Τρόχαλος 2022 - Μετάθεση του αγώνα για την Πρωτομαγιά λόγω χιονιού

Οι ιδιαίτερα έντονες και βαριές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στο τέλος του φετινού χειμώνα συσσώρευσαν μεγάλες ποσότητες χιονιού και στα χαμηλά υψόμετρα του Ολύμπου, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στους αγώνες αλλά ακόμα και στην απλή μετακίνηση πεζοπόρων στα μονοπάτια. Παρότι οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν θεαματικά τις τελευταίες ημέρες, δεν είναι εφικτή μια αποτελεσματική παρέμβαση για την αποκατάσταση των καταστροφών που συντελέστηκαν στα μονοπάτια από τις βαριές χιονοπτώσεις, θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος ακόμα. Τέλος, οι ποσότητες χιονιού που υπάρχουν σήμερα στα χαμηλά υψόμετρα του Ολύμπου (700-1500μ) είναι εξαιρετικά μεγάλες και θα χρειαστούν πολλές ακόμα ημέρες προκειμένου να απομακρυνθούν με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Έτσι, κρίνεται αναγκαία η χρονική μετάθεση του Τρόχαλου κατά δύο εβδομάδες, ώστε να υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος για την επίλυση όλων όσων αναφέρονται πιο πάνω. Αποφασίσαμε λοιπόν την μετατόπιση της διεξαγωγής του «Τρόχαλου» από τις 17 Απριλίου για την Πρωτομαγιά (1η Μαΐου), ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00πμ. Όλες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες του γεγονότος παραμένουν όπως είχαν μέχρι σήμερα (τόπος, προϋποθέσεις, όροι).

Επισημαίνουμε τέλος, πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες με βαθμολογία ITRA πάνω από ένα πολύ συγκεκριμένο όριο (άντρες > 600, γυναίκες >550). Κανένας αθλητής που δεν καλύπτει αυτήν την ελάχιστη προϋπόθεση, δεν μπορεί να γίνει δεκτός στον αγώνα. Περισσότερες λεπτομέρειες και αιτήσεις συμμετοχής στη Σελίδα του Τρόχαλου, στη διεύθυνση  https://gulag100.com/trochalos

Από τη διοργάνωση

-

  

 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2022

ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2022

Ιουλ 30, 2022 Rate: 0.00

9ο Ikaria Run

9ο Ikaria Run

Αυγ 06, 2022 Rate: 0.00

Αποτελέσματα