ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 21ο Αγώνα Δρόμου Στέρνες - Κόφινας - Ιερά Μονή Κουδουμά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος για εικοστή πρώτη χρονιά ο  Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά, που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Γόρτυνας, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, την Ιερά Μονή Κουδουμά καθώς και τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης.

Μια διοργάνωση θεσμός πλέον για τον Δήμο Γόρτυνας την οποία αγκαλιάζει η τοπική κοινωνία καθώς πρόκειται για  το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της περιοχής που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Με αφορμή την συγκεκριμένη διοργάνωση δίνετε η ευκαιρία να προαχθεί  ο πολιτισμός, το αθλητικό ιδεώδες και η ευγενής άμυλα ενώ παράλληλα αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ομορφιές του τόπου μας.

Ο Δρόμος του Κουδουμά είναι διαδεδομένος σε δρομείς, ορειβάτες και φυσιολάτρες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Οι αθλητές και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μια διαδρομή ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας σε μια μοναδική περιοχή η οποία έχει συμπεριληφθεί στο δίκτυο NATURA 2000  καθώς συγκεντρώνει πλούσια χλωρίδα και πανίδα .

Την όλη εμπειρία έρχεται να συμπληρώσει, στον τερματισμό της διαδρομής, η θαλπωρή, και το κατανυκτικό περιβάλλον της Ιερά Μονής Κουδουμά.      

Στον Αγώνα φέτος έλαβαν μέρος αθλητές μαραθωνίου από όλη την Ελλάδα, αλλά και πεζοπόροι κάθε ηλικίας, σε μια διαδρομή 22,5 χιλ. με πολλές μορφολογικές εναλλαγές γεγονός που τον έχει κατατάξει σε μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις σε πανελλήνιο επίπεδο.


Τα χαρακτηριστικά της διαδρομής έχουν ως εξής: Ανηφόρα 9χιλ.και κατηφόρα 13,5 χιλ..


Σκοπός μας είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή ακολουθώντας πάντα τον αρχικό στόχο που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη αξιών όπως της ευγενούς αμύλου και του πολιτισμού.    

Ευχαριστίες εκ μέρους του Δήμου απευθύνουμε στους:

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ,  ΔΙΟΙΚΗΤΗ Α.Τ. ΠΥΡΓΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΗ 7ΗΣ ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΚΑΒ, K.Y. ΧΑΡΑΚΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ, ΣΕΓΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΡΙΤΩΝ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ  ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ Δ.Ε.Α.Τ.Ε.Κ. Α.Ε. ΟΤΑ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ, ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ, καθώς και όλους τους αθλητικούς ομίλους, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους του Δήμου Γόρτυνας, τους τοπικούς φορείς που παρευρέθησαν και βοήθησαν στην υλοποίηση της διοργάνωσης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 21ου  ΑΓΩΝΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΚΟΥΔΟΥΜΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΔΡΟΜΕΩΝ: 85

ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ: 150

ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ : 20 ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ  


Κατηγορίες


ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
1)ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ      1.42.20  ΟΦΗ
2)ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ            1.42.00  ΟΦΗ
3)ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 1.50.20  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1) ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ           1.59.29  ΟΦΗ
2) ΒΕΤΙ  ΦΛΩΡΑ                  2.27.27  ΑΛΒΑΝΙΑ
3) ΠΑΚΙΟΥΦΑΚΗ ΕΛΕΝΗ          2.35.10   ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 40-49
    ΦΑΛΑΓΚΑΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 1.58.20  ΕΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ       2.01.32  Ο.Υ.ΚΡΗΤΗΣ
    ΚΟΥΡΤΙΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ          2.13.10  ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 50-59
1) ΜΠΙΤΖΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                1.59.27  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
2) ΜΟΥΡΕΛΛΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ          2.03.42 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
3) ΣΤΥΛΙΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ             2.04.08 Σ.Μ. ΚΡΗΤΗΣ

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 60 ΚΑΙ ΠΑΝΩ
1) ΜΠΑΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ            2.05.50  ΧΑΝΙΑ
2) ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ          2.13.40 ΟΦΗ
3) ΣΟΧΩΡΑΚΗΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ     2.22.05 Ο.Υ.ΚΡΗΤΗΣ

ΕΦΗΒΩΝ
1) ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ ΔΑΒΙΔ         2.12.07  Σ.Μ. ΚΡΗΤΗΣ
2) ΚΑΤΑΞΑΚΗΣ     ΙΩΑΝΝΗΣ         2.18.13  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
3) ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ      2.19.50   ΚΑΣΤΕΛΙ ΜΟΝΟΦΑΤΣΙΟΥ

-