Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μεγάλο ενδιαφέρον για το «Τρέχω και Περπατώ στους Δρόμους του Νησιού»

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή η πρωτοβουλία του Αθλητικού Ομίλου Ποσειδών Ιωαννίνων να ανοίξει τους δρόμους του Νησιού, πραγματοποιώντας την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, στις 18.30, δύο αγώνες δρόμου 3.600 μ. και 1.600 μ.

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο «Τρέχω και Περπατώ στους Δρόμους του Νησιού» είναι μεγάλο και καλό θα είναι όσοι θέλουν να συμμετέχουν, να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Μαβίλη, όπου θα γίνεται και παραλαβή των αριθμών. Για λόγους ασφαλείας έχει τεθεί ανώτατο όριο συμμετοχών στα 600 άτομα και όσοι δεν εξασφαλίσουν την έγκαιρη εγγραφή τους, δε θα μπορέσουν να συμμετέχουν και να παραλάβουν τα αναμνηστικά τους. Εγγραφές και παραλαβή αριθμών θα γίνονται και στο Νησί, στην αφετηρία του αγώνα στη θέση Σαράι, από τις 16.30 έως τις 18.00, στην περίπτωση που δεν καλυφθεί νωρίτερα ο αριθμός.

Στον αγώνα των 3,6 χλμ. έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι είναι γεννημένοι από το 2000 και μεγαλύτεροι, ενώ για τους ανήλικους πρέπει να κατατεθεί στην γραμματεία υπεύθυνη δήλωση του γονέα για τη συμμετοχή τους. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 6.30 το απόγευμα από το Σαράι (θέση πλατφόρμα) και θα πραγματοποιηθούν δύο γύροι στην  παραλίμνια διαδρομή του νησιού, με τους συμμετέχοντες να τρέχουν στα δρομάκια και τις πλατείες του οικισμού, δίπλα από τα μουσεία και τα μοναστήρια, με τερματισμό στο Μουσείο του Αλή Πασά.

Στις 7 το απόγευμα, από το ίδιο σημείο θα ξεκινήσει και ο αγώνας του 1,6 χλμ., στον οποίο δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μαθητές  από το 2001 έως και το 2006, ενώ μικρότεροι  μαθητές  μπορούν να μετέχουν με την συνοδεία  γονέα ή  κηδεμόνα. Οι ανήλικοι μαθητές πρέπει απαραίτητα να καταθέσουν στην γραμματεία υπεύθυνη δήλωση του γονέα για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Ωστόσο, και όσοι δεν πάρουν μέρος στους δύο αγώνες, μπορούν να βρεθούν στο Νησί, όπου από το απόγευμα και καθ’ όλη τη διάρκεια του «Τρέχω και Περπατώ στους Δρόμους του Νησιού» θα υπάρχουν Street Musicians από το Ioannina School of Music και θα ακολουθήσουν μετά τις 8.30 το βράδυ συναυλίες του συγκροτήματος Sugar Pie και του Δημήτρη Υφαντή στο πλαίσιο του Ioannina Rock City.

Στις 19.30 είναι προγραμματισμένη η τελετή έναρξης του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, από το πρωί έως το βράδυ θα εξελίσσεται το Photometria Run, ένας φωτογραφικός διαγωνισμός με διαδικτυακή ψηφοφορία σε συνεργασία με το Photometria Photo Festival, ενώ θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στα μοναστήρια του Νησιού και στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του εισιτηρίου στα καραβάκια θα είναι στο 1 ευρώ με επιστροφή, μετά από απόφαση του Σωματείου Λεμβούχων Νήσου που στηρίζει τη διοργάνωση. Τα δρομολόγια θα συνεχιστούν ως και το πέρας της τελευταίας συναυλίας.

Επιδείξεις ναυταθλητικών αγωνισμάτων στην πλατεία Μαβίλη

Ένα εντυπωσιακό σκηνικό υπόσχονται να δημιουργήσουν στη λίμνη Παμβώτιδα τα ναυταθλητικά σωματεία της πόλης, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. Από τις 10 το πρωί της Κυριακής έως τη 1 το μεσημέρι, στα νερά της Παμβώτιδας θα πλέουν κωπηλατικοί λέμβοι του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων και κανόε – καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Παμβώτιδος.

Οι λέμβοι και τα σκάφη θα ξεκινήσουν από τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της Παμβώτιδας για να καταλήξουν στην περιοχή της πλατείας Μαβίλη, όπου θα πραγματοποιήσουν επιδείξεις. Παράλληλα, στην πλατεία θα υπάρχει μία μικρή έκθεση σκαφών και λέμβων, ενώ οι υπεύθυνοι των τριών Ομίλων θα βρίσκονται εκεί για να λύσουν κάθε απορία και να δώσουν πληροφορίες στο κοινό.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00