ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ανακοίνωση για τον αγώνα ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2015

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε κάτω από το σύνθημα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» την Κυριακή 10 Μάιου 2015 ο 6ος λαϊκός αγώνα δρόμου «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2015» προς τιμήν του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή της δημοκρατίας Μίκη Θεοδωράκη.

Την διοργάνωση είχαν αναλάβει Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ (Σ.Δ.Υ.Α) υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ.  

Οι δρομείς διέτρεξαν απόσταση 24,3 χιλιομέτρων, με αφετηρία τη Ζάτουνα και τερματισμό το Βαλτεσινίκο.

 Συμμετείχαν συνολικά 125 αθλητές, Μαραθωνοδρόμοι και μη απ όλη την Ελλάδα, και τερμάτισαν όλοι. Οι δηλώσεις συμμετοχής ήταν 187 άτομα.   

Πρώτος έκοψε το νήμα ο Τανούς Αμπντάλα με χρόνο 1:40:45 που ήταν και ο περσινός νικητής.

Δεύτερος ο Αλέξανδρος Γεωργίου με χρόνο 1:43:16 και τρίτος ο Γεώργιος Τσιγερίδης με χρόνο 1:44:13.  

Από τις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μακρίδη Ελίνα με χρόνο 2:02:45 που είχε κερδίσει επίσης και τον περσινό αγώνα.

Δεύτερη η Μαρία Χαραλαμποπούλου με χρόνο 2:04:24 και τρίτη η Αναστασία Ντεβετζή με χρόνο 2:08:01

Μεταξύ των αθλητών έλαβε μέρος και ο τυφλός παραολυμπιονίκης Μαραθωνοδρόμος Στέργιος Σιούτης που συνόδευε ο Παύλος Διακουμάκος με χρόνο 2:18:13 και δίδαξαν πολλά με το παράδειγμά τους.

Στους νικητές αποδόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και έπαθλα. Τα έπαθλα φιλοτέχνησε και προσέφερε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο αγώνα ο γλύπτης Γιάννης Σουβατζόγλου όπως άλλωστε κάνει κάθε φορά μέχρι σήμερα.

Όλοι που έλαβαν μέρος στον αγώνα αλλά δεν ανέβηκαν στο βάθρο παρέλαβαν το ειδικό μπρούτζινο μετάλλιο και δίπλωμα  συμμετοχής.

Αξίζουν τα συγχαρητήρια μας σε όλους, του δρομείς που συμμετείχαν, στους εθελοντές που η προσφορά τους ήταν ανεκτίμητη, στα παιδιά των σχολείων Βαλτεσινίκου και Βυτίνας που με τα μοναδικά θεματικά (για τον Θεοδωράκη) έργα ζωγραφικής που έκαναν με την παρακίνηση των δασκάλων τους έδειξαν την ευαισθησία τους.  Τέλος στην Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα στα παραρτήματα των Λαγκαδίων και Δημητσάνας, στην εταιρεία Interamerican η οποία κάθε χρόνο συνδράμει τον αγώνα με παροχή εξοπλισμένου ασθενοφόρου της Οδικής Βοήθειας Πατρών, στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, στο Σώμα Σαμαρειτών Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ παράρτημα Τρίπολης, που με φιλότιμο και επαγγελματισμό προστάτευσαν  και υποστήριξαν τον αγώνα.

Θα ήταν φυσικά παράλειψη να μη αναφερθούμε στην υποδοχή των κατοίκων της περιοχής που με το  χειροκρότημά τους ενθουσίασαν τους αθλητές δείχνοντας έτσι το σεβασμό, και το θαυμασμό τους. Επίσης στα καταστήματα που προσέφεραν τα «καλούδια» τους και ενίσχυσαν τη φιλοξενία.

Τέλος ευχαριστούμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία, καθώς επίσης και το ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ και ιδιαίτερα την πρόεδρό του κυρία Ελένη Μπερτσάτου (εκ μητρός Μαγουλιανίτισας) που ήταν η «ψυχάρα» του αγώνα μαζί με τον γνωστό μας πλέον Παύλο Διακουμάκο και την υπόσχεση όλων του χρόνου να πάμε «ακόμα  ψηλότερα». Σχετικό  υλικό στο www.anatrexo.gr

Μάιος 2015

Από την  οργανωτική επιτροπή.

 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

5th Veikou Trail

5th Veikou Trail

Ιαν 24, 2021 Rate: 0.00

"ΛΕΒΑΔΟΣ mountain trail" 2021

"ΛΕΒΑΔΟΣ mountain trail…

Ιαν 24, 2021 Rate: 0.00

Αποτελέσματα