ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συμμετοχή αθλητών μελών Τελμησσού στον 69ο δρόμο θυσίας Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε ο 69ος δρόμος θυσίας της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου,στον οποίο έλαβαν μέρος τέσσερις αθλητές του Τελμησσού.

 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ που τελείται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της ιστορικής Εξόδου,σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος των Ελεύθερων Πολιορκημένων (Ελλήνων και Φιλελλήνων) στο βωμό της Ελευθερίας έχει σκοπό να δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες δρομείς να τιμήσουν τους Μεσολογγίτες που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά κάθε ελεύθερου ανθρώπου.

Από το σύλλογο μας,αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους Καπράλο Σπύρο, Παλιογιάννη Ευάγγελο, Πεταρούδη Χρήστο και στον Ηρακλή Βασιλειάδη για τη συμμετοχή και τον τερματισμό τους στον αγώνα.

Ο φετινός αγώνας πρέπει να πούμε, είχε διαφοροποιηθεί ως προς την ώρα έναρξης του,ως προς τα συνολικά μέτρα τα οποία μειώθηκαν αλλά και ως προς τον τερματισμό του, και παρόλο που τις 68 προηγούμενες φορές οι αθλητές τερμάτιζαν στον κήπο των Ηρώων φέτος ο τερματισμός γινόταν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Να αναφέρουμε επίσης ότι η αφετηρία του αγώνα είναι η Ιερή Μονή του Αγίου Συμεώνος όπου κατέφυγαν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι μετά την Ηρωική Έξοδο οι οποίοι πραγματοποίησαν διαδρομή αντίθετης φοράς από αυτήν που πραγματοποιούν οι αθλητές.

Ελπίζουμε του χρόνου ο τερματισμός να γίνει και να συνεχίσει να γίνεται στον κήπο των Ηρώων, δίνοντας έτσι στους αθλητές την ικανοποίηση του τερματισμού σε έναν ιερό τόπο,τιμώντας παράλληλα τους εξοδίτες που έδωσαν τη ζωή τους ώστε να μπορούμε σήμερα να έιμαστε ελεύθεροι.

-