Μεταγωνιστικό δελτίο - 1ος ΟΡ.εινός ΜΑ.ραθώνιος ΒΕ.ρμίου KERK'S MARATHON

Την Κυριακή 28 Νοέμβρη του 2021 πραγματοποιήθηκε στο Ροδοχώρι Νάουσας Ημαθίας για πρώτη φορά Μαραθώνιος, με τον τίτλο "ΟΡ.εινός ΜΑ.ραθώνιος ΒΕ.ρμίου KERK'S MARATHON", προς τιμή του αείμνηστου Μαραθωνοδρόμου και κατόχου από το 1977, του Πανελλήνιου ρεκόρ Μαραθωνίου με 2.20.15 ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟ που καταρριφθεί το 1982, από τον Μιχάλη Κούση.

 

Η πόλη της Νάουσας είναι η γενέτειρά του ΛΑΖΑΡΙΔΗ. Ο Κυριάκος ήταν λάτρης του ανώμαλου δρόμου και δούλεψε για την διάδοσή του. Με προπονητή τον διάσημο Ρον Χιλ έτρεξε πρώτη φορά μαραθώνιο στο Μπάρσλεi της Αγγλίας, που κατέκτησε την 2η θέση, πετυχαίνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ.

Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 103 αθλητές. Ξεκίνησαν 78 αθλητές. Η διαδρομή είναι 42.195 μ. με θετική υψομετρική 1560 μ. Τερμάτισαν 73 με 5 εγκαταλείψεις. Το χρονικό όριο είναι 7.30 ώρες. Τερμάτισαν 65 άνδρες και 8 γυναίκες. Βραβεύτηκαν οι πρώτοι έξη στους άνδρες και οι ηλικιακές 30+ ,40+, 50+, 60+, Επίσης βραβεύτηκαν και οι οκτώ γυναίκες. Η πρώτη εξάδα και οι δύο τιμής ένεκεν.

Πρώτος στους άνδρες ο Τομαράς Τάσος με χρόνο 4.04.52 (τέσσερεις ώρες, τέσσερα λεπτά και πενήντα δύο δεύτερα της ομάδας

Fifthelement/Zntila Running Team

Πρώτη στις γυναίκες και 8(όγδοη) γενικής η Δήμητρα η Χαιροπούλου με πολύ καλό χρόνο 4.48.57 (τέσσερεις ώρες σαράντα οκτώ λεπτά και πενήντα επτά δεύτερα) από το Σ.Δ.Υ Κοζάνης.

 

 

Η διοργάνωση θέλει να καθιερώσει τον εν λόγω Μαραθώνιο ανάμεσα στους κορυφαίους της χώρας, και αντάξια του ονόματος που τιμά.

Στην πρώτη χρονιά υπήρχαν οκτώ σταθμοί τροφοδοσίας, ένας κάθε πέντε χλμ. με νερό, μπανάνες, ισοτονικά, ενεργειακά ποτά, τζέλ, τοστ ολικής με μέλι και ταχίνι, τοστ με γαλοπούλα και κασέρι, ενδιάμεσα, βρύσες με πόσιμο νερό. Επιπλέον τέσσερα σημεία τσεκ πόιντ και τρεις σταθμούς καταγραφής, ενδιάμεσου χρόνου στο 8χλμ στο 19χλμ και 24 χλμ. Υπάρχει χιλιομετρική σηματοδότηση με μεταλλικές πινακίδες 20 επί 15 ,σε πασαλάκια κάθε πέντε χλμ. και στα τελευταία 5χλμ σε κάθε χλμ. Επίσης 100 μεταλλικές πινακίδες με βέλη κατεύθυνσης, δεξιά, αριστερά, ευθεία, που μπαίνουν σε μόνιμη βάση. Σήμανση με πορτοκαλί μπογιά σε δρόμους και σε κορμούς δένδρων, και κορδέλες έργου ,όπου κρίναμε απαραίτητο, έως να αντικατασταθούν με πινακίδες.

Επίσης μακαρονοφαγία, παραλαβή πακέτου και ενημέρωση για την διαδρομή την παραμονή και πρόχειρο γεύμα σε όλους τους αθλητές με τον τερματισμό.

Η διαδρομή είναι πανέμορφη και μοναδική , περιλαμβάνοντας όλα τα τερέν, για να ικανοποιήσει πλήρως τους περισσότερους από εσάς.

Σας περιμένουμε στην επόμενη έκδοση του αγώνα μας και υποσχόμαστε να σας μείνει αξέχαστος!

Υ.Γ. Η διαδρομή είναι διαθέσιμη για τρέξιμο περπάτημα όλο το χρόνο, ολόκληρη η και σε τμήματα.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

https://bandanes.gr/.../1os-oreinos-marathonios-vermioy.../

-

 

 

 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι