ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Έφυγε από κοντά μας ο Φίλιππας Αρβανίτης, 1ος πρόεδρος του ΣΔΥ Πειραιά

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον αιφνίδιο θάνατο του ιδρυτικού μέλους μας και βετεράνου αθλητή Φίλιππα Αρβανίτη. Ο Φίλιππας γεννήθηκε το 1931 και ήταν από τους πρωτεργάτες του δρομικού κινήματος στην χώρα μας. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Σ.Δ.Υ.Πειραιά, του οποίου και διετέλεσε 1ος πρόεδρος.

Σαν βετεράνος αθλητής των μεγάλων αποστάσεων συμμετείχε σε αρκετούς μαραθώνιους, σημειώνοντας μάλιστα αξιοζήλευτες επιδόσεις για την ηλικιακή του κατηγορία.

Κορυφαία στιγμή της αθλητικής του πορείας ήταν η πρώτη θέση που κατέλαβε μεταξύ των Ελλήνων στο Σπάρταθλον 1988 με χρόνο 31 ώρες και 27 λεπτά. Ήταν τότε 57 ετών.

Υπήρξε ανέκαθεν χειμερινός κολυμβητής και ανήκε στον Σύλλογο Χειμερινών Κολυμβητών, του οποίου διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος.

Τον διέκρινε πάντα το πάθος για το τρέξιμο και διακατέχονταν από μια αποφασιστικότητα και πείσμα, που δεν τα συναντάει κανείς εύκολα σε νεώτερους δρομείς. Προσηνής σε όλους, εξαιρετικός φίλος, καλός οικογενειάρχης και μόνο ευχάριστες αναμνήσεις θα μας μείνουν από την παρουσία του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος και καλεί τους φίλους δρομείς να παραβρεθούν στην εξόδιο ακολουθία που θα γίνει την Τρίτη στο Γ' Νεκροταφείο της Νίκαιας στις 15:30΄.

Το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Πειραιά.

-

  

 

 
 
 

Καλεντάρι

Run For the Kids with disabilities 2023

Run For the Kids with disabiliti…

Ιουν 10, 2023 Rate: 0.00

Run – Bike - Care

Run – Bike - Care

Ιουν 11, 2023 Rate: 0.00