Ανόπαια Ατραπός: 12 χρόνια μετά, συνεχίζει με νέα ρεκόρ!

Ο 12ος Ορεινός αγώνας Ανόπαια Ατραπός, συνδιοργανώθηκε από το Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας Τραχίνα , το Δήμο Λαμιέων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΟΠΑΣΤΕ). 

Μια χρονιά, με καινοτομίες, όπως η τριλογία των μεταλλίων που συνοδεύει τις τρεις συνεχόμενες διοργανώσεις, έφερε αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται και στο ρεκόρ, εγγραφών, στο ρεκόρ συμμετοχών, αλλά και στο χρόνο ρεκόρ, κατά τον οποίο έκλεισαν οι θέσεις που μπορούσαν να διατεθούν, σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν την κανονική διάρκεια λήξης.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο 12ος Ορεινός αγώνας Ανόπαια Ατραπός, έκλεισε με νικητές τους Δημήτρη Ελευθερίου και Μαρία Ξανθή, ενώ σχεδόν 360 αθλητές συνολικά, απόλαυσαν μια πανέμορφη διαδρομή, στο ελατοσκέπαστο Καλλίδρομο Όρος.

Η πρωτιά στις γυναίκες με την Μαρία Ξανθή, συνοδεύτηκε και από ρεκόρ διαδρομής, το οποίο είχε η Μαρία Μάλαι, από το 2017,  κατεβάζοντας το κατά τρία λεπτά σχεδόν, ενώ και ο Δημήτρης Ελευθερίου, ήθελε λιγότερο από ενάμιση λεπτό, να σπάσει το ρεκόρ ανδρών, το οποίο κρατάει ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος από το 2018