ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο Ιωαννίδης στην ακαδημία του Ερμή

Μετά την ανάληψη της θέση της Τεχνικού Υπεύθυνου της μοναδικής πρότυπης αθλητικής ακαδημίας στην Ελλάδα από τον Μάρκο Πούλιο, το προεδρείο του ιστορικού συλλόγου Ερμής 1877 που δραστηριοποιείται τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αττική, προχώρησε και σε μία δεύτερη πολύ σημαντική συμφωνία για τα τμήματα της Θεσσαλονίκης ανακοινώνοντας την συνεργασία με τον Ιάσονα Ιωαννίδη ως υπεύθυνο γυμναστή του τμήματος υποδομής.

Ο Ιωαννίδης είναι εν ενεργεία πρωταθλητής Ελλάδας στα 3000μ. με φυσικά εμπόδια και πτυχιούχος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά από μία δύσκολη χρονιά που λόγω τραυματισμού του στερήθηκε η δυνατότητα να διεκδικήσει για άλλη μία φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, ο Ιάσονας αφοσιώθηκε στην σχολή του και όντας πλέον πτυχιούχος έκανε το πρώτο βήμα για την έναρξη μίας παράλληλης επαγγελματικής δράσης.

«Δεν εγκαταλείπω τον πρωταθλητισμό, όμως θέλω πάρω πολύ να δουλέψω με τα παιδάκια, να επισκεφτώ δημοτικά σχολεία και να τους μιλήσω για τα όμορφα πράγματα του αθλητισμού, να τους εμπνεύσω και να τους προσελκύσω σε έναν χώρο που που θα περάσουν όμορφα, θα αγαπήσουν και που θα τους ανοίξει λεωφόρους εξέλιξης στο μέλλον ανεξάρτητα αν θα ακολουθήσουν τον δρόμο του πρωταθλητισμού», είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Ιάσονας Ιωαννίδης, ένα άτομο ιδιαίτερα θετικό, ευχάριστο, εργατικό, σεμνό και επικοινωνιακό, κάτι μάλλον σπάνιο στις ημέρες μας.

Αρχή από το Καυτανζόγλειο

Η αθλητική ακαδημία του Ερμή ξεκίνησε ήδη την λειτουργία του πρώτου τμήματος στο Καυτανζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης, ενώ πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και το τμήμα της Αττικής. Οι προπονήσεις στο Καυτανζόγλειο γίνονται κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή από τις 7μμ έως τις 8.30μμ από τον Ιάσονα Ιωαννίδη, ενώ κάθε Τρίτη-Πέμπτη από τις 7μμ έως τις 8.30μμ θα λειτουργεί τμήμα στο Πανόραμα και κάθε Σάββατο θα λειτουργεί τμήμα στη Θέρμη.

Την ευθύνη κατάρτισης του εκπαιδευτικού προγράμματος της αθλητικής ακαδημίας του συλλόγου Ερμής 1877 έχει ο Μάρκος Πούλιος σε συνεργασία με τον Ιάσονα Ιωαννίδη. Ο Μάρκος Πούλιος ως Τεχνικός Υπεύθυνος για όλα τα τμήματα του συλλόγου θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί την πορεία των παιδιών του τμήματος υποδομής (παιδιά γεννημένα από το 2004 έως το 2009), ώστε την κατάλληλη στιγμή να γίνεται η επιλογή κατεύθυνσης.

Εγγραφές στην αθλητική ακαδημία του Ερμή για τα τμήματα της Θεσσαλονίκης γίνονται:

α) στην ηλεκτρονική σελίδα του συλλόγου ermis1877.gr συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα εγγραφής

β) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου info@ermis1877.gr αποστέλλοντας το σχετικό μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

γ) στη γραμματεία του συλλόγου στο Καυτανζόγλειο (Κτήριο Κ3, 1ος όροφος), κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 6μμ έως 9μμ (Ρούλα Νικολάου, Ιάσων Ιωαννίδης)

δ) στο τηλέφωνο της γραμματείας 6931 170 272 (Ρούλα Νικολάου), καθημερινά από 10πμ έως 1μμ και από 5μμ έως 8μμ.

Ποιος είναι ο Μάρκος Πούλιος

Ο Μάρκος Πούλιος είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποτελεί μία από τις σπάνιες περιπτώσεις τεχνικών στην Ελλάδα με ειδικές γνώσεις σε έξι διαφορετικά αθλήματα τα οποία “υπηρέτησε” και ως αθλητής και ως προπονητής αλλά και ως καθηγητής. Διακεκριμένη προσωπικότητα στον χώρο του αθλητισμού με 45χρονη παρουσία και προσφορά, συνδιάζει μοναδικά ήθος, ευγένεια, σεμνότητα, σοβαρότητα, κατάρτιση, γνώσεις, εμπειρία και εργατικότητα.

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, ο Μάρκος Πούλιος διετέλεσε πρωταθλητής με διακρίσεις στο άλμα σε ύψος, ενώ στην αθλητική του καριέρα σχολήθηκε τόσο με τα 110μ. με εμπόδια, όσο και με το άλμα τριπλούν αλλά και το άλμα σε μήκος, αγωνιζόμενος με την Γαλατασαράϊ στην Κωνσταντινούπολη και τον ΓΣ Ηρακλής στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα με την πολυετή λαμπρή καριέρα στον στίβο ασχολήθηκε με την πετοσφαίριση και έπαιξε βόλεϊ στην ομάδα του ΑΣ Πέρα και τον ΑΣ Ελπίδας Αμπελοκήπων, ενώ πριν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον στίβο, ασχολήθηκε με την επιτραπέζια αντισφαίριση παίζοντας πιγκ-πογκ στην πρώτη ομάδα των ιστορικών ΑΟ Ταταύλων της Πόλης.

Έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και τίτλους ως αθλητής τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα και ως προπονητής ανέδειξε σπουδαίους πρωταθλητές του στίβου. Από τους πλέον αγαπημένους μαθητές του μεγάλου δασκάλου της προπονητικής στα άλματα Κώστα Χειμωνίδη, ο Μάρκος Πούλιος, είναι πρώτα παιδαγωγός και μετά προπονητής, θιασώτης της προπονητικής φιλοσοφίας του μακροχρόνιου προπονητικού πλάνου για την ανάδειξη πρωταθλητών.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

info@ermis1877.gr

-

  

 

 
 
 

Καλεντάρι

Run For the Kids with disabilities 2023

Run For the Kids with disabiliti…

Ιουν 10, 2023 Rate: 0.00

Run – Bike - Care

Run – Bike - Care

Ιουν 11, 2023 Rate: 0.00