Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια»: Βράβευση των Κ. Στεφανίδη, Εμ. Καραλή και Σπ. Ανδριόπουλου

Για δεύτερη χρονιά στο πανέμορφο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων Αρτέμιδος θα διεξαχθεί το παιδικό Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια». Θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου και έχει ως στόχο να αναδειχθούν οι διαχρονικές αξίες του κλασικού αθλητισμού, μέσα από μία διοργάνωση με ποικίλες δράσεις.

Αυτή τη χρονιά οι διοργανωτές, στο πλαίσιο των αγώνων, επέλεξαν να τιμήσουν αθλητές που κατάγονται από την Ανατολική Αττική, όπως η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Εμμανουήλ Καραλής, ο Σπύρος Ανδριόπουλος και άλλους διακεκριμένους αθλητές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσουν την αγάπη τους για τον στίβο στη γενιά του μέλλοντος.

Το παιδικό Φεστιβάλ διεξήχθη για πρώτη φορά πέρυσι και συμμετείχαν περισσότεροι από 1.600 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι πήραν μέρος σε αγώνες, παρακολούθησαν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και διασκέδασαν. Αυτή τη χρονιά, οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις όπου ο κλασικός αθλητισμός θα συναντήσει την επιστήμη, τον πολιτισμό και τη διασκέδαση.

Από αθλητικής πλευράς θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα στίβου συλλόγων και σχολείων, ο αγώνας δρόμου «Τρέξε με το παιδί σου» ενώ θα υπάρχουν και αθλητικές πίστες μάχης όπου θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι μικροί και μεγάλοι.

Στον τομέα των επιστημών θα λειτουργήσει τεχνολογικό πάρκο στο οποίο η επιστημονική ομάδα από το Ίδρυμα Ευγενίου Ευγενίδους θα κάνει επιδείξεις πειραμάτων και μηχανικών κατασκευών που σχετίζονται με το ανθρώπινο σώμα ενώ θα υπάρχουν σταθμοί δεξιοτήτων και προσομοιωτές αθλημάτων. H Beyond Robotics σε συνεργασία με το Μετσόβιο πολυτεχνείο, μέσα από τη δράση «Οτοστόπ στο διάστημα» θα μυήσει όσους βρεθούν στον χώρο στα μυστικά του διαστήματος. Παράλληλα, θα υπάρχει παράσταση Καραγκιόζη, θεατρική παράσταση «Alladin the show», playmobil fun park, καραόκε κ.α.

Το Φεστιβάλ «Μεσόγεια» θα έχει και κοινωνικές δράσεις για την υγεία, όπως αιμοδοσία, συλλογή μυελού των οστών, αλλά και ανακύκλωση και δενδροφύτευση με ειδικό σχολείο.

Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος, η περιφέρεια Αττικής, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Mεγάλοι Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η Admiral και το «Ζαγόρι». Υποστηρικτές είναι η ΑΜΚΕ «Αιγαίας» και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το Sportsfeed και το Sportime.

 

-

  

 

 

 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00

15ο Greece Race for the Cure® - Οι εγγραφές άνοιξαν

15ο Greece Race for the Cure® - …

Σεπ 30, 2023 Rate: 0.00