-154), στον 2ο όροφο.

 

Ο σπουδαίος ρόλος του Σωματείου «Αργώ»

 

Η «Αργώ» είναι το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες  με έδρα τον Πειραιά. Ιδρύθηκε το 1985 με πρωτοβουλία μητέρων παιδιών με ειδικές ανάγκες, συζύγους ναυτικών.

Κύριος σκοπός του Σωματείου είναι η περίθαλψη, η φροντίδα και η εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες, που ανήκουν - κατά κύριο λόγο και προτεραιότητα - σε οικογένειες Ελλήνων Ναυτικών.

Η "Αργώ" προσφέρει:

  • Εκπαίδευση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ΑμεΑ με τελικό στόχο την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.
  • Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης-συμβουλευτικής της οικογένειας και του ατόμου.

  • Πληροφόρηση - ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ΑμεΑ και το έργο του Κέντρου

  • Υπηρεσίες υποστήριξης για την υποστηριζόμενη και ημιαυτόνομη διαβίωση των ατόμων (κατασκηνώσεις, διήμερες εκδρομές)

  • Εμπλουτισμό της καθημερινότητας του ατόμου με δραστηριότητες ψυχαγωγίας. 

Ο Όμιλος ΞΥΝΗ πήρε την σκυτάλη προσφοράς

 

OΌμιλος ΞΥΝΗ στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού χαρακτήρα του αγώνα και θέλοντας να υποστηρίξει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες,  θα πάρει την σκυτάλη με πλήθος ομάδων που θα τρέξουν στο Πασαλιμάνι με αποκλειστικό σκοπό την στήριξη του Σωματείου «Αργώ».

 

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

-

  

 

 

 
 
 

Καλεντάρι

Αποτελέσματα