Η προκήρυξη της διοργάνωσης "Ο Δρόμος των Αλκυώνων"

6ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ (NIGHT RUN )29.7 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΚΥΟΝΩΝ” KAI ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 6,6 ΧΛΜ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΑΘΑΣ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

 

Τμηματικές εκκινήσεις και των δυο αγώνων 29,7 χλμ και 6,6χλμ στις 19.58 μμ

Ο αγώνας των 29,7 χλμ και των 6,6χλμ θα ξεκινήσει από το kafe PARADISE θα διεξαχθεί επί της ασφάλτινης διαδρομής περιμετρικά της Ψάθας απόστασης 3,3χλμ και θα ολοκληρωθεί σε 9 γύρους , και σε 2 γύρους αυτός των 6,6χλμ

Οι δρομείς και των 2 αγώνων θα παραλάβουν τα νούμερα συμμετοχής τους στο café PARADISE από τις 17,30μμ

Αναμένουμε περίπου τους 220 αθλητές και στους 2 αγώνες και γύρω στα 30 άτομα της διοργάνωσης.

Για τη μεταφορά των αθλητών – δρομέων, η Οργανωτική Επιτροπή θα ναυλώσει λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους συναδέλφους – δρομείς, από την Αθήνα προς την Ψάθα, με εκκίνηση του πρώτου λεωφορείου στις 16.00μμ και των τελευταίων στις 16.15μμ , ενώ για την επάνοδο από Ψάθα προς Αθήνα, το πρώτο θα αναχωρήσει στις 00,15πμ μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Τα λεωφορεία θα εκκινήσουν από την Πλατεία Δαβάκη – Ηρώων Πολυτεχνείου στο Αιγάλεω, δίπλα στην Εθνική Τράπεζα του Αιγάλεω, επί της Ιεράς Οδού (600 μέτρα από τη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη Λεωφόρο Θηβών).

Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021.

Προσοχή

Την ημέρα του Αγώνα δεν θα γίνουν δεκτές εγγραφές – συμμετοχές.

Κόστος συμμετοχής

  • Το κόστος των 29,7χλμ είναι 20 ευρώ.

Επίσης θα δοθεί και τεχνικό συλλεκτικό μπλουζάκι στον αγώνα των 29,7χλμ

  • Το κόστος του αγώνα των 6,6 χλμ είναι 8 ευρώ .χωρίς μπλουζάκι

Αν κάποιος από τον αγώνα των 6,6χλμ επιθυμεί το μπλουζάκι μπορεί να το αποκτήσει με 7ευρω.

Το ποσό των 20 ευρώ, και των 8ευρώ οι συμμετέχοντες θα το εμβάζουν στον λογαριασμό του συλλόγου:

ΤΡΑΠEΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E. (NTT) 0026,0602.83.0200575455 μέχρι και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 ή με e-banking στον λογαριασμό ΙΒΑΝ GR 86026060200008 30200 575 455.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ΜΟΝΟ στην ηλεκτρονική φόρμα στο site μας apollonrunnersclub.gr Θα ανοίξει μετά τις 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά από Αθήνα προς Ψάθα και από Ψάθα προς Αθήνα, με τα λεωφορεία της διοργάνωσης.

  • Πλήρης τροφοδοσία των αθλητών με νερό, φρούτα (μπανάνες, μήλα), ισοτονικά διαλύματα στο σταθμό ΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ)
  • Στους 3 πρώτους άνδρες Γενικής και στις 3 πρώτες γυναίκες των 29,7χλμ και στους 3 πρώτους και 3 πρώτες των 6,6χλμ θα δοθούν αναμνηστικά κύπελλα, ενώ σε όλους – όλες τους τερματίσαντες θα δοθούν μετάλλια.

Η διοργάνωση θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση

ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Η διοργάνωση ορίζει σαν όριο τερματισμού του Αγώνα τις 4.15 ώρες. Όσοι δεν καταφέρουν να τερματίσουν εντός αυτού του χρονικού ορίου, θα αναγραφούν ως τερματίσαντες εκτός ορίου, αλλά θα λάβουν όλες τις σχετικές παροχές.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Επειδή ο αγώνας είναι νυχτερινός (night run) δεν θα επιτραπεί σε κανένα η συμμετοχή αν δεν φέρουν φακούς εμπρός-πίσω και ανακλαστήρες .

Περιγραφή της διαδρομής – Λίγα λόγια για τον αγώνα

Η διαδρομή του Αγώνα βρίσκεται σε μια θαυμάσια αισθητική περιοχή υδροβιότοπου στην παραλία της Ψάθας

Απέναντι ευρίσκονται οι γνωστές από την αρχαιότητα Αλκυονίδες Νήσοι (Καλά Νησιά), σε απόσταση περίπου 2 ναυτικών μιλίων, οι οποίες πήραν την ονομασία τους από την αρχαία ακόμη εποχή, όπως άλλωστε και ο ομώνυμος Κόλπος των Αλκυονίδων, από τα πολυπληθή σμήνη των αλκυόνων που διαβιούν και πολλαπλασιάζονται στις πολλές και απρόσιτες ρωγμές των πολυσχιδών ακτών της περιοχής.

