Ακύρωση ορεινού αγώνα Κάσσιου Δία

Η ομάδα του Κάσσιου Δία βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα που είχε ορισθεί για τις 18 Απριλίου στην Κασσιώπη της Κέρκυρας.

 

Η διοργάνωση είχε θέση εξαρχής ως καταληκτική ημερομηνία τις 10 Μαρτίου ως απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να υπάρχει ο ελάχιστός απαραίτητος χρόνος για την ομαλή διεξαγωγή του.

Δυστυχώς τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα μας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση αφού δεν μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός.

Η διαδρομή θα καθαρισθεί και θα μείνει σηματοδοτημένη για περιπατητές και δρομείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επιφυλασσόμαστε αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες, να δημιουργηθεί μια εκδήλωση στα πρότυπα του Ιανουαρίου μέσω της εφαρμογής strava στην διαδρομή των 19 χλμ.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα όλα αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν και θα ξαναβρεθούμε στα αγαπημένα μας μονοπάτια.

Για το 2022 ο Κάσσιος Δίας θα επανέλθει δυναμικά με αρκετές αλλαγές.

Ο αγαπημένος ημιμαραθώνιος (21 χλμ +1000 μ.) μαζί με τον μικρό αγώνα των 9 χλμ. θα διεξαχθεί τις 15 Μαίου όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά ώστε να σηματοδοτεί και την έναρξη της τουριστικής σεζόν στην περιοχή μας παράλληλα με τις Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για την τοπική εορτή στην Κασσιώπη.

Όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας και της αγωνιστικής απραξίας η ομάδα μας δεν έμεινε άπραγη, έτσι είναι σε θέση να ανακοινώσει και ένα καινούριο αγώνα!!

 

80 χλμ.+ 4650 που χρονικά τοποθετείτε το μήνα Φεβρουάριο

Η ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς είναι μια αδρανή για το ορεινό τρέξιμο περίοδο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα βουνά της Ηπειρωτικής Ελλάδας ενώ το νησί μας προσφέρεται με το ήπιο κλίμα του για την διεξαγωγή ενός τέτοιου αγώνα.

Έτσι και με σεβασμό στο αγωνιστικό καλεντάρι επιλέχθηκε μία διαδρομή ώστε να περιλαμβάνει ότι καλύτερο έχει να δείξει από ομορφιά η Β.Α Κέρκυρα με επίκεντρο την ψηλότερη κορυφή του νησιού τον Παντοκράτωρα.

Με ποσοστό μονοπατιού που αγγίζει το 90% και ένα πολύ τεχνικό και απαιτητικό τερέν με συνεχής εναλλαγές κλίσεων πιστεύουμε ότι ο αγώνας αυτός θα αγαπηθεί και θα αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους ultra 50 miles αγώνες στην Ελλάδα.

Είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρει πολλές συγκινήσεις στους συμμετέχοντες και θα αφήσει το στίγμα του με την διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία των τοπίων.

Θα υπάρχει και η δυνατότητα ομαδικής συμμετοχής (2 αθλητών) με τη μορφή σκυτάλης με την αλλαγή να γίνεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού.

Σύντομα θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή ημερομηνία και την διαδρομή του αγώνα.

KASSIOS DIAS TEAM

 

 
 
 

Τελευταία Νέα

Γιορτή Μητέρας 2021

Γιορτή Μητέρας 2021

Μαϊ 07, 2021 Rate: 0.00

Καλεντάρι

5ο Lailias Mountain Running

5ο Lailias Mountain Running

Μαϊ 09, 2021 Rate: 0.00

Levadia Virtual challenge RUN & BIKE

Levadia Virtual challenge RUN …

Μαϊ 10, 2021 Rate: 0.00

Αποτελέσματα