ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 330 χιλιόμετρα και οκτώ μαραθώνιοι σε 72 ώρες ο νέος στόχος του 67χρονου Κοκώνια στον 2ο αγώνα “Τρέξε χωρίς Τερματισμό”

330 χιλιόμετρα και οκτώ μαραθώνιοι σε 72 ώρες

ο νέος στόχος του 67χρονου Κοκώνια

στον 2ο αγώνα “Τρέξε χωρίς Τερματισμό”!

Ο Νότης Κοκώνιας έδωσε πέρσι τον καλύτερό του εαυτό για να στηρίξει το έργο των κοινωφελών ιδρυμάτων μέσα από το “Τρέξε χωρίς Τερματισμό”, καλύπτοντας σχεδόν 131 χιλιόμετρα μέσα σε 48 ώρες συμβάλλοντας περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον στην ενίσχυση των ιδρυμάτων.

Φέτος, ο 67χρονος υπερ-μαραθωνοδρόμος από τη Θεσσαλονίκη, θέλει να… ξεπεράσει τον εαυτό του και βάζει έναν υπεράνθρωπο στόχο, που είναι να καλύψει περισσότερα από 330 χιλιόμετρα στο τριήμερο 20-23 Μαΐου του 2ου αγώνα “Τρέξε χωρίς Τερματισμό”!

Το νούμερο είναι μεγάλο, αντιστοιχεί σε οκτώ μαραθώνιους δρόμους σχεδόν και μπορεί να μοιάζει απλησίαστο και υπερβολικό για τους περισσότερους κοινούς… θνητούς, όχι όμως για τον Νότη Κοκώνια, που έχει μάθει να διανύει τέτοιες αποστάσεις, μεγαλύτερες από έναν απλό μαραθώνιο!

“Στόχος μου είναι να κάνω 330 χιλιόμετρα και νιώθω αρκετά καλά”, είπε αρχικά ο 67χρονος δρομέας, που δήλωσε από τους πρώτους την συμμετοχή του στον φετινό “Τρέξε χωρίς Τερματισμό”, σκοπεύοντας να είναι και φέτος ο Έλληνας δρομέας με τη μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά.

«Θα τρέχω 20 ώρες το 24ωρο»

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του 67χρονου Κοκώνια, “θα χρειαστεί να τρέχω 20 ώρες το 24ωρο για να βγουν αυτά τα χιλιόμετρα, δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο σε μία κυκλική διαδρομή 800μ., ελπίζω όμως να τα καταφέρω και να βοηθήσω και εγώ όσο περισσότερο μπορώ από την πλευρά μου τα ιδρύματα που θα στηριχθούν μέσω του αγώνα”.

Όπως επεσήμανε τεχνικά δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, ούτε καν προπόνηση, εξηγώντας πως “όσοι κάνουμε υπέρ-αποστάσεις δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερη προετοιμασία ή προπόνηση, δεν υπάρχει κάποιο ρεκόρ να κυνηγάμε και είμαστε και σε άλλο επίπεδο”.

Για τη σημασία του μοναδικού δωρεάν αγώνα δρόμου στην Ελλάδα, ο Νότης Κοκώνιας τόνισε: “Είναι πολύ καλή ιδέα, γι’ αυτό και έρχομαι. Δεν πληρώνουμε τίποτε, απλά τρέχουμε για να στηρίξουμε τα ιδρύματα και θέλω να προσκαλέσω όλους τους Θεσσαλονικείς να συμμετέχουν και αυτοί. Δεν κοστίζει τίποτε άλλωστε…”.

Υπενθυμίζεται πως η εκκίνηση θα δοθεί το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαΐου από τη Νότια Πύλη της ΔΕΘ απέναντι από την πλατεία της ΧΑΝΘ και η διαδρομή θα είναι στον ειδικά διαμορφωμένο και φωτισμένο χώρο μέσα στην Έκθεση, με μουσικές και παράλληλες δραστηριότητες και τις 72 ώρες διάρκειας του αγώνα.

Όσα χιλιόμετρα διανύσει ο καθένας θα μετατραπούν σε ευρώ και το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα μοιραστεί στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, στο Ορφανοτροφείο Θηλέων “Μέλισσα” και στο Ανοικτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Οι προεγγραφές για τη συμμετοχή στο “Τρέξε χωρίς Τερματισμό” έχουν ανοίξει ηλεκτρονικά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα nofinishline.gr και ολοκληρώνονται στις 14 Μαΐου!

Από το Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης

-

  

 

 

 
 
 

Καλεντάρι

Αποτελέσματα