ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 8ος Αγώνας Δρόμου "ΔΑΪΚΛΗΣ 2015" Μάνεσι Μεσσηνίας

Για 8η συνεχόμενη χρονιά και μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 με μεγάλη επιτυχία, ο 8ος αγώνας δρόμου  "Δαϊκλής 2015", 7.5 km στο γραφικό και παραδοσιακό πελοποννησιακό χωριό Μάνεσι Μεσσηνίας. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Μάνεσι, τον Δήμο Μεσσήνης, τον ΣΔΥ Μεσσηνίας και την ψυχή της διοργάνωσης Ηλία Νικολόπουλο, με την ευγενική χορηγία του καταστήματος Alma sport και του μεγάλου χορηγού Autovision.

125 δρομείς κυρίως από τη Πελοπόννησο, την υπόλοιπη Ελλάδα και από το εξωτερικό, έδωσαν το παρόν, αφήνοντας για λίγο τις παραλίες και τις διακοπές τους και βρέθηκαν στην εκκίνηση του αγώνα, η οποία δόθηκε στις 19:00 ακολουθώντας μία όμορφη διαδρομή που κινήθηκε μέσα από δρόμο που διασχίζει την ορεινή Μεσσηνία.

Έτσι φεύγοντας από την Αριστομένη, οι δρομείς πέρασαν από το χωριό Διόδια και αμέσως μετά από την Στέρνα όπου και υπήρχε σταθμός νερού με τους κατοίκους του χωριού, που είχαν μαζευτεί από νωρίς, χειροκροτούσαν τους αθλητές. Συνεχίζοντας την διαδρομή οι δρομείς  μέσα από την ελληνική φύση με τα παραδοσιακά για τον τόπο ελαιόδεντρα και αμπέλια να έχουν τον πρώτο λόγο, έφθασαν στον τερματισμό.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Γιώργος Σταμούλης του Φίλιππου Βέροιας που βρίσκονταν για διακοπές στη Φαρακλάδα, ήταν νικητής το αγώνα για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ είναι και πρωταθλητής Ελλάδος στα 3.000μ στιπλ, 2ος ο Ηλίας Νικολόπουλος και 3ος ο Καπόγλης Ηλίας εν μέσω σαμπάνιας που είχαν οι διοργανωτές για όλους που τερμάτιζαν.

Στις γυναίκες οι Σταυρούλα Μπάκα, Γιώτα Ασημάκου και  Ελένη Πεκιαρίδου ήταν οι νικήτριες, ενώ υπήρξαν και νικητές της τοπικής κοινότητας οι Ηλίας Τσίχλης, Αντώνης Καλογερόπουλος, Αριστοτέλης Αθανασόπουλος. Ξεχωριστή ομορφιά είχαν οι λιλιπούτειοι μικροί φίλοι μας που ενώ περιμέναμε να τερματίσουν οι αθλητές έκαναν αγώνες μικρών αποστάσεων γεμίζοντας χαρά όλους τους παρευρισκόμενους.                                                                                                  

Στον αγώνα βρέθηκε και τίμησαν με την παρουσία του οι εκπρόσωποι του δήμου Μεσσήνης, Πετρόπουλος Ηλίας, Αδαμόπουλος Μένης ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ κος Παπαγεωργίου που στηρίζουν την διοργάνωση. Ιδιαίτερα πρέπει να αναφερθούμε στον πολιτιστικό  σύλλογο Μάνεσι και στην δραστήρια πρόεδρο Γεωργακοπούλου Βάσω που είχαν οργανώσει και επιμεληθεί τις λεπτομέρειες του αγώνα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

-

  

 

 
 
 

Καλεντάρι

Run For the Kids with disabilities 2023

Run For the Kids with disabiliti…

Ιουν 10, 2023 Rate: 0.00

Run – Bike - Care

Run – Bike - Care

Ιουν 11, 2023 Rate: 0.00