Στις 9 Ιανουαρίου η Διάσχιση Γκιλμπερίνας και η κοπή της πίτας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας

Σε ένα ακόμα μονοπάτι, που ανοίχτηκε και σηματοδοτήθηκε από τον ΕΟΣ Άρτας, θα πραγματοποιηθεί η κοπή πίτας την Κυριακή 9-1-2022. Η Γκιλμπερίνα είναι η κορυφή πάνω από το Κορφοβούνι, και είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος πραγματοποιεί εξόρμηση σε αυτή. Με αφετηρία την Κιάφα Αμμοτόπου θα κινηθούμε σε παλιό μονοπάτι, που θα μας βγάλει ψηλά, σε κορυφογραμμή την οποία θα ακολουθήσουμε, για να μας οδηγήσει στην κορυφή, όπου θα γίνει και η κοπή τής πίτας. Η θέα από εδώ είναι πραγματικά πανοραμική και θα ανταμείψει όσους φτάσουν μέχρι εδώ.

 

 

Για την επιστροφή θα ακολουθήσουμε πορεία νότια, πότε κινούμενοι μέσα σε δρόμο, και πότε σε μονοπάτι. Κάνοντας μία μικρή παράκαμψη στην πορεία μας, θα επισκεφθούμε την καλά κρυμμένη και άγνωστη σε πολλούς Δρακότρυπα του Γριμπόβου· ο αστικός μύθος την θέλει να επικοινωνεί με αυτήν που βρίσκεται στα Αμπέλια Αμμοτόπου. Αφού τη θαυμάσουμε και την φωτογραφίσουμε, θα επιστρέψουμε στο μονοπάτι που αφήσαμε, για να μας βγάλει σε δρόμο, και από εκεί στο χωριό του Γριμπόβου, όπου και το τέλος τής εξόρμησης.

 

 

∗Για την επίσκεψη στο σπήλαιο καλό είναι να έχετε μαζί σας φακό.

 

Βαθμός Δυσκολίας:  1

Ώρες πορείας: περίπου 7

Υψομετρική ανάβαση: Περίπου 700 μέτρα.

Αρχηγός: Μαρία Κίτσιου (6971935482)

Αναχώρηση:  Κυριακή 8:00 από το πάρκινγκ της πλατείας Ζέρβα.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα COVID-19 όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό rapid test (48 ώρες) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού - νόσησης.

 

www.eosartas.gr

-

 

 

 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι