Απαγορεύθηκε η Λαμπαδηδρομία στην Οσάκα

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία που βρίσκεται σ' εξέλιξη στην Ιαπωνία, δεν θα επιτρέπεται σε δημόσιους δρόμους σε όλο το τμήμα της Οσάκα, λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού.

 

«Σήμερα ζητάμε από τους κατοίκους ολόκληρου του τμήματος της Οσάκα να αποφύγουν κάθε μη απαραίτητη και επείγουσα εκδρομή, και ως εκ τούτου θα ακυρώσουμε την Λαμπαδηδρομία στον δημόσιο αυτοκινητόδρομο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της πόλης που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας, Χιροφούμι Γιοσιμούρα, διευκρινίζοντας ότι μελετήθηκε η δυνατότητα οργάνωσης της Λαμπαδηδρομίας σε ένα πάρκο κλειστό για το κοινό.

Η Λαμπαδηδρομία άρχισε στις 25 Μαρτίου από την Φουκουσίμα και, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, έπρεπε να διασχίσει το τμήμα της Οσάκα στις 13 και 14 Απριλίου.

Όμως, ένα ημερήσιο ρεκόρ νέων λοιμώξεων (σ.σ. 878 κρούσματα), το οποίο καταγράφηκε σήμερα (7/4) στην Οσάκα, υποχρέωσε τις τοπικές αρχές να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ, παράλληλα, εξετάστηκαν και αντίμετρα για την πόλη του Τόκιο.

 

Πηγή: amna.gr

 
 
 

Αποτελέσματα