ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Με έξι αθλητές ο ΣΔΥΜ στον αγώνα υπεραπόστασης "ΚΡΟΝΕΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ 70Km"

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, αλλά και με μεγάλη αποχή, που έφτασε το 33%, σημαδεύτηκε ο φετινός αγώνας υπεραπόστασης 70χλμ. ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ, που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας στον Πάρνωνα το Σάββατο 18/7/2015, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κου Πέτρου Τατούλη.


Από τους 250 αρχικούς δηλωθέντες, 165 δρομείς στάθηκαν στην εκκίνηση, οι οποίοι διέσχισαν κάτω από αρκετή ζέστη τον όμορφο Πάρνωνα, ακολουθώντας μία κυκλική απόσταση 70 χλμ, περνώντας από τα χωριά Άγιος Πέτρος, Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές, Βούρβουρα και πάλι πίσω για το τερματισμό στον Άγιο Πέτρο.


Ο αγώνας ήταν αρκετά δύσκολος και απαιτητικός, χρειαζόταν να έχεις προετοιμαστεί σωματικά και ψυχικά και να έχεις υπομονή και επιμονή για να μπορέσεις να ολοκληρώσεις τα 70χιλιόμετρα.


Στο αγωνιστικό κομμάτι από την αρχή του αγώνα, ξεχώρισε ο Βέλγος δρομέας Wouter Decock, ο οποίος έφτασε στον Άγιο Πέτρο τερματίζοντας στη 1η θέση, σε κάτι λιγότερο από 5 ώρες (4:59:34’’), με δεύτερο τον Νίκο Πετρόπουλο ο οποίος έκανε 5:31:01" και 3ος τερμάτισε ο Γιώργος Βλάχος με χρόνο 5:37:17".


Στις γυναίκες έπειτα από πολύ μεγάλη μάχη και συνεχόμενες εναλλαγές στην 1η θέση, τερμάτισαν μαζί οι δύο μεγάλες Ελληνίδες κυρίες των υπεραποστάσεων, η Αμαλία Ματθαίου και η Άντζελα Τερζή με χρόνο 6:56:57", και 3η τερμάτισε η Μάτα Κλησάρη με χρόνο 7:28:39". Από πλευράς ΣΔΥΜ στις γυναίκες η Σταυρούλα Μπάκα, τερμάτισε στην 6η θέση στη γενική κατάταξη με χρόνο 8:14:10".

 

Συνολικά από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας το παρόν έδωσαν έξι (6) αθλητές οι οποίοι όλοι τερμάτισαν με επιτυχία και είναι κατά αλφαβητική σειρά οι: Βαϊνά Βασιλική, Γεωργιόπουλος Κωνσταντίνος, Μπάκα Σταυρούλα, Ξυπόλιτος Στέλιος, Παπαδόπουλος Λεωνίδας και Πατεράκης Στέφανος. 

 

Το «Κρόνιον Πέρασμα - Τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου, του πατέρα των θεών» διοργανώθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Πέτρου Αρκαδίας και Τοπικούς Φορείς της ευρύτερης περιοχής, ενώ όλοι οι δρομείς έμειναν ευχαριστημένοι από την καλή και πλούσια διοργάνωση, από τους εθελοντές, και την όμορφη φιλοξενία της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Πέτρου.

 

Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τους ανωτέρω δρομείς για την προσπάθειά τους, καθώς και τους συντελεστές της διοργάνωσης για να στεφθεί με επιτυχία ο ανωτέρω αγώνας.

 

Φωτογραφίες

 

Αποτελέσματα

-

  

 

 
 
 

Καλεντάρι

Run For the Kids with disabilities 2023

Run For the Kids with disabiliti…

Ιουν 10, 2023 Rate: 0.00

Run – Bike - Care

Run – Bike - Care

Ιουν 11, 2023 Rate: 0.00