Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Το XTERRA Open Water Swimming Challenge 2022 υπόσχεται να ανατρέψει τα δεδομένα

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του 9ου XTERRA Open Water Swimming Challenge 2022, που θα πραγματοποιηθεί στην Α’ Πλαζ Βούλας - ATHINES By The Sea, στις 15-16 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 13 Ιουλίου, η επίσημη παρουσίαση Τύπου στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Οικοδεσπότες της εκδήλωσης, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, Race Director XTERRA Greece – TRIMORE, οι οποίοι συνδιοργανώνουν το event.

Καλεσμένοι που έδωσαν το παρών ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Κυριάκος Γιαννόπουλος συνοδευόμενος από στελέχη της ΚΟΕ, ο αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Κωνσταντίνος Ζήκος, οι διακεκριμένοι κολυμβητές Open Water Βίκυ Κουβέλη, Λυδία Παπανδρέου, Γιώργος Αρνιακός, Σπύρος Χρυσικόπουλος, καθώς επίσης, η Άδα Σταματάτου ιδρύτρια της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Race for Autism Gr, ο Γιώργος Γκούντας από το σωματείο ΙΩΝΑΣ Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ, πολλοί φίλοι της XTERRA Greece, της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Το XTERRA Open Water Swimming Challenge 2022, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και στην υπέροχη παραλία του ATHINES By The Sea, πρόκειται να φέρει μία νέα εποχή στην κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη και ανανεώνοντας τον ήδη καθιερωμένο αυτό θεσμό.

Η TRIMORE Sport Events υπόσχεται μία ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία! Το XTERRA Open Water Swimming Challenge 2022 προσκαλεί όλους τους γνωστούς και μη κολυμβητές, να ανακαλύψουν την περιπέτεια και να κολυμπήσουν, για πρώτη φορά σε αγώνα, τον περίπλου της Υδρούσας, στις αποστάσεις των 5χλμ και 10χλμ.

 

 

Η Α’ Πλαζ Βούλας - ATHINES By The Sea θα αποτελέσει το νέο επίκεντρο της διοργάνωσης, προσφέροντας πρόσθετη άνεση και εξυπηρέτηση, απόλαυση, διασκέδαση και ξεγνοιασιά στους περισσότερους από 1.000 αθλητές που προσδοκά να παρακινήσει η διοργάνωση τρέχοντας το χρόνο στην μετά υγειονομικής κρίσης εποχή, καθώς και στους συνοδούς τους, επισκέπτες, θεατές και θαμώνες.

Οι πρωταγωνιστές του Open Water έδωσαν το στίγμα για την εκδήλωση με τις δηλώσεις τους:

Βίκυ Κουβέλη: «Αγώνες όπως το XTERRA OWS Challenge δημιουργούν και χτίζουν εμπειρία για τους νέους αθλητές. Προσωπικά, για εμένα υπάρχει μια μαγεία στο διάπλου, με μαγεύει να βλέπω το νησί απέναντι, να το περιπλεύσω και να τερματίσω».
Γιώργος Αρνιακός: «Έχω πολύ ωραίες παιδικές και εφηβικές αναμνήσεις κολυμπώντας εδώ. Το event είναι μοναδικό, γιατί βάζοντας στη διαδρομή το νησί, δίνεις στον κολυμβητή εικόνες. Ανυπομονώ να πάρω μέρος! Εύχομαι να έρθουν πολλοί κολυμβητές και να δούμε μεγάλα χαμόγελα στον τερματισμό».
Λυδία Παπανδρέου: «Εμείς οι κολυμβητές που παίρνουμε τις πιο βαθιές αναπνοές μέσα στο νερό, ψάχνουμε πάντα να βρούμε μια νέα διαδρομή που θα μπορούσαμε να κολυμπήσουμε. Όταν υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έξω από το κουτί, μας βρίσκουν αυτές τις διαδρομές και μας δίνουν τη δυνατότητα να κολυμπήσουμε με ασφάλεια, νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας καταφέρνει να ανακαλύπτει όλα τα τερέν στον ατελείωτο στίβο της χώρας μας. Ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε χεριά χεριά τη νέα διαδρομή».

Σπύρος Χρυσικόπουλος: «Έχω ταυτιστεί με αυτή τη διοργάνωση. Προσωπικά, δεν συμβιβάζομαι, θέλω να κάνω πάντα το διαφορετικό, το παραπέρα και ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας κάνει το παραπάνω στις διοργανώσεις. Θέλω, παράλληλα, να περάσω το μήνυμα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον. Ας φροντίσουμε όλοι μας να μαζέψουμε τα σκουπίδια μας τελειώνοντας τον αγώνα, ακόμη κι αν είμαστε κουρασμένοι».

