Ημερήσια εκδρομή ΣΔΥ Αθήνας - Συμμετοχή στον "Methana Volcano Challenge" 1ο Ορεινό Αγώνα Αναψυχής

 

Αγαπητά Μέλη , Φίλοι Δρομείς

Όπως σας είχαμε ανακοινώσει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας θα πραγματοποιήσει Ομαδική εγγραφή για τον 1ο Ορεινό Αγώνα Αναψυχής  που θα γίνει στα Μέθανα την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, για τους αγώνες των 25χλμ και 12,5χλμ.

Θα διοργανώσει επίσης και Ημερήσια εκδρομή το κόστος μεταφοράς και επιστροφής είναι 15 ευρώ το άτομο για Πούλμαν 35 θέσεων.

Η αναχώρηση θα γίνει την Κυριακή από την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, μπροστά στο ξενοδοχείου ΣΤΑΝΛΕΥ.

Ώρα αναχώρησης από Αθήνα  06:00πμ –Άφιξη στα Μέθανα 09:00πμ

Ώρα αναχώρησης από Μέθανα 16:00μμ (λήξη του ορίου αγώνα 25χλμ)

Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα των 25χλμ είναι  25ευρώ

Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα των 12,5χλμ είναι 15 ευρώ.

Σας παρακαλούμε όπως δηλώσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας στέλνοντας τα στοιχεία σας στον info@sdiathens.gr. Και στα τηλέφωνα 210 3625168 Ελένη Μπερτσάτου και στο 6979097906 Νίκος Μπουνιαλέτος.

Οι εγγραφές στον αγώνα θα κλείσουν στις 6 Μαρτίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες παραθέτουμε κατωτέρω την Προκήρυξη της διοργάνωσης.

Σας περιμένουμε στην  ξεχωριστή δρομική εξόρμηση του Συλλόγου μας

 

Για το Δ/Σ του ΣΔΥ Αθήνας

 

Ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Μεθάνων με συνδιοργανωτές την εταιρεία Saronic Outdoor Activities, το Saronic Triathlon Club και μεγάλο υποστηρικτή το Volcanotrails.gr ανακοινώνουν τον 1ο Ορεινό Αγώνα αναψυχής “Methana Volcano Challenge” ο οποίος θα διεξαχθεί το διήμερο 12 και 13 Μαρτίου 2022. 

Trail Running 25 χλμ    -  Trail Running 12,5 χλμ

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή  13/03/2022

Tόπος διεξαγωγής: Μέθανα, Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ 12.5xλμ.

Εκκίνηση: 10:30

Πληροφορίες διαδρομής: Ο ορεινός αγώνας 12.5 χλμ θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού με φορά προς την είσοδο στα Μέθανα (φοράδεξιάστονΧάρτη). Ο τερματισμός και του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι όπως όλων μέσα στην προβλήτα του Λιμένα Μεθάνων.Η διαδρομή του ορεινού αγώνα 12.5 χλμ κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του αποτελείται από πλιθόχτιστα μονοπάτια (κάποια από τα οποία χρονολογούνται από την Μυκηναϊκή Εποχή) και χωμάτινα μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα με στόχο την καλύτερη δυνατή σήμανση ώστε να μην χαθεί κανένας δρομέας στην προσπάθεια του και όλοι να απολαύσουν αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα. Υπάρχουν μικρά κομμάτια της διαδρομής που οι δρομείς θα πρέπει να τρέξουν σε χωμάτινους και ασφάλτινους δρόμους. Αναλυτική περιγραφή στην ιστοσελίδα του αγώνα.

Υψομετρικά προφίλ: Ξεκινάτε από το ύψος του επιπέδου της θάλασσας και φτάνετε μέχρι τα +600 μέτρα περίπου υψόμετρο, και μετά καταλήγετε πάλι στο επίπεδο της θάλασσας όπου και τερματίζετε στο Λιμάνι των Μεθάνων. Συνολική θετική υψομετρική διαφορά 850 μ.

Ώρα διεξαγωγής: 10:30πμ.

Ασφάλεια αγώνα: Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη καθώς και οι ανήλικοι, υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα.

Τροφοδοσία – Υδροδοσία: Η τροφοδοσία και η υδροδοσία αναγράφεται αναλυτικά στο πλαίσιο ‘ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ & ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ’ της ιστοσελίδας..

Ιατρική – κάλυψη: Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός στο Λιμάνι των Μεθάνων μαζί με την ύπαρξη ασθενοφόρου σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του αγώνα ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές καθώς και πυροσβεστικό όχημα.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης τις 3:00 ώρες (μέχρι τις 13.30).

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09:30) όπου θα έχουν παραλάβει το πακέτο τους από την Γραμματεία του Αγώνα.

Έπαθλα και δώρα:

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο.

Έπαθλα ‘έκπληξη’ θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΩΝ:

 • 18 – 29 ετών
  • 30 – 39 ετών
  • 40 – 49 ετών
  • 50 – 59 ετών
  • 60 & άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

 18 – 29 ετών
• 30 – 39 ετών
• 40 – 49 ετών
• 50 – 59 ετών
• 60 & άνω

 

*** Σε περίπτωση σύμπτυξης των κατηγοριών λόγω συμμετοχών θα υπάρξει ξεχωριστή ενημέρωση

Οι πρώτοι της Γενικής κατηγορίας ΔΕΝ μπορούν να βραβευτούν και στην ηλικιακή κατηγορία τους.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος για τον συγκεκριμένο αγώνας είναι 15 ΕΥΡΩ.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης.

Εγγραφές:  Για εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ 25χλμ. (ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ HARTA)

* Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 25χλμ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ HARTA (HARTA SERIES 2022) ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΥΤΟ.

Εκκίνηση: 10:00

Πληροφορίες διαδρομής: Ο ορεινός αγώνας θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού με φορά προς την είσοδο στα Μέθανα (φορά δεξιά στον Χάρτη). Ο τερματισμός και του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι όπως όλων μέσα στην προβλήτα του Λιμένα Μεθάνων. Η διαδρομή του ορεινού αγώνα είναι 25χλμ και κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του αποτελείται από πλιθόχτιστα μονοπάτια (κάποια τα οποία χρονολογούνται από την Μυκηναική Εποχή) και χωμάτινα μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα με στόχο την καλύτερη δυνατή σήμανση ώστε να μην χαθεί κανένας δρομέας στην προσπάθεια του και όλοι να απολαύσουν αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα. Υπάρχουν μικρά κομμάτια της διαδρομής που οι δρομείς θα πρέπει να τρέξουν σε χωμάτινους και ασφάλτινους δρόμους. Αναλυτική περιγραφή στην ιστοσελίδα του αγώνα.

Υψομετρικά προφίλ: Ξεκινάτε από το ύψος του επιπέδου της θάλασσας και φτάνετε μέχρι τα +650 μέτρα υψόμετρο περίπου και μετά καταλήγετε πάλι στο επίπεδο της θάλασσας όπου και τερματίζετε στο Λιμάνι των Μεθάνων. Η θετική υψομετρική διαφορά αγγίζει τα 1700 μ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ HARTA (HARTA SERIES 2022)

Ο αγώνας των 25χλμ (θετική υψομετρική 1700 μ) συμμετέχει επίσης στο 1ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ της HARTA (HELLENIC ADVENTURE RUNNING & TRAIL ASSOCIATION) όπου πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο του Ορεινού τρεξίματος. Οι συμμετέχοντες αθλητές των 25 χλμ συμμετέχουν αυτόματα στο πρωτάθλημα αυτό απλά με την δήλωση τους στον εν λόγω αγώνα και βαθμολογούνται ανάλογα με την επίδοση τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της HARTA στην ακόλουθη διεύθυνση: www.harta.run

Ώρα διεξαγωγής: 10:00πμ.

Ασφάλεια αγώνα: Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη!

Τροφοδοσία – Υδροδοσία: Η τροφοδοσία και η υδροδοσία  αναγράφεται αναλυτικά στο πλαίσιο ‘ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ & ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ’ της ιστοσελίδας.

Ιατρική – κάλυψη: Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός στο Λιμάνι των Μεθάνων μαζί με την ύπαρξη ασθενοφόρου σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Επίσης ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του αγώνα ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές καθώς και πυροσβεστικό όχημα.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης τις 6:30 ώρες (μέχρι τις 16:30). Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09:00) όπου θα έχουν παραλάβει το πακέτο τους από την Γραμματεία του Αγώνα.

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο.

Έπαθλα ‘έκπληξη’ θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

 

ΑΝΔΡΩΝ:

 • 18 – 29 ετών
  • 30 – 39 ετών
  • 40 – 49 ετών
  • 50 – 59 ετών
  • 60 & άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

 18 – 29 ετών
• 30 – 39 ετών
• 40 – 49 ετών
• 50 – 59 ετών
• 60 & άνω

 

*** Σε περίπτωση σύμπτυξης των κατηγοριών λόγω συμμετοχών θα υπάρξει ξεχωριστή ενημέρωση

Οι πρώτοι της Γενικής κατηγορίας ΔΕΝ μπορούν να βραβευτούν και στην ηλικιακή κατηγορία τους.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος για τον συγκεκριμένο αγώνας είναι στα 25€.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης

Εγγραφές: Για ηλεκτρονικές εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ 

Οι εγγραφές θα ανοίξουν την 15/12/2021 και ώρα 00:01 και θα ισχύσουν μέχρι και στις 06/03/2022 τα μεσάνυχτα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο των Μεθάνων τις εξής μέρες και ώρες:

– το Σάββατο 12/03/2022 από τις 11:00-19:30

– την Κυριακή 13/03/2022 από τις 07:30 – 09:30. (Στην Εκκίνηση του Αγώνα στο Λιμάνι Μεθάνων)

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του εκάστοτε αγώνα τους μέχρι και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα που συμμετέχουν και ενώ έχουν ολοκληρώσει την παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου τους.

