Η προσπάθεια των διοργανωτών είχε ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση ενός αθλητικού γεγονότος με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της, με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών του Μαραθωνίου Δρόμου. Στόχος, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα, Βαγγέλης Χατζατουριάν, είναινα εξελιχθεί ο Αγώνας σε ετήσιο θεσμό.
Όπως είναι φανερό και από το βίντεο, ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης ήταν ένας διαφορετικός αγώνας δρόμου, συνδεδεμένος με δράσεις πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών μηνυμάτων και ιστορικών αναφορών γνώσης και μνήμης σε ένα κλίμα γιορτής -με δρώμενα συναυλίες, εκθέσεις- σε μια πόλη που αποτελεί το κυρίαρχο σύμβολο αναφοράς για τις αλησμόνητες πατρίδες.
Ο Αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του ΣΕΓΑΣ και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ,) με την υποστήριξη του Σωματείου Γυναικών “Καλλιπάτειρα” και σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του δήμου Νέας Σμύρνης, το Σύλλογο Αθλούμενων Άλσους Νέας Σμύρνης (ΣΑΦΑΝΣ), το Τμήμα Νεολαίας Ερυθρού Σταυρού και τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ.
Η Οργανωτική Επιτροπή, ευχαριστεί για μία ακόμη φορά του Δημότες Νέας Σμύρνης για την υποστήριξη των αγώνων, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.
Καλή αντάμωση στο 2ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης στις 2 Οκτωβρίου 2016.
Από το Γραφείο Τύπου