Άδα Σταματάτου: «Ο αγώνας αυτός θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε κολυμβητές με νευροδιαφορετικότητα να μπορέσουν να λάβουν μέρος. Να συγχαρούμε τον Κωνσταντίνο Μητρόπαπα που ενδιαφέρθηκε να δώσει την ισότιμη ευκαιρία σε κολυμβητές με διαφορετική αντίληψη, αλλά εξίσου ικανοί να λάβουν μέρος».
Γιώργος Γκούντας: «Λαμβάνουμε μέρος στο XTERRA OWS Challenge, ώστε να καταφέρουμε να αναπτύξουμε την ιδέα του παραθλητικού κινήματος και να καταφέρουμε τη συμπερίληψη των ανθρώπων με αναπηρία στις αθλητικές διοργανώσεις. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε τον αλληλοσεβασμό και να διαδώσουμε το σύνθημα «όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί».

 

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, περιχαρής ως οικοδεσπότης μιας ακόμη μεγάλης διοργάνωσης του τόπου του που καινοτομεί και κοιτάζει μπροστά, δήλωσε: «Όταν ξεκινήσαμε πριν από επτά χρόνια αυτή την προσπάθεια, θέλαμε να κάνουμε την πόλη μας μία πόλη συνώνυμη του αθλητισμού, να εντάξουμε τους αγώνες στην κανονικότητά μας. Το XTERRA OWS Challenge είναι ένας αγώνας ξεχωριστός, πρωτοποριακός, καινοτόμος, μία καινούρια προσέγγιση στο swim challenge, που θα φιλοξενηθεί σε ένα όμορφο και καλά οργανωμένο μέρος, στην Α’ Πλαζ Βούλας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κωνσταντίνο Μητρόπαπα και όλους όσους ενισχύουν την πρόσκληση της κοινωνίας στις αθλητικές δραστηριότητες κοντή στη φύση και στη θάλασσα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα ακόμη success story».
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γεώργιος Μαυρωτάς, τιμώντας με την παρουσία του την εκδήλωση, είπε: «Ο αθλητισμός είναι βασικό κοινωνικό αγαθό. Στρέφοντας περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό, χτίζουμε πιο ισχυρές κοινωνίες. Ειδικά η κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, για μας τους Έλληνες αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα ως άθλημα. Η ανοιχτή θάλασσα παντρεύει τον αγωνιστικό με τον αθλητικό τουρισμό και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε τόσο στην αθηναϊκή Ριβιέρα, όσο και σε όλη την Ελλάδα».
Ο αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Ζήκος, ανέφερε: «Ο αθλητικός τουρισμός και ο τουρισμός ευεξίας είναι μια ακόμα ευκαιρία για ανάπτυξη στην μετά covid εποχή. Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί έναν εκ των βασικών στόχων μας της στρατηγικής μας για την προώθηση και προβολή της χώρας μας και βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του ΕΟΤ, γιατί έτσι μπορούμε να δώσουμε σε κάθε περιοχή της Ελλάδος τις ευκαιρίες που της αξίζουν αξιοποιώντας την ανάγκη των καταναλωτών προς την υγεία και την ευεξία, τα βιωματικά ταξίδια και την επαφή με τη φύση».
Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Κυριάκος Γιαννόπουλος, δίνοντας το στίγμα της νέας ηγεσίας της κολύμβησης δήλωσε: «Είμαστε αρωγοί του XTERRA OWS Challenge, ενός αγώνα που αποτελεί μία ευκαιρία ανάπτυξης της κολύμβησης Open Water και συμπορευόμαστε μαζί με κοινό όραμα. Οι διοργανωτές, με την εμμονή που έχουν ως προς την ασφάλεια των events, παίρνουν πάντα την αιγίδα της Ομοσπονδίας».

Η κα Elizabeth Meier, υπεύθυνη του ATHINES By The Sea, δήλωσε για την εκδήλωση που έρχεται: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που το XTERRA OWS Challenge θα πραγματοποιηθεί εδώ. Η ATHINES By The Sea είναι ένας ελκυστικός προορισμός, που προσφέρει ξεχωριστή εξυπηρέτηση, άνεση και ξεγνοιασιά στους επισκέπτες, αλλά επιπλέον, διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενεί σπουδαία αθλητικά γεγονότα».

