ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ανακοίνωση του Δημήτρη Σταματιάδη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Στίβου

Με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, μετά και από τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών και την κατάκτηση για 4η συνεχόμενη φορά του πρωταθλήματος στις Γυναίκες και για 3η συνεχόμενη φορά της γενικής βαθμολογίας, αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τις αθλήτριες, τους αθλητές και τους προπονητές που μέσα σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες τίμησαν το όνομα της ΑΕΚ και διατήρησαν για μία ακόμη χρονιά το τμήμα στην κορυφή. Παράλληλα, θέλω να τους ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη για τη συμπεριφορά της επίσημης ΑΕΚ απέναντι τους τον τελευταίο 1,5 χρόνο που κατά κυριολεξία τους «γύρισε την πλάτη». Το πρόβλημα πέραν της οικονομικής δυσπραγίας, ήταν κυρίως πρόβλημα διάθεσης και ενδιαφέροντος.

Είναι ενδεικτικό, ότι ο έφορος του τμήματος έχει να έρθει σε επαφή με τη διοίκηση 9 μήνες!!!!!!!!!. Η όποια επικοινωνία γινόταν, αν γινόταν, με emails και sms, τα οποία στην πλειονότητα τους ουδέποτε απαντήθηκαν. Είναι γνωστό ότι αναγκάστηκα να δημοσιοποιήσω το πρόβλημα 3 μήνες πριν, χωρίς ουδέποτε να λάβω επίσημη απάντηση, παρά μόνο εμμέσως μέσω συνέντευξης του Προέδρου του Σωματείου, ότι η συγκεκριμένη επιστολή ήταν ατόπημα. Επισημαίνω επίσης, όπως ήδη έχει αναφερθεί και στην επιστολή μου προς το Δ.Σ, ότι οι αθλητές/αθλήτριες του τμήματος δεν έχουν συμβόλαια και οι αμοιβές τους που γίνονται με τη μορφή των οδοιπορικών (για να καλύπτουν τα απολύτως αναγκαία σε σχέση με την εκγύμναση τους) είναι εξαιρετικά μικρές σε σχέση με τα συμβόλαια επαγγελματικών και ημιαεπαγγελματικών τμημάτων. Είναι λάθος επομένως, να γίνονται συγκρίσεις σε ανόμοια πράγματα και καταστάσεις.

Και επειδή τις τελευταίες ώρες αναπαράγονται θέματα που αφορούν δηλώσεις ή σχόλια αθλητριών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλω να τονίσω τα εξής: Όλα τα παιδιά κατά βάση έχουν δίκιο. Όταν στην αρχή της περιόδου γίνονται κάποιες συμφωνίες για οδοιπορικά πρέπει να τηρούνται. Μπορεί στη διάρκεια της χρονιάς να υπάρχουν δυσκολίες και κάποια ή αρκετά πράγματα να πάνε πίσω. Άλλο αυτό και άλλο από τις συγκεκριμένες συμφωνίες να μην τηρείται σχεδόν τίποτα και όχι μόνο αυτό, αλλά κανείς από την επίσημη διοίκηση να μη δίνει σημασία.

Η συμπεριφορά είναι το άλφα και το ωμέγα. Η ΑΕΚ έχει ευτυχίσει να διαθέτει στις τάξεις της αθλητές και αθλήτριες που στελεχώνουν τις Εθνικές Ομάδες όλων των κατηγοριών και αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια έχουν τιμήσει με το παραπάνω τη φανέλα του σωματείου. ¨Όταν το επίσημο Σωματείο με τις πράξεις και τις παραλήψεις του (κυρίως με αυτές) απαξιώνει τους πρωταθλητές του, τότε ποιο παιδί θα θέλει να έρθει ή να παραμείνει στο τμήμα. Η εκτίμηση μου είναι ότι υπάρχει ελπίδα για το τμήμα, κυρίως λόγω της ομαδικής προσπάθειας παλαιών και νέων παραγόντων που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα, καθώς και λόγω της ενεργοποίησης παλαιών αθλητών, τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα. Όλοι αυτοί από κοινού μπορούν να καταστρώσουν ένα βιώσιμο σχέδιο που θα υποβληθεί στη διοίκηση, ενώ παράλληλα από πλευράς της η διοίκηση πρέπει να εγγυηθεί συγκεκριμένα πράγματα. Άμεσα όμως, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει μία προσπάθεια από επώνυμους και ανώνυμους αεκτζήδες να στηριχθούν αυτά τα παιδιά, που σε δύσκολες εποχές κράτησαν και κρατούν την σημαία της ΑΕΚ ψηλά.

Δημήτρης Σταματιάδης
Έφορος Στίβου

 

Πηγή: AEK LIVE

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Αποτελέσματα