Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Paros Way - Η πρώτη διοργάνωση στέφτηκε με επιτυχία!!

Στις 21 – 22 Μαΐου, στο μαγευτικό νησί της Πάρου, φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά η Αθλητικό – Τουριστική διοργάνωση Paros Way. Την έμπνευση αλλά και την υλοποίηση είχε η εταιρεία My Sportevent. Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου και του Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού).

Η διοργάνωση δεδομένου των συνθηκών στέφτηκε με οργανωτική επιτυχία. Αν αναλογιστεί κανείς το χρονικό περιθώριο που είχε στην διάθεσή της η Οργανωτική Επιτροπή, τότε πραγματικά μιλάμε για οργανωτικό επίτευγμα!!

Εξάλλου η Οργανωτική Επιτροπή εξαρχής είχε θέσει τον στόχο για την 1η διοργάνωση, που δεν ήταν άλλος από μια διοργάνωση ασφαλής και άρτια οργανωτικά, αποκομίζοντας συμπεράσματα και προχωρώντας στις απαραίτητες βελτιώσεις και προσθήκες για την επόμενη.

Η διοργάνωση ουσιαστικά ξεκίνησε την Παρασκευή 20/05, με το άνοιγμα της πρωτότυπης γραμματείας, που λειτούργησε στον ανεμόμυλο, σήμα κατατεθέν του λιμανιού της Παροικιάς.

Το αγωνιστικό σκέλος ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 21/05, όπου πραγματοποιήθηκε η κολύμβηση στην παραλία Λιβάδια της Παροικιάς, ακριβώς μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου (ΝΟΠ). Περιελάμβανε αποστάσεις 3χλμ, 1χλμ και παιδικό αγώνα 150μ..

Την επόμενη ημέρα Κυριακή 22/05 με επίκεντρο την πλατεία Μαντώ Μαυρωγένους (Εκκκίνηση και Τερματισμός) στην Παροικιά, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες τρεξίματος (21χλμ, 5χλμ και παιδικός αγώνας). Η διαδρομή των 21χλμ ενθουσίασε τους συμμετέχοντες δρομείς. Παρότι περιελάμβανε και ανηφορικά κομμάτια που κούρασε τους δρομείς, η διαδρομή με τις ομορφιές της Παριανής φύσης τους αποζημίωσε. Αρχικά με τον εσωτερικό δρόμο Παροικιάς – Νάουσας, την Μυκηναϊκή Ακρόπολη και στην συνέχεια όλο το παραλιακό μέτωπο στις Κολυμπήθρες, φθάνοντας μέχρι την πύλη του Πάρκου Πάρου και επιστρέφοντας πάλι πίσω.

 

Δείτε τα αποτελέσματα και για τις δύο αγωνιστικές ημέρες ΕΔΩ

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Paros Way, με την εμπειρία της πρώτης διοργάνωσης, ήδη προετοιμάζεται για την επόμενη διοργάνωση το 2023. Αρχές Φθινοπώρου, ύστερα από τις απαραίτητες επικοινωνίες με τον Δήμο Πάρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής της επόμενης διοργάνωσης.

Για την επιτυχή διεξαγωγή και ολοκλήρωση μιας τέτοιας διοργάνωσης, απαιτείτε η συνδρομή πολλών. Έτσι και στην διοργάνωση του Paros Way συμμετείχαν πολλοί, που ο καθένας με τον τρόπο του συνέβαλε σε αυτό το μικρό θαύμα και η Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται και πρέπει να ευχαριστήσει δημόσια.

Εξαρχής τον Δήμο Πάρου για την απαραίτητη έγκριση διεξαγωγής και την παροχή αιγίδας. Τον δήμαρχο Πάρου Κο Κωβαίο Μάρκο, τον Γ.Γ. δήμου Πάρου Κο Λεμονή Χρήστο. Τον Αντιδήμαρχο Κο Μαλαματένιο Μανώλη, τον προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας και Πολιτισμού- Γραφείο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Κο Ανδρεάδη Γέωργιο. Όλες τις υπηρεσίες του δήμου Πάρου που συνέβαλαν με τον τρόπο τους.

Τον Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) για την παροχή αιγίδας και υποστήριξη από την στιγμή της ανακοίνωσης της διοργάνωσης. Ας μην ξεχνάμε ότι το νησί της Πάρου συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως.

Την ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries, η οποία παρείχε σε όλους τους συμμετέχοντες και τα οχήματά τους έκπτωση 40% στις μετακινήσεις με τα πλοία του στόλου της, από Πειραιά – Πάρο - Πειραιά.

Τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου (ΝΟΠ) και τον πρόεδρο του Κο Κουντρομιχάλη Ηλία, για την αμέριστη υποστήριξη σε υλικά και προσωπικό, καθώς και χρήση των εγκαταστάσεων του Ομίλου. Η παρουσία του Ναυτικού Ομίλου Πάρου (ΝΟΠ) εγγυήθηκε την ασφαλή διεξαγωγή των κολυμβητικών διαδρομών.

To Λιμεναρχείο Πάρου, για την υπέροχη συνεργασία, την έκδοση των απαραίτητων αδειών διεξαγωγής, καθώς και την υποστήριξη.

Το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου για την επίσης υπέροχη συνεργασία, την υποστήριξη και συνοδεία στους αγώνες τρεξίματος.

Την εταιρεία BELLA FRUTA, η οποία παρείχε τις υπέροχες μπανάνες της F.lli Orsero και τις δυο αγωνιστικές ημέρες.

Την εταιρεία Naturals με τα πρωτοπόρα προϊόντα διατροφής που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, που επιβράβευσε για τις προσπάθειές τους, όλους τους νικητές και νικήτριες των βάθρων.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ρούβας, από τη Κρήτη, που περίμενε στον τερματισμό όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και στους ενδιάμεσους σταθμούς των αγώνων τρεξίματος, για να τους ξεδιψάσει.

Τον Οργανισμό Science Technologies, αποκλειστικό αντιπρόσωπο της εταιρείας Polar Ελλάδας & Κύπρου, για την παροχή ενός ρολογιού Polar Vantage M (λευκό), που κληρώθηκε κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.

Το Omilos Beach Restaurant για τις διευκολύνσεις στον χώρο της παραλίας (Ομπρέλες – Ξαπλώστρες), στον χώρο των απονομών και την παραχώρηση έκπτωσης στην κατανάλωση από τους συμμετέχοντες αθλητές.

Τον Φούρνο Ραγκούση για την παροχή σε αρτοσκευάσματα και τις δυο αγωνιστικές ημέρες.

Το ιταλικό εστιατόριο DANIELE για το μοναδικό Pasta Party το Σάββατο βράδυ στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους που επιμελήθηκε και πρόσφερε. Τα χειροποίητα ζυμαρικά  παρασκευάστηκαν live από τον σεφ/ιδιοκτήτη Daniele Astolfi μπροστά στους παρευρισκόμενους.

Την μπύρα 56 Isles  που παράγεται στην καρδιά των ¨56 Νησιών¨ των Κυκλάδων, στο νησί της Πάρου και ήταν παρών στο Pasta Party, προσφέροντας την απαραίτητη συνοδεία των ζυμαρικών και χαλάρωση στους παρευρισκόμενους.

Όπως αναφέρθηκε η διοργάνωση έδωσε μεγάλο βάρος στην ασφάλεια και υγεία των συμμετεχόντων αθλητών. Συνεπώς θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα:

Τα Πολυϊατρεία Αιγαίου και την ιδρύτρια - Ιδιοκτήτρια Κα Φωτεινή Σαμαρά. Την Παιδίατρο Κα Μαρία Λαδά Παιδίατρος, εξειδικευμένη στην Επείγουσα Ιατρική και τον Άλφρεντ Σιντάρο Instructor ΚΑΡΠΑ.

Το Ιατρικό Πάρου και τον ιδιοκτήτη του Κο Τσιγώνια Ιωάννη (Γενικός Χειρουργός), για την παρουσία του και τις δυο αγωνιστικές ημέρες.

Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παρ. Κυκλάδων) με έδρα την Νάουσα Πάρου, για την παρουσία μελών της ομάδας, αλλά και ασθενοφόρου το Σάββατο 21/05. Ευχαριστεί ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ομάδας Κο Μπαρμπαρίγο Γεώργιο για την παρουσία του ίδιου στην διοργάνωση.

Το ΕΚΑΒ Πάρου για την παρουσία ασθενοφόρου και πληρώματος.

Το ποδηλατικό κατάστημα Go Cycles στην Παροικιά, για την υποστήριξη με εθελοντές ποδηλάτες, καθώς και για όλη την συνεργασία.

Τους χορηγούς επικοινωνίας, που κατάφεραν στο τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες τους την διοργάνωση Paros Way:

Sportevent.gr

iRun (Ιστοσελίδα + Free Press περιοδικό)

SWIMBIKERUN.GR

taxidevoumemazi.gr (Ταξιδιωτική ιστοσελίδα)

Syrospress.gr (Ενημερωτική ιστοσελίδα με έδρα την Σύρο).

 

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανώνυμους Εθελοντές, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους και την καρδιά τους για την διοργάνωση.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία του 2ο Paros Way.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Μάϊο του 2023 στην μαγευτική Πάρο!!!!

 

Η Οργανωτική Επιτροπή


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00