Ο επικεφαλής της XTERRA Greece - TRIMORE Sport Events, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, εξήγησε σχετικά: “Με τα χρώματα του πάθους και της αφοσίωσής μας στον αθλητισμό και την κολύμβηση Open Water, δημιουργήσαμε μια καινούρια υπέροχη, μεγάλη ζωγραφιά. Μια πρωτόγνωρη εμπειρία, συνεισφέροντας στο όνειρο κάθε κολυμβητή θαλάσσης, να ζει έντονα και να αποκομίζει κάθε φορά εικόνες και συγκινήσεις που θα συγκλονίζουν το νου του και θα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του σε κάθε μέτρο του αγώνα, μέχρι να νοιώσει περήφανος περνώντας κάτω από την επιβλητική αψίδα τερματισμού και ανανέωσης υπόσχεσης! Επιμένουμε στον προσανατολισμό μας, στον τουρισμό εμπειρίας, χτίζοντάς τες με τρόπο ώστε να απευθύνονται τόσο στους πρωταθλητές - Ολυμπιονίκες - ήδη διακεκριμένους αθλητές, όσο και στους βετεράνους, ερασιτέχνες, χομπίστες, υπό μύηση και αρχάριους. Διαλέξαμε για τη ζωγραφιά μας το ωραιότερο φυσικό περιβάλλον που θα μπορούσε να φιλοξενήσει την αγάπη μας για τη θάλασσα. Κάθε μεμονωμένος αθλητής, οποιουδήποτε επιπέδου και ηλικίας, μπορεί να γίνει ζωντανό μέρος εκείνης, στις 15 & 16 Οκτωβρίου. Όσο υπάρχουν αθλητές που αγαπούν και παθιάζονται με τις διοργανώσεις μας και άνθρωποι σε εταιρείες και οργανισμούς, οι οποίοι στηρίζουν το δύσκολο στις εποχές αυτές έργο μας, εμείς θα κοιτάζουμε μακριά μπροστά και ψηλά! Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που αθλητές, φορείς, χορηγοί, μίλησαν με τόσο ενθουσιασμό για τις ιδέες και τις διοργανώσεις μας”.

Οι εγγραφές για το XTERRA Open Water Swimming Challenge 2022 έχουν ανοίξει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, στο πρώτο επίπεδο κόστους (FANS) βάσει της εμπορικής πολιτικής, έως και την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022.

 

 

Διοργάνωση - Συνδιοργάνωση: diaplous s.s.d.a. Ltd - TRIMORE Sport Events - XTERRA Greece | Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης | | ATHINES By The Sea

Στρατηγικοί Συνεργάτες: ΕΤΕΜ, Elval Colour

Χρυσοί Χορηγοί: Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ)

Αθλητικοί Χορηγοί: Zoggs, On Shoes

Ασημένιοι Χορηγοί: Divoted, Ellerre

Χάλκινοι Χορηγοί: Ασφάλειες ΜΙΝΕΤΤΑ, BlackMile, Microsports, Maurten, True Bites, Bella Frutta - Orsero, ΑΝΕΚ lines - Blue Star

Αιγίδες - Εγκρίσεις: ΕΟΤ, Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος

Media Partner: In News

Υποστηρικτές: Marathon Bikes, 1MATION, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, Check A Bike, D. Koronakis S.A., Protypo, PoufMakers

-------------
Website

www.diaplous-ssda.gr
www.trimore.gr
Facebook

trimoresportevents
xterragreece
SwimRunHydra Instagram

@trimoresportevents
@greecexterra
@swimrunhydra
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η TRIMORE, brand της diaplouss.s.d.a. Ltd, δημιουργήθηκε το 2014 και αναπτύσσει όλο το business unit: Premium Sport Events Organizing. Έχει σχεδιάσει το Nafplio Triathlon (2015), το Syros Triathlon (2016) και απέκτησε την εκπροσώπηση της XTERRA στην Ελλάδα (2017). Έκτοτε, ως XTERRA Greece, διοργανώνει τον μοναδικό αγώνα Off Road Τριάθλου στην Ελλάδα, μέρος του European & World Tour της XTERRA Planet και προκριματικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος XTERRA της Χαβάης στο τέλος κάθε έτους. Παράλληλα, διοργανώνει την περίφημη κολυμβητική συνάντηση ανοικτής θαλάσσης XTERRA Open Water Swimming Challenge. Σχεδίασε και υλοποίησε τον πρώτο αγώνα SwimRun της Ελλάδος, στην Ύδρα (2018) και απέκτησε την εκπροσώπηση στη χώρα μας του ISOMAN Triathlon Equalized (2018), διοργανώνοντας για πρώτη φορά το 2019 στην Καστοριά και στο Ρέθυμνο, αγώνες Sprint ISOMAN και το 2020 Quarter ISOMAN στο Ρέθυμνο. Το ξεκίνημα του 2021 βρήκε την TRIMORE, παράλληλα ως XTERRA Greece, ISOMAN Hellas και SwimRun Hellas, με πλήθος βραβεύσεων, διακρίσεων και αναγνωρίσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό ως φορέας θεματικού - αθλητικού τουρισμού, απευθυνόμενη σε όλα τα επίπεδα αθλητών και ηλικιών, έχοντας στο ιστορικό της 23 άκρως επιτυχημένα events, σε εξαιρετικές περιοχές της Ελλάδος, οι οποίες συνθέτουν το TRIMORE Multisports TOUR: Ναύπλιο, Σύρος, Χαλκιδική, Βουλιαγμένη, Ύδρα, Βάρκιζα, Ξάνθη, Καστοριά, Ρέθυμνο και με καθιερωμένο το μότο: Being More Adventurous! Τον Ιούλιο του 2021 η TRIMORE για μια ακόμη φορά καινοτόμησε σχεδιάζοντας και πραγματοποιώντας το 1ο In Pool TRIathlon, ανοίγοντας νέα προοπτική στο άθλημα του Τριάθλου.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00