ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΣΔΥ Μεσσηνίας στο Penny Marathon 2015 στη Μεσσηνία

Πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 12 Ιουλίου 2015, για πρώτη φορά στη Μεσσηνία, ο Μαραθώνιος αγώνας δρόμου με την επωνυμία "Penny Marathon 2015", που ήταν αφιερωμένος στα αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα.

Ο αγώνας περιελάμβανε τρεις διαδρομές: 42 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, 12 χιλιόμετρα από τον Μεσσήνη και 3 χιλιόμετρα από την Ανάληψη Μεσσηνίας.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η αφύπνιση και ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα των αδέσποτων, κακοποιημένων και παρατημένων σκυλιών και γατιών, μέσω των αγώνων αυτών,  χρησιμοποιώντας τις οποιαδήποτε δωρεές για να υποστηρίζουν τα ζώα που έχουν ανάγκη.

Το 100% των δωρεών πηγαίνουν κατευθείαν στην υποστήριξη αυτών των ζώων, καθώς με αυτές πληρώνονται οι κτηνίατροι, οι τροφές, οι διαμονές καθώς και άλλα έξοδα σχετικά με την υγεία και ασφάλεια των ζώων.

Όλα τα έσοδα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα πάνε στο Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο του, αγοράζοντας ένα T-shirt, ενός καπέλου, ή ενός μπρελόκ, ώστε με τα συγκεντρωθέντα χρήματα να προσφερθούν και να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Φιλοζωικός Όμιλος.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας έδωσε δυναμικό παρόν με 35 περίπου δρομείς, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ευαισθησία των μελών του, για άμεση συμπαράσταση σε προβλήματα της κοινωνίας, ενισχύοντας με τη παρουσία τους τη διοργάνωση, συμμετέχοντας στους ανωτέρω αγώνες απ' τους οποίους οι περισσότεροι έτρεξαν τα 12km, ενώ μερικοί έκαναν μεγαλύτερες αποστάσεις και τρεις δρομείς τελείωσαν και όλο το μαραθώνιο.
Η διαδρομή ήταν αρκετά καλή, επίπεδη, με καλή υποστήριξη από τους διοργανωτές, αλλά με κακό σύμμαχο τη πολύ ζέστη και την υγρασία. Οι αγώνες ήταν μία γιορτή, όλοι μια παρέα, χωρίς άγχος, καθώς δεν υπήρχε πρώτος, δεύτερος ή τρίτος, αφού δεν υπήρχε ανταγωνισμός, χρονομετρήσεις και έπαθλα, παρά μόνο η συμμετοχή μας για την αγάπη μας στα αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα.
Όλα πήγαν καλά και στο τέλος οι διοργανωτές ολοκλήρωσαν τον αγώνα με μία γιορτή, η οποία έγινε μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του Hotel
Buca Beach Resort, στην παραλία της Ανάληψης Μεσσήνης, όπου ήταν και ο τερματισμός.

Η οργάνωση Penny Marathon ενθαρρύνει την υιοθεσία αδέσποτων και άστεγων ζώων συντροφιάς, αναγνωρίζει το έργο των εθελοντών που προσπαθούν να σώσουν τις ζωές των ζώων, πιστεύει και προωθεί τις στειρώσεις, ενθαρρύνει την υπεύθυνη και υγιή ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων, καταδικάζει την αδιαφορία, την απανθρωπιά «που βλέπουμε τόσο στο κράτος μας όσο και στην κοινωνία μας», καταδικάζει τα βασανιστήρια, την κακοποίηση, την παραμέληση και την εγκατάλειψη των ζώων, καταδικάζει την δηλητηρίαση, τους στραγγαλισμούς και οποιεσδήποτε άλλες πράξεις δολοφονίας και βασανιστηρίων, περιμένει «να επιβληθεί η δικαιοσύνη σε εκείνους που κακοποιούν με οποιοδήποτε τρόπο τα ζώα και αναμένουμε την πλήρη εφαρμογή του νόμου».

Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει την προσπάθεια των μελών του για συμμετοχή στο Penny Marathon.

Φωτογραφίες

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι