ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνος για την λαμπαδηδρομία στην μνήμη των Ελλήνων πεσόντων (Χαΐδάρι- Καισαριανή)

ΜΕΡΑ ΜΑΓΙΟΥ ΜΟΥ ΜΙΣΕΨΕΣ, ΜΕΡΑ ΜΑΓΙΟΥ ΣΕ ΧΑΝΩ!
Γιάννης Ρίτσος - Μίκης Θεοδωράκης.
Ήταν 1 Μαΐου 1944. Μέρα Μαγιού. Ημέρα Θυσίας για 200 Έλληνες Παλικάρια! 200 εκτέλεσαν οι Γερμανοί Ναζιστές για έναν δικό τους. Αντίποινα άνανδρα.
Στο μπλόκο 15 στο στρατόπεδο διαβιβάσεων στο Χαΐδάρι.200 παλικάρια Έλληνες Ήρωες, οι Γερμανοί κατακτητές φυλάκισαν και βασάνισαν μέχρι το σκοπευτήριο της Καισαριανής που έπεσαν θύματα αδέλφια εσείς σε άνιση μάχη και αγώνα! Λόγια πόνου,  λόγια ψυχής! ΓΙΑΤΙ? Αυτοί ήταν και συνεχίζουν να είναι οι Γερμανοί. Τα παλικάρια θυσιάστηκαν για ακόμη μια φορά! Για να είμαστε σήμερα Ελεύθεροι. Ήταν όλοι παρόντες και παρούσες, συγγενείς και φίλοι, αθλητές ,σύλλογοι, φορείς. Εκεί που οι φωνές των αδελφών ακούγονται ακόμη μέσα από τις φυλακές. Για ένα και μόνο σκοπό. Την Ελευθερία μας για την πονεμένη και χιλιοχτηπημενη Πατρίδα μας. Την χιλιοχτυπημενη, και χιλιοματομενη. Δώσαμε το παρόν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Χαΐδαρίου και Καισαριανής.
 
Σε μια ατμόσφαιρα συγκίνησηςπροβληματισμού τιμήσαμε και εμείς με την παρουσία  ως χρέος μας απέναντι στους αδικοχαμένους πεσόντες, την ημέρα αυτή. 2 Μαΐου 2015. Ως ελάχιστος φόρος τιμής απέναντι σε αυτά τα παλικάρια, λίγα λουλούδια για τις πονεμένες αλλά περήφανες ψυχές τους, μεταφέροντας την φλόγα της Ειρήνης, της Τιμής,της Μνήμης, από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαΐδαρίου, έως το αιματοβαμενο και ποτισμένο με αίμα θυσίας Ελλήνων αδελφών, το σκοπευτήριο Καισαριανής. Ειναι Μεγάλο μας χρέος να τιμούμε και να μνημονεύουμε αυτές τις Ψυχές. Έτσι όλοι μαζί οι φίλοι συναθλητές δρομείς συνοδευσαμε τις ψυχές των παλικαριών έως την Καισαριανή. Αθάνατοι!! Αθανατοι ολοι οι Έλληνες που θυσιάστηκαν αιώνια για τα ιδανικά μας για την Πατρίδα, για την ελεύθερη Ελλάδα μας!!!!

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι