ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ

ΣΤΟΝ 3ο ΔΙΕΘΝΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Τη λάμψη της Βούλας Πατουλίδου θα έχει ο 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, αφού η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης απεύθυνε το δικό της κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους, ενόψει του νυχτερινού πάρτυ που θα στηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στην καρδιά της πόλης.

 

 

Η αθλήτρια - σύμβολο του ελληνικού στίβου επισκέφθηκε το περίπτερο του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου και του 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» στη 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και δήλωσε συμμετοχή στον πρωτοποριακό νυχτερινό αγώνα για άλλη μια χρονιά, έχοντας ήδη τρέξει στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ. στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση.

 

Παράλληλα, η Βούλα Πατουλίδου υπογράμμισε την πολλαπλή αξία που έχει η μαζική συμμετοχή τόσο στον αγώνα του ερχόμενου μήνα, όσο και στον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος θα γίνει την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 ενώνοντας την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη.

 

«Στην πόλη και στην περιφέρειά μας φιλοξενούμε κάθε άνοιξη και κάθε φθινόπωρο δύο αθλητικά γεγονότα με εξαιρετική σημασία και πολύπλευρο χαρακτήρα. Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος δίνει χαρά σε όλους, έγινε πολύ γρήγορα επιτυχημένος θεσμός και είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι του φθινοπώρου για τη Θεσσαλονίκη. Ο εαρινός αγώνας δρόμου, ο Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’, έχει και ιστορική σημασία. Όταν είχε ξεκινήσει, πολλοί θεωρούσαν τρελούς τους διοργανωτές, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν τολμηροί και έβλεπαν μπροστά από την εποχή τους. Αυτοί οι τολμηροί άνθρωποι συνεχίζουν απτόητοι μέχρι σήμερα, ξεσηκώνουν και παρασύρουν τον κόσμο σ’ ένα όνειρο, που αν το ονειρευτούμε όλοι μαζί μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα», είπε η Ολυμπιονίκης του 1992 και συμπλήρωσε:

«Όλοι δηλώνουμε συμμετοχή στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ., στις 18 Οκτωβρίου, για να ζήσουμε μια ξεχωριστή αθλητική εμπειρία, που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Θα είμαστε και φέτος εκεί»!

 

 

Συνεχίζονται καθημερινά οι εγγραφές, στο Περίπτερο 2 της Δ.Ε.Θ.

 

 

Οι εγγραφές για τον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και το Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ.συνεχίζονται καθημερινά στο περίπτερο της διοργάνωσης, μέσα στο χώρο της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου (καθημερινές: 16:00-22:00, Σαβ-Κυρ: 10:00-22:00).

 

Η ειδικά διαμορφωμένη τέντα του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου βρίσκεται μπροστά από το Περίπτερο 2 και απέχει λίγα μέτρα από τη Βόρεια Πύλη της Δ.Ε.Θ. στην Εγνατία οδό.

 

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής είναι η Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε με onlineεγγραφή (ατομική ή ομαδική) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr, είτε αυτοπροσώπως στα γραφεία του Διεθνούς Μαραθώνιου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360), καθώς βέβαια και στο περίπτερο της Οργανωτικής Επιτροπής στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ..

 

Οι εγγραφές διακρίνονται σε ατομικές και ομαδικές, με τη δεύτερη κατηγορία να αφορά σε 10 άτομα και άνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή αγώνα δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες συμπολιτών μας, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως ομάδα.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή όσοι είναι γεννημένοι μέχρι το 1996, ενώ στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000μ. όσοι έχουν «κλείσει» το 12ο έτος, δηλαδή είναι γεννημένοι μέχρι το 2002.

 

Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος (21,1 χιλιόμετρα) θα ξεκινήσει με τη δύση του ηλίου στις 18:45. Η εκκίνηση θα δοθεί από τη Λεωφόρο Νίκης και η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα διασχίζει τις οδούς: Λεωφόρος Νίκης, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παρασκευοπούλου, Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφόρος Κουντουριώτου και Λεωφόρος Νίκης, με τους δρομείς-αθλητές να τερματίζουν μπροστά στο Λευκό Πύργο, διανύοντας τη συγκεκριμένη διαδρομή τρεις φορές.

 

Όσον αφορά στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., έχει οριστεί ώρα εκκίνησης στις 21:15, με αφετηρία το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου.

Η διαδρομή των 5.000μ. θα ακολουθήσει τις οδούς: Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφόρος Κουντουριώτου και Λεωφόρος Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες θα τερματίσουν μπροστά στο Λευκό Πύργο.

 

Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη, με το χρονικό όριο του τερματισμού να είναι οι τρεις ώρες (λήξη 21:45) και για τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000 μ. τα ενενήντα λεπτά (λήξη 22:45).

 

Όπως κάθε χρόνο, τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης θα καταγράφουν το χρόνο όσων συμμετέχουν.  Για αυτό το λόγο όλοι όσοι λάβουν μέρος θα φορούν τον αριθμό συμμετοχής τους με το ενσωματωμένο chipχρονομέτρησης, που θα παραλαμβάνουν από το κέντρο εγγραφών.

 

Τέλος, όσον αφορά στο αντίτιμο συμμετοχής, στον Ημιμαραθώνιο (21,1 χιλιόμετρα) καθορίζεται ως εξής:

Ατομικό: 20 ευρώ, Ομαδικό: 15 ευρώ, Φοιτητικό / ανεργίας: 15 ευρώ

 

Για το Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. το αντίτιμο καθορίζεται ως εξής:

Ατομικό: 15 ευρώ, Ομαδικό: 10 ευρώ, Φοιτητικό / ανεργίας: 10 ευρώ

 

Με τις παραπάνω τιμές παρέχεται το βασικό πακέτο αθλητικού εξοπλισμού, όπως αυτό περιγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.thesshalfmarathon.org. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το πλήρες πακέτο αθλητικού εξοπλισμού, με 20 ευρώ επιπλέον.

 

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της AIMS, της Δ.Ε.Θ. - HELEXPOκαι του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

-