ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΣΔΥ Μεσσηνίας στο Taygetos Challenge αλλά και σε Αθήνα και Αίγιο...!!!

Taygetos Challenge 2015

Η πανέμορφη Καρδαμύλη και όλη η Δυτική Μάνη, φιλοξένησε το Σαββατοκύριακο 21-22 Μαρτίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά τους ορεινούς αγώνες Taygetos Challenge 2015.

Οι αγώνες περιελάμβαναν την Marathon διαδρομή και πιο δύσκολη, με συνολικό μήκος 37.4 χλμ και 2.320 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς, την Experience διαδρομή με συνολικό μήκος 20 χλμ και 1.120 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς και τη Fun διαδρομή, με 5 χλμ μήκος και 200 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς . Όπως κάθε χρόνο βέβαια η αγωνιστική δράση ξεκινάει από το Σάββατο το μεσημέρι με το Vertical Speed, με 650 μέτρα μήκος και με 150 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς στο οποίο συμμετείχαν και δρομείς μικρότερης ηλικίας. 

Ισχυρή παρουσία είχε και ο ΣΔΥΜ, συμμετέχοντας με τους εξής αθλητές ανά αγώνισμα:Marathon Διαδρομή:Γεωργιοπουλος Κωνσταντίνος, Κατάκος Θάνος, Λουκάς Ιωάννης, Μαντζουνέα Καλλιόπη, Ορφανός Νικόλαος, Παπαδόπουλος Σταύρος, Πετριμέας Παναγιώτης και Χρονόπουλος Αλέξης.

Experience Διαδρομή :Γιαννουλέας Νικόλαος, Δρακουλάκος Κωνσταντίνος, Ζάννης Αλέξης, Καννελόπουλος Αναστάσιος, Σαραντέας Παναγιώτης και Φωτόπουλος Βασίλης.

Fun Διαδρομή: Ο Κοζομπόλης Γεώργιος ήρθε τρίτος στη γενική κατάταξη παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο κάνοντας χρόνο 00:28:20' , Κοζομπόλης Παναγιώτης, Κονταξάκη Σοφία, Μπαρμπετσέας Βαγγέλης, Πουλογιαννόπουλος Νικόλαος και Τσατσαρώνη Δέσποινα.

Αποτελέσματα

"ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2015 "

Με μεγάλη επιτυχία και με αρκετούς δρομείς απ' όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου σε δημόσια οδό "Κυριακίδεια 2015", που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Φιλοθέης και ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Στην εκκίνηση των 10χλμ πήραν θέση 515 δρομείς από τους οποίους οι 446 κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον τερματισμό, ενώ στη διοργάνωση συμμετείχαν και 132 παιδιά.

Νικητής στους άνδρες ήταν ο Γιώργος Μενής με 33.15, ενώ στις γυναίκες η πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων Ουρανία Ρέμπουλη με 39.51.

Τον Σύλλογο δρομέων Υγείας Μεσσηνίας εκπροσώπησαν οι αθλητές: Γιαννούλης Αργύρης, Κόκκορης Διονύσης και Πατεράκης Στέφανος.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

4ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας

Σε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού και κάτω από βροχή στο μεγαλύτερο διάστημα, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου – Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας με αξιόλογη μάλιστα συμμετοχή 300 περίπου δρομέων από όλη την Ελλάδα.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία» του Δήμου Αιγιαλεία, των Τοπικών Κοινοτήτων και άλλων φορέων.

Οι αθλητές ξεκίνησαν από το σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού με κατεύθυνση προς το Αίγιο και μέσα από τις Τοπικές Κοινότητες (και ομώνυμα παραλιακά χωριά) Ζαχλωριτίκων, Ελαιώνα, Ροδιάς, Ριζομύλου, Νικολαιΐκων, Βαλιμητίκων, Τεμένης, Διγελιωτίκων, κατέληξαν στην Πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Μανιάτης αθλητής του Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος, Νικόδημος Νικολακέας με επίδοση 1:18:06΄, ενώ παρουσία για τον ΣΔΥΜ είχε ο επίσης Μανιάτης αθλητής του συλλόγου μας, Θεμιστοκλής με χρόνο 1:53:21'.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα (μορφή *.xls)

Μερικές φωτογραφίες και από τους τρεις αγώνες ΕΔΩ

-