Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Στις 2 Οκτωβρίου το Γόμφοι trail - Στα Μονοπάτια των Προγόνων μας

Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Γόμφων με το  Δήμο Πύλης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, συνδιοργανώνουν  την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022  τον 1ο  ημιορεινό ημιμαραθώνιο Γόμφοι trail«Στα μονοπάτια των προγόνων μας» ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό αγώνα του είδους στην περιοχή του Δήμου Πύλης και θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Γόμφων .

Η διοργάνωση αφορά 2 ημιορεινούς αγώνες των οποίων τα 2/3 των διαδρομών τους εκτυλίσσονται στους πρόποδες του όρους «Ίταμος», της οροσειράς της Πίνδου και το υπόλοιπο 1/3 στον κάμπο της Θεσσαλίας, υπό την σκιά της Πίνδου και των Αγράφων!

Με στόχο την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τοπίου της γύρω περιοχής, καθώς και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Αρχαίου πολιτισμού των Γόμφων, αλλά και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και την προαγωγή του «ευ αγωνίζεσθαι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γόμφων και ο Δήμος Πύλης καλούν τους συμπολίτες μας, αθλητές και φυσιολάτρες, να συμμετάσχουν στο εν λόγω αθλητικό δρώμενο!

Οι διαδρομές της διοργάνωσης έχουν ως εξής:  

α) Διαδρομή «Αρχαίοι Γόμφοι» απόστασης 22χιλ. και +400μ. υψομετρικής διαφοράς.

β) Διαδρομή «Φίλιππος Β’» απόστασης 7χιλ. & +100μ υψομετρικής διαφοράς.

γ) Διαδρομή 1000μ «Κάρπιος Διόνυσος» για τους μικρούς μας φίλους και αθλητές.

Οι διαδρομές έχουν αφετηρία την κεντρική πλατεία των Γόμφων  και κινούνται  στους πρόποδες του όρους σε μονοπάτια ,δασικούς και αγροτικούς  δρόμους ήπιας κλήσης . Στις 2 πρώτες διαδρομές θα υπάρχουν σταθμοί υδροδοσίας για όλους τους αθλητές.

Οι ώρες εκκίνησης:  

  1. Διαδρομή «Αρχαίοι Γόμφοι» 22χιλ. στις 9:00π.μ.  
  2. Διαδρομή «Φίλιππος Β’» 7χιλ. στις 9:15 π.μ.
  3. Διαδρομή «Κάρπιος Διόνυσος» 1000μ στις 9:30 π.μ.

Περιγραφή  διαδρομών αγώνα:

Αναλυτική Περιγραφή των διαδρομών θα βρείτε εδώ.

Τροφοδοσία: 

Στη μεγάλη διαδρομή  θα υπάρχουν τρείς  σταθμοί τροφοδοσίας  με νερό και στην διαδρομή των 7 χιλιομέτρων 1 σταθμός.

Ώρα άφιξης:

Όλοι οι αθλητές θα πρέπει μέχρι και τις 08:00 π.μ να παρευρεθούν στην κεντρική πλατεία Γόμφων.

Χρονικό  όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα  «Αρχαίοι Γόμφοι» σε  4,5 ώρες  και τον αγώνα «Φίλιππος Β’» σε 1,5 ώρες.  Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα  www.gomfoi.gr 

Το κόστος εγγραφής για τους 2 αγώνες είναι 7€ , ενώ ο αγώνας των παιδιών είναι δωρεάν.  Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη, μετά την αποστολή του  αποδεικτικού κατάθεσης στην τράπεζα.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 10 Αυγούστου 2022.

Στους αγώνες των 22χιλ. “Αρχαίοι Γόμφοι” θα βραβευτούν με Κύπελλο και ξεχωριστό μετάλλιο οι 3 πρώτοι & 3 πρώτες τερματίσαντες αθλητές-αθλήτριες. Με ξεχωριστό μετάλλιο θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι & 3 πρώτες ανά ηλικιακή κατηγορία: 20-39, 40-49, 50-59, 60+ ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο – μπλουζάκι καθώς και τσιπ επίσημης χρονομέτρησης.

Μπλουζάκι θα δοθεί σε όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή τους μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2022.

Παραλαβή Πακέτων Συμμετοχής:

Οι αθλητές μπορούν να παραλάβουν τα πακέτα συμμετοχής τους το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 16:00 – 18:00 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 7:00-8:30 στην κεντρική πλατεία Γόμφων.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.  Οι αθλητές την ημέρα του αγώνα θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση . Ανήλικοι αθλητές μπορούν να τρέξουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα. Εγγραφές για την συμμετοχή μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

Οι όροι συμμετοχής στους αγώνες  βρίσκονται εδώ

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με αναλυτικές οδηγίες των διαδρομών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: psgomfoi@gmail.com και στο τηλέφωνο 6974088590 Αλέξανδρος


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00