Οι αλκυόνες, από την αρχαιότητα, ήσαν πτηνά που συμβόλιζαν τη συντροφική πίστη και αφοσίωση, ενώ κατά τη λαϊκή μας παράδοση, η αλκυών είναι σύμβολο ηρεμίας και ευημερίας στα σπίτια, ενώ θεωρείται κατευναστική των θαλασσοταραχών και των κεραυνών. Όλα αυτά οφείλονται στον πανάρχαιο μύθο της Αλκυόνης και του συντρόφου της Κύηκα, τους οποίους ο Δίας τούς μεταμόρφωσε σε πτηνά, μετά τον θρήνο της πρώτης (Αλκυώνας) όταν έχασε τον σύντροφό της…

Ενώ κατά τη Μυθολογία, επίσης φέρεται ότι ο Δίας, ευσπλαχνιζόμενος την απώλεια των κυοφορούμενων νεοσσών της Αλκυώνας, τα οποία παρασύρονταν από τα αγριεμένα κύματα των χειμωνιάτικων θαλασσών, διέταξε τους ανέμους να μην πνέουν κατά τις χειμερινές τροπές (μέσα στον Γενάρη) τις λεγόμενες Αλκυονίδες ημέρες.

Ανάντι της θαλασσίας παραλιακής διαδρομής, ορθώνεται το πανέμορφο αισθητικό πευκοδάσος των Γερανείων και των απολήξεών του, με τη θάλασσα του Κόλπου των Αλκυονίδων.

Εκεί, στα πανέμορφα ακρογιάλια της ΨΑΘΑΣ, των ΠΑΓΩΝ (ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ), δίπλα στις φωλιές των Αλκυόνων, των πουλιών της Πίστης και της Αγάπης, που έρχονται κάθε Σεπτέμβρη, την ίδια περίπου εποχή με τον Αγώνα, στην Πατρίδα μας, στο σπίτι τους…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Τσιμακίδης Σταύρος 6974411515 Σάμιος Κώστας 6976079500

Σας περιμένουμε

Το Δ.Σ. Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕIAΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ (ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ) ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Από 01/06/2021 επιτρέπονται οι εκτός σταδίου διοργανώσεις με την προϋπόθεση ότι ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 300 άτομα.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τα κάτωθι:

Χρήση μάσκας

Υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και συστήνεται η χρήση της σε ανοικτούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός. Εξαιρούνται οι αθλητές κατά την διάρκεια της άσκησης.

Χρήση γαντιών μιας χρήσης

Μόνο κατά την μεταφορά ιματισμού και την παροχή ιατρικής βοήθειας. Αντί της χρήσης γαντιών συστήνεται η συχνή απολύμανση των χεριών.

Οδηγίες προληπτικού ελέγχου (testing)

Έλεγχος συμμετεχόντων αθλούμενων:

Ενήλικες αθλούμενοι (18 ετών και άνω) : PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.

  • Ανήλικοι αθλούμενοι (κάτω των 18 ετών) : self test εντός 24 ωρών (συστήνεται να• διενεργείται την ημέρα του αγώνα).

Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Εάν θα γίνει ομαδική μετακίνηση των συμμετεχόντων για τους αγώνες, συστήνεται το testing να γίνει πριν την μετακίνηση (πριν την επιβίβαση σε αεροπλάνο, πούλμαν κτλ.), εφόσον όμως τηρούνται τα όρια της ως άνω παραγράφου.

Έλεγχος του προσωπικού της διοργάνωσης :

Self-test σε όλο το προσωπικό της διοργάνωσης την ημέρα του αγώνα.

2 Οδηγίες αποστασιοποίησης και τήρησης αποστάσεων Στο πρωτόκολλο θα πρέπει να αναγράφεται ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων αθλούμενων καθώς και ο αριθμός του προσωπικού της διοργάνωσης.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων αθλούμενων 300 άτομα, ανά block εκκίνησης έως 50 άτομα. Τμηματικές εκκινήσεις των block με χρονική απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε κάθε block, αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων 2μ προς κάθε κατεύθυνση.

Σε περίπτωση διοργάνωσης με περισσότερους από έναν αγώνες (π.χ. Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. και Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.) ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ισχύει ανά αγώνα, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε αγώνας έχει διαφορετική ώρα εκκίνησης. Η χρονική απόσταση μεταξύ της εκκίνησης του τελευταίου μπλοκ του κάθε αγώνα και της πρώτης εκκίνησης του επόμενου αγώνα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 λεπτά.

Κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό της διαδρομής, μέτρα αποφυγής συνωστισμού με προβλέψεις συνεχούς ροής των συμμετεχόντων.

Σύσταση για αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψιών.

Τελετές απονομών Δεν επιτρέπονται τελετές απονομών. Μπορεί να γίνει όμως μια προσαρμογή και οι αθλούμενοι να παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα μετάλλιά τους από ένα τραπέζι, χωρίς επαφή, χωρίς συνωστισμό.

Θεατές Απαγορεύεται η παρουσία θεατών σε όλους τους αγώνες.

Οδηγίες απολύμανσης κοινών οργάνων/εξοπλισμού

Σύμφωνα με τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον καθαρισμό/απολύμανση μη υγειονομικών χώρων : https://eody.gov.gr/odigies-gia-ton-perivallontiko.../

Συστήνεται απολύμανση πριν και μετά από την χρήση του εξοπλισμού.

Διαχείριση κρούσματος σε αθλούμενους, τεχνικό επιτελείο ή προσωπικό συλλόγου/ομοσπονδίας/εγκατάστασης: Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό

Ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό:

https://eody.gov.gr/.../COVID19-lixi-karantinas... Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων αθλούμενων, προσωπικού, κριτών κτλ. για τους σκοπούς της διοργάνωσης θα γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τις μεταφορές. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

Τεστ αντιγόνου από κλιμάκια του ΕΟΔΥ:

Στις περιπτώσεις που τα τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test) διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για την λήψη Βεβαίωσης αποτελέσματος, ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην πλατφόρμα www.gov.gr και στο 3 πεδίο «Υγεία και πρόνοια». Κατόπιν στο πεδίο «Κορωνοϊος COVID-19 και «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19».

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι