Έκκληση για βοήθεια από Σπύρο Απέργη και Marcella Van Hemert για αποκατάσταση της ζημιάς στην γέφυρα στο Τάγιο της λίμνης των Κορισσίων

Είμαστε οι Σπύρος Απέργης και η Marcella Van Hemert.
 
Ασχολούμαστε επαγγελματικά με τον περιπατητικό τουρισμό στο νησί της Κέρκυρας και ειδικότερα με το Corfu Trail, όπου σε συνεργασία με τον εμπνευστή του, την Hillary Paipeti, την τελευταία δεκαετία περιποιούμαστε το μονοπάτι, στο σύνολό του, με καθαρισμούς και σήμανση.
 
Εκτός από τους πελάτες μας, χιλιάδες επιπλέον τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί, αποκλειστικά για να περπατήσουν το Corfu Trail και να απολαύσουν την φύση και την ιστορία του νησιού, συμβάλλοντας στην επιβίωση μικρών τουριστικών επιχειρήσεων.
 
Ως τώρα η συντήρηση γίνεται με δικά μας έξοδα εφόσον το μονοπάτι μας προσφέρει τον τρόπο να συντηρήσουμε την δικη μας επιχείρηση.
Φέτος όμως αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που δεν έχουμε την δυνατότητα να λύσουμε μόνοι μας.
 
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η γέφυρα στο Ταγιο της λίμνης των Κορισιων παρασύρθηκε εντελώς από την κακοκαιρία. Το μονοπάτι χρησιμοποιεί την γέφυρα και είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί η πορεία εφόσον δεν φτιαχτεί. Επιπλέον η γέφυρα εξυπηρετεί και άλλες ανάγκες της περιοχής. Το μήκος της είναι 10 μέτρα και πρέπει να είναι ασφαλής.
 
Έχουμε απευθυνθεί στις τοπικές αρχές και σε όποιον θα μπορούσε να βοηθήσει, έχουμε πάρει την άδεια για τη κατασκευή, όμως υπάρχει το γνωστό οικονομικό πρόβλημα.
 
Ο Πεζοπορικός Σύλλογος Μαραθιά και ο Σύλλογος Δρομέων Νότιας Κέρκυρας SOUTH CORFU RUNNERS μέσω του εκπροσώπου τους Θεώδορο Νικομάνη, έχουν ανταποκριθεί στην ανάγκη που έχει προκύψει και μαζί οργανώνουμε την κατασκευή της γέφυρας.
Χρειαζόμαστε όμως βοήθεια οικονομικής και τεχνικής φύσης.
 
Το σημείο είναι δυσπρόσιτο, απαιτείται αρκετή ξυλεία και μεταφορά αυτής. Τα έξοδα θα είναι περίπου 900 ευρώ.
Η εργασία κατασκευής θα γίνει εθελοντικά από εμάς.
 
Έχουν ήδη βρεθεί τα υλικά και βρισκόμαστε στην διαδικασία μεταφοράς και κατασκευής.
 
Απευθυνόμενοι κυρίως στους επαγγελματίες που γνωρίζουν την σημασία του Περιπατητικού Τουρισμού αλλά και σε συλλόγους και ιδιώτες που θέλουν και μπορούν να συνδράμουν, παρακαλούμε να αφήσετε το σχόλιο σας ή να επικοινωνήσετε με μήνυμα με τους
 
Apergis Spiros
Marcella Van Hemert
Theodoros Nikomanis.(για την νότια Κέρκυρα)
 
Παρακαλούμε να μοιραστείτε το κείμενο.
 
Please SHARE.
 
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.

 

-

  

 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2022

ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2022

Ιουλ 30, 2022 Rate: 0.00

9ο Ikaria Run

9ο Ikaria Run

Αυγ 06, 2022 Rate: 0.00

Αποτελέσματα