ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μαγικές στιγμές στα Ιωάννινα για τα Street Relays! Οι Γιαννιώτες πήραν σκυτάλη και έτρεξαν τον Γύρο του Κάστρου!

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε η πρώτη φάση των Βίκος Street Relays για το 2015, στα πανέμορφα Γιάννενα! Οι Ιωαννίτες πήραν σκυτάλη και έτρεξαν σε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στον αστικό ιστό της πανέμορφης πόλης τους! Έκαναν τον Γύρο του Κάστρου, συμμετέχοντας στα φετινά Relays, όχι μόνο για να αθληθούν και να διασκεδάσουν, αλλά και για να στηρίξουν το έργο της Κιβωτού του Κόσμου στη Πωγωνιανή.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι Γιαννιώτες αγκάλιασαν με υπέροχο τρόπο τις σκυταλοδρομίες δρόμου, αποδεικνύοντας ότι τα Ιωάννινα είναι πόλη που μπορεί να διοργανώνει μεγάλους αγώνες δρόμου. Πολύς κόσμος, μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στην Πλατεία Μαβίλη, σε ένα υπέροχο δειλινό, λίγη ώρα μετά από μια καταρρακτώδη βροχή, που δεν επηρέασε ωστόσο στο ελάχιστο τον αγώνα.

Μπροστάρης και των φετινών Βίκος Relays στα Γιάννενα, ήταν ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος έκανε τετράδα και έτρεξε τον Γύρο του Κάστρου, μαζί με τους δύο Γιαννιώτες Ολυμπιονίκες, Παναγιώτη Μηλιώτη και Γιώργο Μαρκούλα, καθώς και τον άμεσο συνεργάτη του στον δήμο, Αντιδήμαρχο, Παντελή Κολόκα. “Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ο δήμος Ιωαννιτών αγκάλιασε τις σκυταλοδρομίες δρόμου. Η σκυτάλη έχει συμβολικό χαρακτήρα, την συνεργασία και την φιλία, αρχές που πρεσβεύουμε και εμείς ως δήμος. Θέλουμε να συνεχιστούν τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις στην πόλη μας και όπως αναφέρει και το μότο των Relays μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά και εμείς στοχεύουμε να γίνουν τα Ιωάννινα η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021”.

Ο γιαννιώτικος κόσμος στήριξε τα Relays, ακόμα και χωρίς να πάρει σκυτάλη. Ειδικά στο κομμάτι της διαδρομής μπροστά από τη λίμνη, υπήρχε πολύς κόσμος για να χειροκροτήσει και να ενθαρρύνει τους δρομείς, μεταξύ αυτών με πολυπληθή παρουσία κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, αλλά και αρκετοί αθλητές στίβου.

Νικητές ήταν όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτόν τον υπέροχο αγώνα. Την πρώτη θέση ανά κατηγορία κατέλαβαν:

2x4.000μ.

Άνδρες: Μπενέκος Αλέξανδρος, Γκίνης Σπύρος

Γυναίκες: Ντούσκου Άρτεμις, Τσιόλου Αφροδίτη

Μικτή: Καλλιντέρης Γιώργος, Χρηστογεώργου Κωνσταντίνα

4x2.000μ.

Άνδρες: Μπένεκος Αλέξανδρος, Αυγήτας Δημήτρης, Γκίνης Σπύρος, Τσώλης Βασίλης

Γυναίκες: Παίδαρου Νικολίνα, Τσιάβου Πετρούλα, Παίδαρου Βιβή, Στέφου Σουζάνα

Μικτή: Ζέρβα Κατερίνα, Λαμπρίδης Απόστολος, Βλάχος Νίκος, Μάντζιος Κωνσταντίνος

Τα Street Relays ανανεώνουν το ραντεβού τους για έναν ακόμα υπέροχο αγώνα, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης στις 12 Σεπτεμβρίου και από εκεί η σκυτάλη θα δοθεί στον Πειραιά (4 Οκτωβρίου) και τον Βόλο (1 Νοεμβρίου)!

 

Από το Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης

-