ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ανακοίνωση για τον αγώνα δρόμου για τα στρατόπεδα

Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαΐου 2015, ο «Αγώνας Δρόμου για τα Στρατόπεδα» που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Παύλου Μελά (Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού) με τον Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή και με την υποστήριξη του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5.

Ο αγώνας είχε αφετηρία και τερματισμό τα δύο πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά και Καρατάσιου.

Η συμμετοχή του κόσμου στα 5 χλμ., στα 2χλμ., αλλά και στο δυναμικό βάδισμα 2 χλμ., ήταν ενθουσιώδης και ξεπέρασε τα οκτακόσια άτομα.

Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες, εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν και έστειλαν το μήνυμα για απόδοση και αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων ως κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

Από νωρίς έφθαναν στο χώρο μικροί και μεγάλοι για να προμηθευτούν τα ταμπελάκια με τους αριθμούς  και να κάνουν ζέσταμα. Μεμονωμένα άτομα αλλά και ομαδικές συμμετοχές από οικογένειες, παρέες, αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους ΑΜΕΑ, εταιρίες, γέμισαν με αθλητικό παλμό τους χώρους των δύο στρατοπέδων και τη διαδρομή που τα συνδέει.

Μετά το τέλος των αγώνων στους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.

Πολύτιμη η συμμετοχή των εθελοντών της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Σταυρούπολης και της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) που ανέλαβαν με απόλυτη επιτυχία την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης.

Παρόντες στη διοργάνωση ήταν ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο πρώην Υπουργός Γιώργος Ορφανός, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, και από το Δήμο Παύλου Μελά όλοι οι Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος  και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Πρόεδροι και μέλη των Τοπικών Συμβουλίων.

Την εκκίνηση του  αγώνα των 5 χλμ. έδωσε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ο φετινός αγώνας δρόμου είναι μια γιορτή για τον αθλητισμό ο οποίος έχει βαθιές ρίζες στο Δήμο Παύλου Μελά. Η επιλογή της διαδρομής έχει το δικό της συμβολισμό: ενώνουμε τα στρατόπεδα, θέλοντας να δημιουργήσουμε μια ζώνη άθλησης, πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής μέσα στο αστικό κέντρο που θα μετατραπεί στο μέλλον σε κυψέλη για παρόμοιες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Συγχρόνως, στέλνουμε το μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες, ότι τα στρατόπεδα ανήκουν στους πολίτες και μόνο στο πλαίσιο αυτό μπορούν να αξιοποιηθούν».

Την εκκίνηση των υπολοίπων αγώνων έδωσαν ο Εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού Θεόφιλος Καπητανίδης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Ασλανίδης.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αγωνιζόμενος ήταν ο Συμεών Ρόντος εβδομήντα πέντε ετών και  μικρότερη η μόλις τριών μηνών Ηλιάνα Νικολαίδου έστω με τη … βοήθεια των γονιών της.

Οι τρεις πρώτοι νικητές – νικήτριες ανά αγώνα είναι:

Αγώνας 5 χλμ Άνδρες

1ος Δημήτρης Κατσίρης

2ος Γιώργος Σαντσίλλι

3ος Ιωάννης Κουρκουρίκης

Αγώνας 5 χλμ. Γυναίκες

1η Αθανασία Θεοδώρου

2η Φωτεινή Ταχματζίδου

3η Ελευθερία Παπαντωνίου

Αγώνας 2 χλμ Άνδρες

1ος Ευάγγελος Καρασαββίδης

2ος Νικόλαος Σιούλας

3ος Κοσμάς Χριστοδουλίδης

Αγώνας 2 χλμ. Γυναίκες

1η Κωνσταντίνα Μαυρογεωργιάδη

2η Ελένη Καρατάσιου

3η Ιωάννα Λεμπέτεβα

————-

Πληροφορίες

Νώντας Ελευθεριάδης

6977 360144

 
 
 

Καλεντάρι

Skyros Run 2021

Skyros Run 2021

Αυγ 28, 2021 Rate: 0.00

Αποτελέσματα