Το Ναύπλιο γιόρτασε την 7η Επετειακή διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου

Με την συμμετοχή των δρομέων από όλη την Ελλάδα να ξεπερνά τους 2.000 δρομείς, πραγματοποιήθηκε, παράλληλα με τις πολλές εορταστικές εκδηλώσεις, με εξαιρετική επιτυχία ο Παλαμήδης Άθλος.

Για 7η χρονιά διοργανώθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 ο «ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 2022» από το Δήμο Ναυπλιέων και το ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο ΓΕ Αργολίδας.

Η διοργάνωση «Τρέχοντας στο Κάστρο του Ναυπλίου – Nafplio Castle Run» ξεκίνησε με τους αγώνες στα 10χλμ., στα 5χλμ. και στα 2,5χλμ με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων όλων των ηλικιών. Αποκορύφωμα της αγωνιστικής δράσης ήταν η ανάβαση του Κάστρου του Παλαμηδίου με την εκκίνηση να δίνεται από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Κωστούρο. Πάνω από 300 αθλητές έδωσαν το παρών σε ένα τόσο ξεχωριστό αθλητικό δρομικό γεγονός χαρίζοντας μοναδικές αθλητικές στιγμές στους θεατές που απόλαυσαν αυτό το εκπληκτικό θέαμα. 

Μετά την ολοκλήρωση του ακολούθησαν οι απονομές στους νικητές και τις νικήτριες σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες του «ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΥ ΑΘΛΟΥ 2022».

Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με το επίπεδο των αθλητών να είναι κορυφαίο ενώ σημειώθηκαν και πολύ καλές επιδόσεις. Εξαιρετικά τιμητική για μια ακόμη χρονιά (από το 2014) για τις διοργανώσεις του Ναυπλίου η Συμμετοχή του Γρήγορη Σκουλαρίκη (3ος στα 10 χιλιόμετρα) και της Ντενίζ Δημάκη (1η στα 10χλμ.).

Στην Αγωνιστική Ανάβαση Κάστρου:

Στους άνδρες ο Γιώργος Διαλεκτός για μια ακόμα χρονιά στην κορυφή με χρόνο 0:21:34΄ της συνολικής διαδρομής του Κάστρου των 5χλμ. και στην «ανάβαση» με χρόνο 0:07:43΄.