Ολα έτοιμα στην Κρήτη για νέο ρεκόρ στο Run Greece

Ανοιχτό κάλεσμα για την συμμετοχή των πολιτών ανεξαρτήτου ηλικίας στο μεγάλο αθλητικό γεγονός για την Κρήτη το «Run Greece-Ηράκλειο» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου απεύθυναν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης Tύπου στην Περιφέρεια η οργανωτική επιτροπή, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην προετοιμασία του αγώνα.

Το «Run Grecce-Ηράκλειο» οργανώνεται για τρίτη χρονιά στο Ηράκλειο από τον ΣΕΓΑΣ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το δήμο Ηρακλείου, και την συνεισφορά πολλών εθελοντικών φορέων και οργανώσεων και μεγάλο χορηγό την Wind. Αφορά αγώνες πόλης 5 , 10 χιλιομέτρων και παιδιών, που καθιέρωσε το 2013 με επιτυχία ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους της χώρας. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις.


Σε σημερινή συνέντευξη Tύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης δήλωσε: «Οι αγώνες τείνουν να γίνουν ένας πολύ επιτυχημένος πανελλήνιος θεσμός. Φέτος οι συμμετέχοντες στους αγώνες αυξάνονται όπως και οι στόχοι. Ήδη το πρώτο φετινό «Run Greece» έγινε με τεράστια επιτυχία στη Λάρισα και το ίδιο θα επαναληφθεί σε όλες τις πόλεις. Ο φετινός στόχος στις συμμετοχές είναι έως 3.600 άτομα, και έχει αξία να βάζουμε πλαφόν προς τα πάνω γιατί πρέπει να μπορούμε να ανταποκριθούμε στην ευθύνη μιας διοργάνωσης που δεν δικαιούται να έχει λάθη και αδυναμίες. Θέλουμε να κάνουμε ένα θεσμό που θα απευθύνεται και στους ξένους επισκέπτες μας, και έχουμε κάνει την σχετική προετοιμασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλη Βαμιεδάκη καθώς επίσης την σημαντική βοήθεια του Νίκου Συριγωνάκη εντεταλμένου συμβούλου στον τομέα αθλητισμού. Έχουμε άριστη συνεργασία προετοιμασίας με το δήμο Ηρακλείου, τους φορείς, τον ΣΕΓΑΣ, τον μεγάλο χορηγό Wind, γιατί η χορηγία έχει μεγάλη αξία που θα διατεθεί σε τοπικά ιδρύματα. Επίσης οφείλω αναφορά στους αφανείς ήρωες των αγώνων, τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων, που προσφέρουν την ψυχή τους για την επιτυχία των αγώνων».


Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς υπογράμμισε: «Πρόκειται για μια γιορτή για το δήμο Ηρακλείου. Είναι από τις εκδηλώσεις που οι υπηρεσίες και το προσωπικό του δήμου είναι σε πλήρη συνεργασία για την επιτυχία των αγώνων. Επίσης η συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ είναι άψογη, με την Wind που αποτελεί παράδειγμα και προς άλλες εταιρείες να συμβάλλουν σε τέτοιου είδους αθλητικά δρώμενα και να έχουν ένα κοινωνικό αντίκτυπο. Είναι μια ευκαιρία για τους Ηρακλειώτες να περπατήσουν ή να τρέξουν την πόλη τους στα ωραιότερα σημεία της από το ιστορικό κέντρο, παραλιακά, τα Ενετικά Τείχη. Τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην αναβάθμιση ποιότητας ζωής και στην αλλαγή ίσως της κουλτούρας των κατοίκων».


Ο Παναγιώτης Αντωνακάκης μέλος της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ ανέφερε μεταξύ άλλων για τον επιτυχημένο αθλητικό θεσμό: «Ως ΣΕΓΑΣ το 2013 είχαμε ένα όραμα να κάνουμε τους περιφερειακούς αγώνες στα πρότυπα του μαραθωνίου. Πολλοί είπαν τότε ότι θα αποτύχει, αλλά οι άξονες του οράματος μας πέτυχαν στο ακέραιο, με την συμμετοχή του κόσμου και την ποιότητα των αγώνων. Και αυτό το όραμα πέτυχε γιατί στηρίχθηκε από την κοινωνία και τον μεγάλο χορηγό την Wind. O φετινός στόχος είναι οι συμμετοχές να φτάσουν τα 3.600 άτομα, και συγκεκριμένα 600 συμμετοχές στα 10 χιλιόμετρα, 800 συμμετοχές στα παιδιά, και 2.200 συμμετοχές στα 5 χιλιόμετρα που απευθύνονται κυρίως στους μη αθλητές».

Μέγας χορηγός των αγώνων θα είναι η WIND η οποία για κάθε δρομέα που θα περνάει από την ηλεκτρονική πύλη αφετηρίας θα διαθέτει ένα χρηματικό ποσό που θα λάβουν το «Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου» και το ίδρυμα για άτομα με αναπηρία «Δικαίωμα στη ζωή».
Τις λεπτομέρειες για την πρωτοβουλία της κοινωνικής προσφοράς έδωσε ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς Γιώργος Τσαπρούνης,, ο οποίος δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να στηρίζουμε για 3η χρονιά το RUN GREECE στο Ηράκλειο και τη σπουδαία προσπάθεια των φορέων τόσο της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου όσο και του ΣΕΓΑΣ να αναβαθμίσουν τη διοργάνωση παρακινώντας μαζικά τους πολίτες στον αθλητισμό, το δρομικό κίνημα και ταυτόχρονα να προωθήσουν το Ηράκλειο και ευρύτερα την Κρήτη ως έναν ελκυστικό προορισμό για αθλητικό τουρισμό. Στον αγώνα της Κυριακής 26 Απριλίου, η WIND με κύριο μήνυμα «Ένας Αγώνας Για Όλους, σε όλη την Ελλάδα» θα ενισχύσει το σπουδαίο έργο του Συλλόγου Δικαίωμα στη Ζωή και του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Ηρακλείου».

Μάλιστα τα στελέχη του ΣΕΓΑΣ έδωσαν συμβολικά τα νούμερα συμμετοχής στους αγώνες στον Αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, αντιδήμαρχο Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά, και τον εκπρόσωπο της Wind Γιώργο Τσαπρούνη.

Παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις
-Παρασκευή 24 Απριλίου πλ. Ελευθερίας «Kids athletics» με την συμμετοχή παιδιών δημοτικών σχολείων από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.
-Σάββατο 25 Απριλίου «Γιορτή Στίβου της Κρήτης» αφιερωμένη στο Run Greece δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω στις 6 το απόγευμα

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

 

 

 

 
 
 

Καλεντάρι

Ο Δρόμος των 118

Ο Δρόμος των 118

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

Vrilissia Run

Vrilissia Run

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

KLAPADOS TRAIL 2022

KLAPADOS TRAIL 2022

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

Αποτελέσματα