ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Στα μαρτυρικά και περήφανα Ανώγεια βρέθηκε ο Γερμανός Ιστορικός Στέφαν Μακ Νηλ

Στα μαρτυρικά και περήφανα Ανώγεια βρέθηκε ο Γερμανός Ιστορικός Στέφαν Μακ Νηλ για να τιμήσει τη μνήμη εκείνων που στη διάρκεια του Β΄παγκοσμίου πολέμου είχαν καθοριστικό ρόλο στους αγώνες κατά των ναζί .

Μαζί με τον πρόεδρο του ΔΟΠΠΑ Μαλεβιζίου Γιώργο Αεράκη και τον Δήμαρχο Ανωγείων, Μανώλη Καλλέργη επισκέφτηκαν την κεντρική πλατεία Αρμί, στην οποία δεσπόζει το κτίριο του Δημαρχείου.

Εκεί ο κ. Μακ Νηλ είδε τοΜνημείο Πεσόντων, αφιερωμένο στους πεσόντες των τριών ολοκαυτωμάτων των Ανωγείων, διάβασε τα ονόματα τους και μελέτησε τη διαταγή του Γερμανού Στρατηγού Φρουράρχου Κρήτης X. Μίλλερ για την ισοπέδωση των Ανωγείων το 1944, λόγω της συνεισφοράς τους στην αντίσταση κατά των Γερμανών.

Του ολοκαυτώματος των Ανωγείων το 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα, προηγήθηκαν δύο ακόμα ισοπεδωτικά ολοκαυτώματα του χωριού. Το πρώτο ήταν το 1822 και το δεύτερο το 1867.

Ο Δήμαρχος Ανωγείων, Μανώλης Καλλέργης στην συνάντηση που είχε με τον Γερμανο Καθηγητή, δήλωσε την συμπαράσταση του στην ακτιβιστική του προτρέποντας τον να μην σταματήσει την προσπάθεια αν δεν δικαιωθεί η Ελλάδα.

Μετά την φιλοξενία του στη Μαθητική Εστία Ανωγείων ο κ. Μακ Νηλ θα μεταβεί στο χωριό Κάντανο, στα Χανιά.

-

 

 

 

 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Ο Δρόμος των 118

Ο Δρόμος των 118

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

Vrilissia Run

Vrilissia Run

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

KLAPADOS TRAIL 2022

KLAPADOS TRAIL 2022

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

Αποτελέσματα