Μοναδικά συναισθήματα και σπουδαίες επιδόσεις στον επετειακό 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης - ZeniΘ!

Η νυχτερινή Θεσσαλονίκη πλημμύρισε από 15.000 δρομείς και από έντονα συναισθήματα, στον επετειακό 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης - ZeniΘ. Το καθιερωμένο νυχτερινό πάρτυ δρόμου επέστρεψε δυναμικά και παρέσυρε χιλιάδες ανθρώπους σε μία μοναδική εμπειρία άθλησης και ζωής, από την οποία δεν έλειψαν ούτε φέτος οι πολύ καλές επιδόσεις και τα ρεκόρ αγώνων. 

 

Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στον πρόωρα χαμένο Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη, με ομόφωνη απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής πριν από την έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος και έπειτα από κοινή πρόταση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και της Προέδρου της Ο.Ε. και Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου.

 

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από τη 83χρονη Σμαράγδα Μανδύλα και τον 82χρονο Ιούλιο Άμποτ μέχρι 12χρονα παιδιά, πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων, Παραολυμπιονίκες, άτομα με αναπηρίες, προσωπικότητες της πόλης και ολόκληρης της χώρας, καθώς και μαθητές, απόλαυσαν τη χαρά της συμμετοχής τους σε μία άδεια από αυτοκίνητα Θεσσαλονίκη, γεμάτη ήχο και χρώμα, σε μια βραδιά που ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό after party. 

Η υψηλών προδιαγραφών διαδρομή, οι ιδανικές καιρικές συνθήκες και η ενθουσιώδης ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι χιλιάδες θεατές ήταν τα στοιχεία που προσέδωσαν ξεχωριστή απόλαυση στους συμμετέχοντες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν το προσωπικό τους ρεκόρ.

 

Σε όλους αυτούς προστέθηκαν πολλοί ακόμη συμμετέχοντες, που έτρεξαν στο πλευρό των εγγεγραμμένων δρομέων χωρίς να φέρουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό, ωθούμενοι από τις καταπληκτικές καιρικές συνθήκες, αλλά και με δεδομένο ότι οι τελευταίες 2.000 θέσεις που είχαν διατεθεί το προηγούμενο διήμερο από το Κέντρο Εγγραφών έγιναν ανάρπαστες μέσα σε ελάχιστες ώρες και δεν στάθηκαν αρκετές για να καλύψουν την τεράστια ζήτηση.

 

Εξίσου εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των εκπροσωπούμενων χωρών, αφού στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν δρομείς από 46 χώρες και πέντε ηπείρους (Αλβανία, Αρμενία, Αρούμπα, Αυστραλία, Αυστρία, Αφγανιστάν, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Εκουαδόρ, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιράκ, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καμερούν, Καναδάς, Κίνα, Κόσσοβο, Κόστα Ρίκα, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τατζικιστάν, Τουρκία, Τσεχία, Φιλιππίνες, Φινλανδία).

 

Μέσα από τη φετινή διοργάνωση ενισχύεται σημαντικά η προσπάθεια Ενεργειακής Αναβάθμισης της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μέρος από την συνδρομή συμμετοχής για κάθε ατομική και ομαδική εγγραφή θα διατεθεί για τον συγκεκριμένο κοινωφελή σκοπό, με στόχο την τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος που θα προσφέρει αυτονομία στη λειτουργία της μονάδας προληπτικής ιατρικής.

 

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων είναι ήδη σε εξέλιξη, καθώς στις 23:30 ξεκίνησε ο 1ος Νυχτερινός Σκακιστικός Μαραθώνιος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στις 11:30 το πρωί της Κυριακής (16/10), μία ώρα πριν την εκκίνηση του Δρόμου του ενός Μιλίου (Social Offer Family Mile). Το Μίλι της ελπίδας θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί μέσα από τη δράση αυτή θα προσφερθεί, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης», για την απόκτηση του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.