Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός βράβευσε τον Κώστα Γκελαούζο για τη νίκη και το ρεκόρ του στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και σύσσωμη η οικογένεια του Τριφυλλιού τίμησε τον πρωταθλητή του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου και θριαμβευτή του εφετινού Κλασικού Μαραθωνίου, Κώστα Γκελαούζο. Πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Βόλο για το Κύπελλο Ελλάδας στο «Απ. Νικολαΐδης», ο συντονιστής ποδοσφαιρικών τμημάτων και μεγάλη δόξα του Τριφυλλιού, Δημήτρης Σαραβάκος, βράβευσε τον Γκελαούζο για τη σπουδαία νίκη και το καταπληκτικό πανελλήνιο ρεκόρ που πραγματοποίησε.

 

Στις 14 Νοεμβρίου 2021 ο Κώστας Γκελαούζος, φορώντας το Τριφύλλι στο στήθος, μπήκε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Διένυσε περήφανα και αγέρωχα τα τελευταία μέτρα, εν μέσω αποθέωσης απ’ το κοινό, προτού τερματίσει πρώτος, καλύτερος και χαμογελαστός στον 38ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

 

Ο σπουδαίος αθλητής του Παναθηναϊκού έγραψε ιστορία καθώς όχι μόνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο αλλά πραγματοποίησε και την καλύτερη επίδοση που έχει κάνει ποτέ Έλληνας δρομέας στη συγκεκριμένη διαδρομή. Το 2.16.49 δεν έχει προηγούμενο καθώς «διέλυσε» το ρεκόρ (2.17.56) που κρατούσε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ο Νίκος Πολιάς.

Ο πολύπειρος δρομέας του Παναθηναϊκού, ο οποίος από μικρό παιδί υποστηρίζει το Τριφύλλι -μάλιστα ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής αλλά τελικά στράφηκε στον στίβο- έκανε περήφανη την Ελλάδα και τίμησε τα χρώματα του συλλόγου. Τρέχοντας με… Παναθηναϊκή ψυχή, πήρε τα ηνία, οδήγησε την κούρσα και συνέτριψε ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ. Και το πανηγύρισε δεόντως υψώνοντας τη σημαία του Τριφυλλιού στο Παναθηναϊκό Στάδιο!

 

Πηγή: www.pao.gr

-

 

 

 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι