ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο σύλλογος Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς στα ΤΟΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΑ 2015

Οι αγωνιστικές δράσεις του Συλλόγου μας κορυφώνονται με συμμετοχές σε αξιόλογες διοργανώσεις Στίβου ενόψει των  Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. Στις 7 Ιουνίου στην Αθήνα ,στους αγώνες με την επωνυμία «Παπαναστάσεια 2015 « συμμετείχε ο Γιώργος Ιατρόπουλος στα αγωνίσματα των ρίψεων. Στην Δισκοβολία Ανδρών με επίδοση 41 μέτρα και 50 εκατοστά κατέλαβε την 2η θέση στο βάθρο ενώ στην Σφαιροβολία με ρίψη στα 13.40 μέτρα κατέκτησε την 4η θέση.

Στα Τοφάλεια, το μεγάλο Grand Prix Στίβου της Πάτρας που διεξήχθη το Σάββατο 13 Ιουνίου, όπου συμμετείχαν πολλοί και σπουδαίοι αθλητές από όλη την Ελλάδα , κυνηγώντας όρια πρόκρισης για Πανελλήνιες αλλά κυρίως για Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες Διοργανώσεις, έδωσε το παρόν με 9 αθλητές και αθλήτριες και ο Σύλλογος μας. Ο απολογισμός ήταν κάτι παραπάνω από θετικός καθώς οι 8 από τους 9 αθλητές πραγματοποίησαν ατομικά ρεκόρ, καταρρίφθηκαν 2 ρεκόρ Συλλόγου και 2 αθλητές έπιασαν το υψηλό όριο πρόκρισης για τα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους.  Συγκεκριμένα, στα 80 μ Παγκορασίδων  Ά , η Μαρία Καϊάφα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 10.89, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό της ρεκόρ, Ρεκόρ Συλλόγου και κυρίως χρόνος-πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της. Στα 1000μ Παμπαίδων Ά συμμετείχαν 4 αθλητές του Αθηνόδωρου σημειώνοντας όλοι τους ατομικά ρεκόρ. Ο Αποστόλης Αντωνόπουλος κατέλαβε την 2η θέση στο βάθρο με χρόνο 2.55.63, επίδοση που του δίνει την δυνατότητα να συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Ά τον Ιούλιο. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Στυλιανός Κατσούλης με χρόνο 3.08.93, ενώ ακολούθησε ο Ταξιάρχης Καραμπούλας με χρόνο 3.09.53 και ο Αποστόλης Χαντζής με χρόνο 3.18.11 στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Στα 400μ Γυναικών αγωνίστηκε η Κορασίδα Γιώτα Τρίγκα και με μεγάλη επίδοση 63.33 κατέλαβε την 6η θέση , βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ και το Ρεκόρ Συλλόγου. Στα 1500μ Ανδρών συμμετείχε ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου που με επίδοση 4.22.44 κατέλαβε την 6η θέση ,σημειώνοντας  νέο ατομικό ρεκόρ. Στα 800μ Ανδρών ο Δημήτρης Γκραικιώτης έφτασε πολύ κοντά στο όριο πρόκρισης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και με επίδοση 2.03.23 τερμάτισε στην 9η θέση. Τέλος, η Κυριακή Δημητρίου στα 400μ με εμπόδια έμεινε μακριά από το ρεκόρ της και με χρόνο 72.26 κατετάγη 9η.

Οι πολύ καλές εμφανίσεις των αθλητών μας αφήνουν αισιόδοξα μηνύματα για την παρουσία μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που ακολουθούν. Το Σάββατο και την Κυριακή , 20 και 21 Ιουνίου στα Τρίκαλα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων θα πάρει μέρος ο Σύλλογος μας με 5 αθλητές και 4 αθλήτριες.

-