ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνεργασία των Street Relays με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά

Σκυτάλη στον Εθελοντισμό!

Συνεργασία των Street Relays με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά!

 

Street Relays και Εθελοντισμός είναι αλληλένδετες έννοιες και στον Πειραιά! Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά έχει ήδη αρχίσει να κινητοποιείται και να προετοιμάζεται για τον μεγάλο αγώνα δρόμου στο Πασαλιμάνι την Κυριακή 16 Νοεμβρίου!

Σκυτάλη στον Εθελοντισμό, έννοια που πρέπει να διαχέεται στην κοινωνία και μέσω του αθλητισμού είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενστερνιστούν όλοι τις αρχές του.

“Το Γραφείο Εθελοντισμού καλεί όλους τους Πειραιώτες να συμμετάσχουν στον μεγάλο αγώνα δρόμου της πόλης μας, τα Piraeus Street Relays. Να το κάνουν είτε δηλώνοντας συμμετοχή για να τρέξουν, είτε να στηρίξουν εθελοντικά την διοργάνωση. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε οι Πειραιώτες ότι μπορούμε να διοργανώσουμε μεγάλους αγώνες. Όλοι μαζί την Κυριακή στις 16 Νοεμβρίου να βρεθούμε στο Πασαλιμάνι και να δώσουμε σκυτάλη στις συνεργασίες, την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό, την φιλανθρωπία”, επεσήμανε ο Κυριάκος Γεωργιάκος, από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά.

 

Οι δράσεις του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά

 

Ο Εθελοντισμός είναι ένα θέμα που αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής, οικονομικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Το Εθελοντικό πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά σχεδιάστηκε με σκοπό να ωφελήσει τους Δημότες του Πειραιά και να λειτουργήσει ως κόμβος συνεργασίας και δράσης με όλους τους εθελοντές και τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο γεωγραφικό χώρο του Πειραιά και επιθυμούν να συνεργαστούν με το Δήμο. Έχοντας ως γνώμονα ότι ο Εθελοντισμός αποτελεί πάντα ζήτημα επιλογής, δεν αμείβεται υλικά, παρά μόνο ηθικά, στο Γραφείο Εθελοντισμού οι εθελοντές μπορούν να παρέχουν τις σημαντικές υπηρεσίες τους σε τομείς όπως η  Κοινωνική Μέριμνα, ο Πολιτισμός, η Εκπαίδευση, το Περιβάλλον, η Υγεία, ο Αθλητισμός, ο Τουρισμός κ.α.

-