ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ανακοίνωση XTERRA Porto Carras Half Marathon

Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία με πάνω από 450 συμμετοχές συνολικά, το 2ο Porto Carras Half Marathon Spring Powered by Xterra Greece! Μια διοργάνωση με δράση, έντονο αθλητικό πνεύμα, ευγενή άμιλλα και εθελοντισμό υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας, της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η επίσημη αυλαία για το 2ο Porto Carras Half Marathon Spring άνοιξε το Σάββατο στις 17:30 το απόγευμα στο πολυτελές συγκρότημα Porto Carras Grand Resort στη Σιθωνία Χαλκιδικής με τους αγώνες τρεξίματος 21,10 & 5 χιλιομέτρων με σημείο έναρξης τη βραβευμένη με το διεθνές σήμα της Γαλάζιας Σημαίας PortoCarras Μαρίνα, όπου δρομείς όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πήραν εκκίνηση στον αγώνα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την μοναδική ευκαιρία να τρέξουν σε πανέμορφες διαδρομές δίπλα στη θάλασσα, στο μοναδικής ομορφιάς τοπίο που περιβάλει τις εγκαταστάσεις του πολυτελούς συγκροτήματος.

Η ξεχωριστή διαδρομή του αγώνα μέσα στο πευκόφυτο περιβάλλον στους ιδιωτικούς κολπίσκους του PortoCarras, άφησε εντυπωσιασμένους όλους τους αθλητές αφού κατά μήκος της διαδρομής απολάμβαναν μοναδικές εικόνες του Τωροναίου Κόλπου κάτω από τα μαγικά χρώματα του δειλινού.

Στη μεγάλη απόσταση των 21 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε ο Κουρκουρίκης Γιάννης, με δεύτερο τον Βούλκο Χαράλαμπο και τρίτο τον Ηλιάδη Ανέστη. Στην ίδια απόσταση στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Καλλία Ελένη, η Χασιώτη Γιάννα να ακολουθεί στη δεύτερη και η Σαββίδου Παρθένα στη τρίτη θέση. Στα 10 χιλιόμετρα την πρώτη θέση κατέκτησε ο Αντώνης Παπαδημητρίου με τον Pop Acev Darko από τη FYROM δεύτερο και τον Αποστολίδη Ανέστη στη τρίτη θέση. Στις γυναίκες η Τζιμαράκα Ολυμπία, η Νάνου Δήμητρα και η Τζεβελέκη Βούλα κατέκτησαν την 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Τέλος, στα 5 χιλιόμετρα ο Παραδεισόπουλος Κων/νος ήταν ο νικητής, με τον Μπούρτζη Πρόδρομο δεύτερο και τον Μπεχτσή Χρήστο τρίτο.

Στις γυναίκες η Γαργαρέτα Angie ήταν αυτή που πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού με τις Μανώλη Αλεξάνδρα και Ζαφειρίου Αναστασία να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ιδανικές καιρικές συνθήκες περίμεναν τους αθλητές που συμμετείχαν στον κολυμβητικό αγώνα την Κυριακή στις 10:00 το πρωί. Η παραλία του PortoCarras από νωρίς γέμισε με αθλητές και θεατές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από το ξενοδοχείο PortoCarrasSithonia 5*. Η γραμμή τερματισμού είχε στηθεί έξω από το νερό και οι αθλητές έπρεπε να διανύσουν μια απόσταση στην παραλία για να τερματίσουν.

Υπό τον ήχο δυνατής μουσικής και το χειροκρότημα των εκατοντάδων λουομένων της παραλίας, δόθηκε η εκκίνηση των τριών αποστάσεων με τους Έλληνες και ξένους αθλητές να γεμίζουν με χρώμα τα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας του PortoCarras.

Στη μικρή απόσταση των 1.000 μέτρων την πρώτη θέση κατέκτησε ο Καραγιάννης Γιώργος, ο Pop Acev Darkoτη δεύτερη και ο Τιμολόγος Γρηγόρης την τρίτη. Στις γυναίκες η Γρούτσου Αθανασία τερμάτισε πρώτη, με την Γεωργαράκου Κυριακή δεύτερη και την Καφετζή Φωτεινή να κλείνει την τριάδα.

Στη κατηγορία με στολή στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Τσουργιάννης Αρίων και στις γυναίκες η Δουμάνη Μαριάνθη.

Στα 2.500 μέτρα ο Αγγούρας Θεόδωρος έφτασε πρώτος στη γραμμή τερματισμού με τον Ανδρέα Αποστολίδη να ακολουθεί στη δεύτερη και τον Μαυρίκο Βασίλη στην τρίτη θέση.

Στις γυναίκες η Μαυρίδου Αναστασία πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού με δεύτερη τη Κωνσταντίνου Αγαθόκλεια και τρίτη την Χατζόγλου Αγγελική. Στη κατηγορία με στολή στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Σιούτας Παναγιώτης και στις γυναίκες η Γείτονα Ζωή.

Μεγάλος νικητής στα 5.000 μέτρα ήταν ο Αριστείδης Μαχαιρίδης, με τον Θανάση Ρέκκο στη δεύτερη και τον Κωνσταντίνο Λέτσο στην τρίτη θέση. Στην κατηγορία με στολή πρώτος αναδείχθηκε ο Χρήστος Γαρέφης.

Το 2ο Porto Carras Half Marathon Spring powered by Xterra Greece στήριξαν ως χορηγοί οι Garmin, Saucony, Arena, myathlete.

Επίσημοι υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν οι Chiquita, Oakley, High5, Sixt ΑΥΡΑ και αρωγοί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Χορηγοί επικοινωνίας του 2ου Porto Carras Half Marathon Spring ήταν οι: Zougla.gr Metropolis fm, Metrosport, Zoo, Running Μagazine.

Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ανανέωσαν το ραντεβού για τον Σεπτέμβριο του 2015 με το 2ο Porto Carras Half Marathon Fall powered by Xterra Greece.

Οι διοργανώσεις της XTERRAGreece συνεχίζονται με τον διεθνή αγώνα off road triathlon XTERRA Greece Championship 2015 στις 20 Ιουνίου στη Λίμνη Πλαστήρα.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.xterragreece.com

-

  

 

 
 
 

Καλεντάρι

Run For the Kids with disabilities 2023

Run For the Kids with disabiliti…

Ιουν 10, 2023 Rate: 0.00

Run – Bike - Care

Run – Bike - Care

Ιουν 11, 2023 Rate: 0.00