Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Μεταγωνιστικό Δελτίο Tihiorace 2022

Το 3ημερο που μας πέρασε η ορεινή Δωρίδα είχε την τιμητική της. Μετά από δύο χρονιές όπου η διοργάνωση είχε μεταφερθεί για το φθινόπωρο (λόγο καραντίνας) επιτέλους ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στο Τείχιο την άνοιξη. Μια εποχή που θεωρείται ιδανική για την περιοχή καθώς τα δρυοδάση ντύνονται πάλι πράσινα και τα αλπικά λιβάδια του όρους Τρίκορφα μοσχοβολούν από τα βότανα.

Η διοργάνωση την Πέμπτη το απόγευμα υποδέχτηκε τους 14 «τολμηρούς» που θα έτρεχαν τον 3ημερο αγώνα STAGE100km ERMIS THEOCHAROPOULOS, στο χώρο φιλοξενίας (camp) μέσα στο πανέμορφο δρυοδάσος. Tην Παρασκευή το πρωί δόθηκε η εκκίνηση των 17km σε μια μαγική διαδρομή που ενώνει βουνό και θάλασσα. Τη 2η ημέρα του αγώνα οι 14 δρομείς έτρεξαν το Tihiorace Wolf’s Race 51km μαζί με συναθλητές τους που θα έτρεχαν μόνο αυτό τον αγώνα και έτσι ο συναγωνισμός αυξήθηκε κατακόρυφα. Το STAGE ολοκληρώθηκε την Κυριακή με μια νέα διαδρομή 29,5χλμ που χαρακτηρίστηκε από τους συμμετέχοντες ως εξαιρετική  καθώς περνούσε από σημαντικά αξιοθέατα της περιοχή όπως η Ιερά Μονή Βαρνάκοβας (5ο παλαιότερο μοναστήρι της χώρας μας). Από την πρώτη στιγμή την κούρσα οδήγησε ο Φιλάρετος Μπούκης (Tihio Race Team) κερδίζοντας κάθε ημέρα και τη “φανέλα” του νικητή. Σταθερά ακολουθούσε ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος (Dynafit - Tihio Race Team) και τρίτος ο Νίκος Παραδεισόπουλος (My Athlete). Φυσικά από το μοναδικό αγώνα stage της χώρας μας δεν έλειπε και το γυναικείο φύλο. Την 1η θέση κατέλαβε η Βασιλεία Παντέρη ( Tihio Race Team – RockRunners) ενώ τη 2η η Αντιγόνη Λαζάρου (L-Crew, Born To Run).

Σε ότι αφορά τον αγώνα Tihiorace Wolfs Race 51km όσοι βρεθήκαμε στο Τείχιο ζήσαμε κάτι ανεπανάληπτο. Ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος (Dynafit - Kasimis Training) που είναι μόλις 20 χρονών έσπασε τα κοντέρ με τον ασύλληπτο χρόνο 5:04 (προηγούμενο ρεκορ διαδρομής 5:35 από τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο). Ακολούθησε ο Δημήτρης Ελευθερίου (Dynafit) κάνοντας και αυτός μια εξαιρετικά γρήγορη κούρσα με  5:17. Την 3η θέση κατέλαβε ο Γιώργος Δημουλάς (All Terrain Runners) με 5:49. Η Νίκη Ζιώγα (My Athlete) έκανε μια δυνατή κούρσα παίρνοντας άνετα την 1η θέση με 7:43. Ακολούθησε η Ειρήνη Μαυρίκου (Τελμησσός) με 9:20 και η Κυριακή Γιαννούτσου (Tihio Race Team) με 9:44.

Η Κυριακή ήταν η πιο σημαντική ημέρα της διοργάνωσης καθώς πλήθος αθλητών συγκεντρώθηκε για τις πιο μικρές αποστάσεις. Η πρώτη εκκίνηση ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση καθώς ήταν μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα πορεία 15χλμ για αγωνιστικά αμαξίδια και αθλητές με προβλήματα κίνησης (Άρης Κατσούλης, Μαριλένα Γερογιάννη & Δήμητρα Λουκάκη).

Για το κλασικό Tihiorace Deers Race 30km που ακολούθησε νικητής ήταν ο συνήθης ύποπτος Γιώργος Διαλεκτός (Salomon Hellas) με 3:01. Ο Γιάννης Γάκος (My Athlete) τον «κυνήγησε» μέχρι το τέλος και με μόλις λίγα δευτερόλεπτα διαφορά ήρθε δεύτερος. Την 3η θέση κατέλαβε ο Άγγελος Ζιάκας (Kasimis Training). Σε ότι αφορά τις γυναίκες η Φωτεινή Κολόκα (Salomon Hellas)  «καθάρισε» πολύ νωρίς την κούρσα με το 3:43. Την ακολούθησε η Χρυσάνθη Σφακιανάκη (Mountain Training Solutions)  με 4:39 και στην 3η θέση ήταν η Χριστίνα Αλεξανδροπούλου με 4:49.

Στη διαδρομή Tihiorace Hawks Race 20km ο Μανώλης Πουρίκας δεν μπόρεσε να σπάσει το δικό του ρεκορ διαδρομής (1:39 από το 2018). Με 1:41 ήταν ο νικητής μπροστά από το Γιώργο Λουφέκη (L-Crew) με το 1:42. Την 3η θέση κατέλαβε ο Άρης Πάλμος (Tirologos Multisport Team) με 2:01. Στις γυναίκες πρώτευσε η Τζούλια Ζέρβα με 2:31 και την ακολούθησε η Βασιλική Τζουραμάνη (BRT-KPN®PATRAS ΦΛΟΓΑ ΠΑΤΡΑΣ) με 2:48 ενώ 3η ήταν η Όλγα Βελή (Marathon Club) με 2:49. Στο συγκεκριμένο αγώνα συμμετείχε και ο Σήφης Τζουγανάκης για πρώτη φορά σε αγώνες βουνού, ο μοναδικός Έλληνας μεταμοσχευμένος μαραθωνοδρόμος, Αθλητής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Μεταμοσχευμένων.

Νέο ρεκόρ διαδρομής είχαμε και στα 10km “Για τη ΦΛΟΓΑ” όπου ο φοβερός Ιωάννης Κανελλόπουλος (Ίκαρος Πάτρας) χωρίς αντίπαλο έκανε εξαιρετικό αγώνα με 48:24 (σπάζοντας το 48:29 του Γιώργου Τάση από το 2020). 2ος ήταν ο Δημήτρης Ζιακόπουλος (ΑΣ Ηνίοχος) με 55:28 και 3ος ο Χρήστος Κατσέλος με 55:55. Η Θεριανή Τσιάτη ήταν 1η στις γυναίκες με 1:05, 2η ακολούθησε η Εύη Αυδή με 1:06 ενώ 3η τερμάτισε η Κωσταντίνα Γαλάνη με 1:10. Ο αγώνας αυτός ήταν αφιερωμένος στο Σύλλογο ΦΛΟΓΑ και όλα τα έσοδα του από τους αθλητές θα διατεθούν εκεί.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2023 στο Τείχιο Δωρίδας!

Τα χαμόγελα όλων σας στον τερματισμό μας δίνουν το κίνητρο για να ετοιμάσουμε καλύτερους αγώνες! Be there!!!

 

Η παρέα του Tihio Race

https://www.facebook.com/groups/1405066526612549


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00