Αποδυτήρια – χώρος φύλαξης πραγμάτων αθλητών: Σε χώρο παράπλευρα του χώρου εκκίνησης – τερματισμού στο κέντρο του χωριού, οι δρομείς θα μπορούν να αλλάξουν, ενώ θα μπορούν με ασφάλεια να φυλάξουν τα πράγματά τους, με δική τους ευθύνη.

Μετά τον αγώνα: Μετά τον αγώνα θα προσφερθεί στους δρομείς που θα συμμετάσχουν σνακ αποκατάστασης, τοπικά εδέσματα, μπανάνες και νερά.

 

ΠΑΚΕΤΟ ΑΘΛΗΤΗ 25 χλμ

 • Αριθμό Συμμετοχής
 • Τσιπ Χρονομέτρησης
 • Τσαντάκι αγώνα
 • T-shirt τερματισμού
 • Μαντήλι λαιμού (τύπου Buff)
 • Μετάλλιο Τερματισμού
 • Αναμνηστικό Δίπλωμα (αποστολή με email)
 • Ενεργειακό τζελ
 • Τοπικά Εδέσματα
 • Νερά καθ όλη την διάρκεια του εκάστοτε αγώνα
 • Τροφοδοσία στους σταθμούς ανεφοδιασμού
 • Ισοτονικά ποτά καθ όλη την διάρκεια του αγώνα
 • Χυμό

ΠΑΚΕΤΟ ΑΘΛΗΤΗ 12.5 χλμ

 • Αριθμό Συμμετοχής
 • Τσιπ Χρονομέτρησης
 • Τσαντάκι αγώνα
 • T-shirt τερματισμού
 • Μετάλλιο Τερματισμού
 • Αναμνηστικό Δίπλωμα (αποστολή με email)
 • Ενεργειακό τζελ
 • Τοπικά Εδέσματα
 • Νερά καθ όλη την διάρκεια του εκάστοτε αγώνα
 • Τροφοδοσία στους σταθμούς ανεφοδιασμού
 • Ισοτονικά ποτά καθ όλη την διάρκεια του αγώνα
 • Χυμό

Κυριακή 13/03/2022

07:30 π.μ.: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή αγωνιστικού πακέτου στην Εκκίνηση του αγώνα.

10:00 π.μ.: Κλείσιμο γραμματείας (πακέτα αγώνα θα δίνονται μέχρι τις 9:30 για τον Αγώνα των 25 χλμ και μέχρι τις 10:00 για τον Αγώνα των 12,5 χλμ).

10:00 π.μ.: Εκκίνηση Ορεινού Αγώνα 25 χλμ. (Trail RUN 24 Km)

10:30 π.μ.: Εκκίνηση Ορεινού Αγώνα 12,5 χλμ. (Trail RUN 12,5 Km)

13:00 μ.μ.: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πρώτου δρομέα του μεγάλου αγώνα

12:30 μ.μ.: Ολοκλήρωση Ορεινού Αγώνα 12,5 χλμ

13:00 μ.μ.: Απονομές Αγώνα 12,5 χλμ

14:00 μ.μ.: Απονομές Αγώνα 25 χλμ

16:00 μ.μ.: Ολοκλήρωση Ορεινού Αγώνα 25 χλμ.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

 1. 1. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΑΠΟΔΟΧΗΣ

Με τη δήλωση συμμετοχής ο εκάστοτε αθλητής αποδέχεται τους κανόνες διεξαγωγής όλων των αγώνων του αθλητικού διημέρου Methana Volcano  Challenge. Κάθε αθλητής οφείλει να γνωρίζει και να σεβαστεί τους κανόνες που η Διοργανώτρια Αρχή έχει θέσει καθώς επίσης είναι υποχρεωμένος να υπακούει τις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα.
Επίσης κάθε αθλητής που γνωρίζει και έχει αποδεχθεί πως θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον, με δύσβατο έδαφος, έντονες ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις όποιες καιρικές συνθήκες επικρατούν στην περιοχή την ημέρα διεξαγωγής.

 1. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

Όλοι οι αθλητές θα παραλάβουν αριθμό συμμετοχής και chip χρονομέτρησης. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει τον αριθμό συμμετοχής στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο. Επίσης δεν θα πρέπει να χάσει το chip χρονομέτρησης καθώς αυτό θα κατοχυρώσει την καταγραφή του χρόνου του εκάστοτε αγωνιζόμενου. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο.

 1. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

 1. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ / ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές, οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν είναι οι εθελοντές σε κομβικά σημεία του αγώνα και μόνο για θέματα κατεύθυνσης και σωστής συνέχειας της πορείας του αθλητή. . Δεν επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Συνοδεία αθλητή θεωρείται εξωτερική υποστήριξη και τιμωρείται με αποκλεισμό του αθλητή. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.

 1. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ / ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας έχει οικολογικό χαρακτήρα (ECO FRIENDLY) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η απόρριψη οποιουδήποτε υλικού συσκευασίας κατά μήκος της διαδρομής. Στους σταθμούς υδροδοσίας θα υπάρχουν χάρτινα κύπελλα για την ενυδάτωση σας τα οποία δεν επιτρέπεται να απομακρυνθείτε από τον σταθμό κρατώντας απορρίμματα.

 1. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Χωρίς να είναι υποχρεωτικό η Διοργάνωση συνιστά την χρήση σακιδίου με υδροδοχεία ή ασκό νερού καθώς επίσης σφυρίχτρα έκτακτης ανάγκης, κινητό τηλέφωνό και στερεά τροφή, αντιανεμικό και ελαστικό επίδεσμο. Οι παραπάνω συμβουλές αφορούν όλους τους αθλητές και των δύο αποστάσεων.

 1. ΠΟΙΝΕΣ

* Η διοργάνωση συμβαδίζει με τις ποινές της HARTA. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά στο πλαίσιο της ιστοσελίδας  ‘’ΠΟΙΝΕΣ HARTA SERIES 2022’’ 

 1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η Διοργανώτρια Αρχή κατά την διάρκεια των αγώνων επιτηρεί τις διαδρομές, όσο αυτό είναι δυνατό, με εξειδικευμένο προσωπικό (διασώστες, Σαμαρείτες, φυσιοθεραπευτές) για την αποφυγή οποιουδήποτε απρόοπτου και παρέχει ιατρική βοήθεια σε αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Πυροσβεστικό Όχημα θα βρίσκεται σε επιλεγμένο σημείο.

 1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η Διοργανώτρια Αρχή μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

 1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Η Διοργανώτρια Αρχή διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

 1. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στην διοργάνωση τη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση του κατά την διάρκεια του αγώνα και των απονομών για διαφημιστικούς σκοπούς.

 1. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η Διοργανώτρια Αρχή δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία συμμετοχής σε ορεινούς αγώνες, η κατάσταση της υγείας τους είναι άριστη και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

 1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ  ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19

Βάση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και της  Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την συμμέτοχη στους αγώνες οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ή:

 1. Πιστοποιητικό Εμβολιασμού κατά του Covid-19 ή
 2. Τεστ PCR (μοριακό τεστ) τελευταίων 72 ωρών ή
 3. RapidTest τελευταίων 48 ωρών ή
 4. Πιστοποιητικό Νόσησης

Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ Self Test ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ  Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 15/12/2021 και ώρα 00:01 και πραγματοποιούνται στο ακόλουθο link: https://saronicactivities.com/saronic-activities-methana-volcano-challenge-gr.html

Παρακαλούμε καταβάλετε το ποσό της αντίστοιχης συμμετοχής σας μέσω τραπεζικής κατάθεσης, αναγράφοντας το όνομα αθλητή στην αιτιολογία κατάθεσης. Την απόδειξη κατάθεσης πρέπει να την αποστείλετε στο e-mail: volcanotrailrun@gmail.com. Μη ξεχάσετε στην απόδειξη να γράψετε το όνομα του καταθέτη.

Λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας: 44700248568

IBAN: GR680110447000004470024568

Κωδικός SWIFT: ETHNGRAA

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: SARONIC OUTDOOR ACTIVITIES MON IKE

Το ποσό θα πρέπει να  κατατεθεί έως και 4 ημέρες μετά την εγγραφή ώστε αυτή να θεωρείται έγκυρη.

Για 1η χρονιά, σας περιμένουμε στο αγωνιστικό διήμερο αναψυχής ‘’Methana Volcano Challenge’’ στην πανέμορφη χερσόνησο των Μεθάνων προκειμένου να γνωρίσουμε την φυσική ομορφιά του τόπου και την φιλοξενία των ντόπιων, αλλά το κυριότερο «να τρέξουμε στην σκιά του Ηφαιστείου»

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα του αγώνα στις ακόλουθες σελίδες:

Website: https://saronicactivities.com/saronic-activities-methana-volcano-challenge-gr.html

Facebook: METHANA VOLCANO CHALLENGE

Instagram: methana_volcano_challenge

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

 

--

Η Οργανωτική επιτροπή του

Methana Volcano Challenge

-