ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Το 33ο Σπάρταθλον, πέρασε στην ιστορία!!!

«Το 33ο Σπάρταθλον, πέρασε στην ιστορία! Σήμερα έλαβε χώρα η τελετή λήξης , με την απονομή των βραβείων στους αθλητές, σε μια όμορφη εκδήλωση με φόντο τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως»

48 ώρες μετά την λήξη του αγωνιστικού μέρους του 33ου Σπάρταθλον, σήμερα (Δευτέρα 28/9/2015) πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των αθλητών και των μεγάλων Νικητών του αγώνα. Ο αγώνας δρόμου 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη αναβιώνει στα βήματα του ημεροδρόμου Φειδιππίδη που το 490 π.Χ. διένυσε την ίδια απόσταση για να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες προκειμένου να αποκρούσουν τις επεκτατικές διαθέσεις των Περσών. Φέτος από τους 380 αθλητές που ξεκίνησαν από την Ακρόπολη, κατάφεραν να τερματίσουν οι 174, κάτι που δείχνει το επίπεδο δυσκολίας αυτού του θρυλικού αγώνα.

Ο μεγάλος νικητής FlorianReus (no.324) από τη Γερμανία καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους καθώς παραλάμβανε την τιμητική πλακέτα. Ο αθλητής είναι ένας από τους πλέον διαχρονικούς πρωταγωνιστές του Σπάρταθλον αφού τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε τερματίσει στην 2η θέση. Όπως δήλωσε ο ίδιος, το να νικήσει στο Σπάρταθλον ήταν μια από τις προτεραιότητές του αφού τον θεωρεί σημαντικότατο αγώνα. Φέτος, μετά από τις δύο προηγούμενες εμπειρίες του, ήρθε με μια προσεκτικά σχεδιασμένη στρατηγική και στόχο να πετύχει χρόνο γύρω στις 23 ώρες ελπίζοντας ότι θα είναι αρκετό για να πάρει τη νίκη - κάτι που πέτυχε επακριβώς αφού τερμάτισε σε 23.17.32.

Ο δεύτερος νικητής του 33ου Σπάρταθλον, Βρετανός DanLawson (no.162) παρέλαβε την τιμητική του πλακέτα κρατώντας από το χέρι τη μικρή του κόρη, που στάθηκε δίπλα του περήφανη, για τον άθλο του πατέρα της ,που τερμάτισε τον αγώνα με χρόνο 23.53.33 . Ο αθλητής έκανε προετοιμασία 4 μηνών στην Ινδία όπου έχει επιλέξει σαν χώρο προετοιμασίας του λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν εκεί. Αυτό εξηγεί και τον λόγο κατά τον οποίο πήρε κεφάλι από πολύ νωρίς στον αγώνα ,και που διατήρησε στο μεγαλύτερο μέρος του. Όπως μας δήλωσε, συνδυάζει τη δύναμη της yogaμε την μεγάλη του αγάπη το τρέξιμο, αντλώντας δύναμη μέσα από αυτοσυγκέντρωση χωρίς πλάνο ή στρατηγική. Μας είπε επίσης πως θα ήθελε να ξανατρέξει στο Σπάρταθλον, αφού είναι μια καλή αφορμή για να επιστρέψει στην πανέμορφη Ελλάδα.

Ο τρίτος νικητής HansemKim(no.286)από τη Δανία μας εξέπληξε όλους με το εντυπωσιακό σπριντ που έκανε προς το τέλος του αγώνα, μειώνοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο μόλις στο 1 λεπτό. Μας είπε πως στόχος του για φέτος ήταν η πρώτη δεκάδα και είναι πολύ χαρούμενος που κατάφερε να τερματίσει τελικά στην τρίτη θέση με χρόνο 23.54.38. Ένα χαρακτηριστικό του είναι η ταχύτατη κάθοδος κάτι που εκμεταλεύτηκε μετά την κορυφή του βουνού όπου ανέβασε ρυθμούς.

Η πρώτη γυναίκα KatalinNagy (no.250) εξέπληξε τους πάντες με το χρόνο της 25.07.13 που αποτελεί ρεκόρ γυναικών σε όλη την πορεία των 33ων ετών ύπαρξης του Σπάρταθλον. Τερμάτισε 4η στη γενική κατάταξη κάτι που εξέπληξε ακόμη και την ίδια όταν ενημερώθηκε από την ομάδα υποστήριξής της, μόλις λίγα χιλιόμετρα πριν το τέλος. Μας είπε πως αγαπά πολύ αυτό τον αγώνα επειδή στηρίζεται πολύ στη συγκέντρωση του αθλητή. Δήλωσε επίσης ότι θαυμάζει τις ομορφιές της Ελλάδας και νιώθει τους φιλόξενους κατοίκους της σαν οικογένειά της.

Δεύτερη γυναίκα η Αμερικανίδα Alyson Venti (no.354) με χρόνο 26.50.51. Η αθλήτρια που αγωνιζόταν για δεύτερη φορά στο Σπάρταθλον, τερμάτισε 9η στη γενική κατάταξη και για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης είχαμε δύο γυναίκες μέσα στην πρώτη δεκάδα.Η προετοιμασία της Αμερικανίδας περιλαμβάνει 250-380 χιλιόμετρα την εβδομάδα ενώ έχει συμμετοχή σε πολλούς γνωστούς υπερ-μαραθώνιους του κόσμου.

Η Ουγγαρέζα Lubics Szilvia (no.117) ήταν τρίτη στην κατάταξη των γυναικών με χρόνο 29.18.45. Η συγκεκριμένη αθλήτρια είναι άξια σεβασμού αφού συμμετέχει στο Σπάρταθλον από το 2010 έχοντας στο ενεργητικό της 6 τερματισμούς και μια πρωτιά στις γυναίκες το 2012.

Οι Έλληνες αθλητές έδωσαν το παρών και βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους. ΠρώτοςΈλληνας και 13ος στη γενική κατάταξη, ήταν ο Πετρόπουλος Νικόλαος (no.8) με χρόνο 27.40.24. Δεύτερος Έλληνας και 15ος  στη γενική κατάταξη ακολούθησε ο Γιάννης Κουρκουρίκης  (no.4) με χρόνο 28.22.47. Τρίτος Έλληνας ο Μπάκας Βαγγέλης (no.20) που τερμάτισε 19ος με χρόνο 28.45.33, μαζί με τον Σπαρτιάτη Δημόπουλο Ιωάννη (no.321) που έτρεχε «εντός έδρας» και ήρθε 20ος στη γενική κατάταξη.

Ο πρόεδρος του Σπάρταθλον, κος Παπαδημητρίου, συνεχάρη όχι μόνο τους πρωτεύσαντες αλλά και όλους τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες για την προσπάθειά τους, ενώ ανέφερε ότι ανεξαρτήτως του αν τερμάτισαν ή όχι, το σημαντικό είναι ότι όλοι τους ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Ζήσε το μύθο σου στο Σπάρταθλον! Η διοργάνωση έγινε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» όπου οι αθλητές για ακόμη μια χρονιά εξέφρασαν την άπειρη ευγνωμοσύνη τους καθώς χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος, το Σπάρταθλον επιβίωσε και δεν παρέμεινε στα πρότυπα μιας απλής αθλητικής διοργάνωσης.

Για το Γραφείο Τύπου του « ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»

Τζερτζεβέλης Παντελής

6985717279

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι