Ovidio Running Loutraki 2023 - 5/11/23

Το Ovidio Running έρχεται στο Λουτράκι Κορινθίας την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και σας προσκαλεί να τρέξετε ή να περπατήσετε στα βήματα του Λατίνου ποιητή Οβίδιου. Η διοργάνωση που πραγματοποιείται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και προωθεί τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, εμπνευσμένη από τον Λατίνο ποιητή Publio Ovidio Nasone.

Ο αγώνας διοργανώνεται υπό την αιγιδα του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων με την υποστήριξη του Sport Camp και την τεχνική επιμέλια της Runaway.


Πρόγραμμα
07.30 Άνοιγμα Γραμματείας
09.00 Kids Run - Αγώνας παιδιών 1χλμ
10.00 Competitive Race 10k
11.00 Sports Walking 2k
12.00 Απονομές


COMPETITIVE RACE
Ο αγώνας Ovidio Running είναι ένα συναρπαστικό γεγονός για αθλητές που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους και το επίπεδο φυσικής τους κατάστασης. Το Ovidio Running θα πραγματοποιηθεί σε μια επίπεδη διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Λουτρακίου που εκτείνεται σε 9,9 χιλιόμετρα (Πάρκο παραλίας – Καταρράκτες - Ρωμαϊκές Ιαματικές πηγές – Παραλιακό μέτωπο Λουτρακίου – Δημαρχείο – Παραλία – Σχολή μηχανικού – Βυθιζόμενη γέφυρα Ποσειδωνίας και πίσω στο πάρκο παραλίας). Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν έναν γρήγορο και δυναμικό αγώνα, με ηλεκτρονική χρονομέτρηση αποτελεσμάτων, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μοναδικά βραβεία και να επιδείξουν τις δρομικές τους ικανότητες σε μια άκρως ανταγωνιστική αλλά και εορταστική ατμόσφαιρα.

Participation Fee
Το κόστος εγγραφής ανέρχεται στα 10,00€ και θα καταβληθεί κατά την εγγραφή του αθλητή στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://event.athletopia.com/ovidiorunningloutraki2023?step=1 

Απόσταση
• 9,9km

• Race kit
   o Chip
   o Μπλουζάκι – dry fit διοργάνωσης Ovidio Running
   o Νερό κ Φρούτα

Βραβεία
• Μετάλλιο Ovidio Running σε όλους όσους διασχίζουν τη γραμμή τερματισμού
• Εκπτωτικά κουπόνια από τοπικά καταστήματα

Κατηγορίες
Άνδρες / Γυναίκες: 16-25,26-30,31-40,41-50,51-60,61-70,71+
0-5, 6-7, 8-9, 10-11,12-13,14-15

SPORT WALKING
Ο αθλητικός περίπατος στο Ovidio Running προσφέρει έναν χαλαρό και ευχάριστο τρόπο συμμετοχής στην εκδήλωση. Πραγματοποιείται σε μια επίπεδη διαδρομή εντός της πόλης που εκτείνεται σε περίπου 2 χιλιόμετρα, οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαύσουν έναν χαλαρό περίπατο απολαμβάνοντας το παραθαλάσσιο μέτωπο του Λουτρακίου βρίσκοντας μια ανάσα από την θάλασσα. Ο περίπατος είναι ανοιχτός σε άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης, που στόχος του είναι να μπορούν να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ σε αυτή την διοργάνωση.

Έτσι, αν θέλετε να έρθετε μαζί μας και να ζήσετε μια νέα εμπειρία, μη διστάσετε να εγγραφείτε!

Participation Fee
Το κόστος εγγραφής είναι 3,00€ και θα καταβληθεί κατά την εγγραφή του αθλητή στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://event.athletopia.com/ovidiorunningloutraki2023?step=1 

Απόσταση
• 2km
• Race kit
   o Μπλουζάκι – dry fit διοργάνωσης Ovidio Running

Βραβεία
Μετάλλιο Ovidio Running σε όλους όσους διασχίζουν τη γραμμή τερματισμού
• Έπαθλα στις παρακάτω κατηγορίες
   o ο γηραιότερος από τους περιπατητές
   o 2 μεγαλύτερες ομάδες/ομάδες

Αγώνας Παιδιών ( Kids Run)
Ο αγώνας Kids Run στο Ovidio Running έχει σχεδιαστεί για να εμπνεύσει και να εμπλέξει τους νέους συμμετέχοντες στη χαρά του τρεξίματος. Η διαδρομή, που βρίσκεται στο κέντρο του παραλιακού μετώπου ( πάρκο παραλίας – καταρράκτες και επιστροφή στο πάρκο παραλίας) , εκτείνετε σε 1km μήκος παρέχοντας ένα διασκεδαστικό και υποστηρικτικό περιβάλλον όπου οι νεαροί δρομείς μπορούν να επιδείξουν τον ενθουσιασμό και την αποφασιστικότητά τους καθώς τρέχουν σε αυτήν.

Participation Fee
Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής αρκεί η δήλωση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://event.athletopia.com/ovidiorunningloutraki2023?step=1 

Απόσταση
• 0-9 ετών 600 μέτρα
• 10-15 ετών 1000μέτρα

Βραβεία
Ovidio Running Medal σε όλους όσους διασχίζουν τη γραμμή τερματισμού.

Οι τρεις πρώτοι που τερμάτισαν
• Κατηγορία 14-15 ετών Μετάλλια (Χρυσό - Ασημένιο - Χάλκινο)

Κατηγορίες
• 0-5 ετών
• 6-7 ετών
• 8-9 ετών
• 10-11 ετών
• 12-13 ετών
• 14-15 ετών


Ο Λατίνος ποιητής Οβίδιος

"Τραγουδιστής των τρυφερών εραστών" (tenerorum lusor amorum): έτσι αυτοπροσδιορίζεται ο Οβίδιος σε έναν στίχο της ελεγείας του, που γράφτηκε ενώ βρισκόταν στην εξορία (Tristis IV, 10, 1). Θεωρείται ένα είδος πνευματικής διαθήκης για να καταστήσει τον εαυτό του γνωστό στους μεταγενέστερους.

Αλλά ποιος ήταν ο Οβίδιος;
Ο Publius Ovidius Naso, ένας από τους καλύτερους ποιητές της λατινικής αρχαιότητας, γεννήθηκε στη Sulmona, στις 20 Μαρτίου 43 π.Χ., από πλούσια οικογένεια με κοινωνική θέση ιππέα. Ενώ ήταν ακόμη μικρός, η οικογένειά του τον έστειλε στη Ρώμη μαζί με τον αδελφό του Λούσιο (ο οποίος πέθανε λίγο αργότερα) για να σπουδάσει γραμματική και ρητορική, επιθυμώντας να ξεκινήσει μια δικαστική και πολιτική καριέρα. Όμως, όπως είπε ο ίδιος, "quod temptabam dicere versus erat" ("Ένιωθα μόνο ότι ήθελα να γράψω στίχους": Tristia IV, 10, 26) σύντομα εγκατέλειψε τις σπουδές του για να αφιερωθεί μόνο στην ποίηση- παρόλο που ο πατέρας του είχε αμφιβολίες για την επιλογή του.
Στην πραγματικότητα, χάρη στο μεγάλο ταλέντο του, ήδη από την αρχή της νεανικής του ηλικίας τα έργα με ερωτικά θέματα (Amores, Ars amatoria, Remedia amoris, Heroides, Medicamina faciei femineae), διαδόθηκαν ευρέως μεταξύ των Ρωμαίων αναγνωστών. Αυτό τον ώθησε να αφιερωθεί και σε άλλα είδη, όπως τα διδακτικά ποιήματα Fasti (ημιτελή) και κυρίως το μυθολογικό επικό ποίημα Metamorphoses, που αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το αριστούργημά του.

Ωστόσο, το 8 μ.Χ., στο απόγειο της φήμης του, ο αυτοκράτορας Οκταβιανός Αύγουστος διέταξε διάταγμα με το οποίο τον εξόρισε στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας, στο Τόμι (σημερινή Κωνσταντία, Ρουμανία). Πέθανε εκεί μια δεκαετία αργότερα. Μέχρι σήμερα, ο ακριβής λόγος για την ποινή αυτή δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Ο ποιητής συνοψίζει στον περίφημο στίχο perdiderint cum me duo crimina, carmen et error ("Έχασα δύο σφάλματα, ένα carmen και ένα σφάλμα": Tristia II, 1, 207). Πολλές αντιπαραθέσεις έγιναν από πολλούς διάσημους μελετητές ανά τους αιώνες για να μιλήσουν για το ζήτημα αυτό- ωστόσο, χωρίς να καταλήξουν σε οριστική λύση.

Αυτό συνέβαλε επίσης στη δημιουργία του μύθου του Οβιδίου, μαζί με τα τελευταία του έργα από τον τόπο της εξορίας του (Tristia, Epistulae ex Ponto), στα οποία δημιούργησε το πρωτότυπο της εξορίας, στο οποίο θα αναφερθούν και άλλοι ένδοξοι εξόριστοι (Δάντης Αλιγκέρι, Ούγκο Φόσκολο κ.ο.κ.).

Αλλά, χωρίς αμφιβολία, η σημαντικότερη επιρροή που άσκησε ο Οβίδιος και τα έργα του είναι αυτή στον καλλιτεχνικό τομέα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι Μεταμορφώσεις αποτελούσαν μια πραγματική εγκυκλοπαίδεια της κλασικής μυθολογίας και ως τέτοια χρησιμοποιούνταν ως πηγή έμπνευσης από τους καλλιτέχνες όλων των εποχών μέχρι τις μέρες μας.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης:
https://www.ovidiorunning.eu/el/

 

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι