ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας στο Πρωτάθλημα Βετεράνων

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου 2015. Το καλύτερο παράδειγμα προς όλους μας έδωσαν οι δρομείς, οι άλτες και οι ρίπτες, από μέσης ηλικίας ως και υπερήλικες, με τον μεγαλύτερο που μετείχε να πλησιάζει την ηλικία των 100 ετών.

Έγιναν 7 νέα πανελλήνια ρεκόρ και πολλές αξιόλογες επιδόσεις. Το πρωτάθλημα ηταν αφιερωμένο στον Στέλιο Αγγλούπα, παλιό πρωταθλητή της δισκοβολίας, που πρόσφατα απεβίωσε. Στην μνήμη του αθλοθετήθηκε κύπελλο, το οποίο απονεμήθηκε στον Βασίλη Μαγγανά για την μεγάλη του προσφορά στον βετερανισμό.

Ο ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας εκπροσωπήθηκε με 7 μέλη του, και είχε διακρίσεις με σημαντικότερη αυτή της Δήμητρας Καραμανώλη που κατέλαβε τη πρώτη θέση στη κατηγορία της, τόσο στη σφαίρα, όσο και στο ακόντιο. Μάλιστα στη σφαίρα βρέθηκε μια ανάσα από το να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ, κάτι που θα διεκδικήσει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο Καυτατζόγλειο. Δεύτερη στα 5.000 μέτρα τερμάτισε η Ευαγγελία Παπαχρήστου. Τρίτος τόσο στα 400 μέτρα όσο και στα 1.500 μέτρα ήταν ο Κώστας Παλάντζας. Τρίτος στην ηλικιακή κατηγορία του στα 5.000 μέτρα ήταν και ο Βασίλης Χαλκιάς. 4ος στα 400 μέτρα και 6ος στα 1.500 μέτρα ο Δημήτρης Πουρσανίδης. Πέμπτος στα 1.500 μέτρα ο Κώστας Κυριαζής, επίσης πέμπτος στα 5.000 μέτρα ο Λεωνίδας Παπαχρήστος.

Το ραντεβού για τον ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας δόθηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όπου θα υπάρξει δυναμική συμμετοχή με ακόμη περισσότερα μέλη του στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα φιλοξενήσει το Καυτατζόγλειο Στάδιο.

Οι δρομείς που μετείχαν είναι και μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Μετά το πέρας των αγώνων, αντιπροσωπεία μελών του ΣΔΥ Βόλου με τον πρόεδρό του Κώστα Κυριαζή επισκέφτηκε τα γραφεία του φίλου αδελφού σωματείου ΑΠΣ Ζευς Κατερίνης, όπου ο πρόεδρος του Ζευ Χρήστος Μυστρίδης, τους έδειξε τις όμορφες εγκαταστάσεις και το αρχείο που με πολύ δουλειά έχει φτιάξει ο σύλλογος της Κατερίνης.

-