Ορεινό τρέξιμο για αρχάριους στο ελατόδασος της Πάρνηθας

Αν σας ελκύει η ιδέα να τρέχετε στη φύση, να γίνεστε ένα με το φυσικό περιβάλλον, να μπορείτε να κινείστε παντού με ασφάλεια, αλλά έχετε πολλές απορίες και φοβάστε να δοκιμάσετε μόνοι σας, τότε αυτό το σεμινάριο είναι για εσάς!

 Οι δρομείς που ασχολούνται με το τρέξιμο σε ορεινό έδαφος, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν διαφορετικά το σώμα τους και οι ανωμαλίες του εδάφους ενεργοποιούν τον κορμό και τους σταθεροποιητές μυς σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.
Αυτό βοηθάει να γίνει πιο αποδοτικό το τρέξιμο, μεγαλώνει την ανθεκτικότητα στους τραυματισμούς, ενώ στο φυσικό περιβάλλον ανεβαίνουν περισσότερο οι τιμές των ενδορφινών, που είναι οι ορμόνες της καλής διάθεσης, δημιουργώντας ευφορία.

Το καταφύγιο Φλαμπούρι, σε συνεργασία με τον Νίκο Κωστόπουλο, διοργανώνει στην Πάρνηθα ένα ολοήμερο σεμινάριο ορεινού τρεξίματος.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους δρομείς που μπορούν να τρέξουν συνεχόμενα 5-6 χλμ. σε επίπεδο έδαφος και θέλουν να γνωρίσουν με ασφάλεια το ορεινό τρέξιμο.

Τηρούμε τα μέτρα ασφάλειας και απολαμβάνουμε το ορεινό τρέξιμο.
Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών!
Μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες και άντρες από 18 ετών και άνω.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα ακολουθήσει συζήτηση και γεύμα στο καταφύγιο.
H θέα από το Φλαμπούρι, το μπαλκόνι της Αττικής, θα σας εντυπωσιάσει!

Απαραίτητη η κατάθεση του ποσού και η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής!!!
Για κάθε άτομο πρέπει να συμπληρώσετε ξεχωριστή φόρμα συμμετοχής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 24:00′ της Πέμπτης 22/10 ή μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων.
Θα πρέπει να έρθετε 30′ λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης για να παραλάβετε το κουπόνι συμμετοχής.

 

Στο σεμινάριο θα αναλυθούν:
• οι διαφορές του ορεινού τρεξίματος σε σχέση με το τρέξιμο στην πόλη
• ο απαραίτητος εξοπλισμός που χρειάζεται ώστε να κινείστε με ασφάλεια
• η απαραίτητη τεχνική για κίνηση σε έδαφος με μεγάλες κλίσεις (ανηφορικές και κατηφορικές)
• οι βασικές αρχές προπονητικής
• οι αντικειμενικοί κίνδυνοι στο ορεινό πεδίο και πως να προφυλαχθείτε

 

Κόστος συμμετοχής 45€ ανά άτομο που περιλαμβάνει:
Το σεμινάριο ορεινού τρεξίματος
Καφέ ή χυμό κατά την άφιξη σας
Σνακ και νερό στο διάλειμμα του προγράμματος
Γεύμα (μακαρόνια με κιμά, σαλάτα, αναψυκτικό) μετά τη λήξη του σεμιναρίου.

Με την άφιξή σας στο καταφύγιο δηλώνεται το όνομα σας και παίρνετε το κουπόνι σας.
Ώρα συνάντησης στο καταφύγιο Φλαμπούρι 08:30'

08:30' – 09:00' Καλωσόρισμα
09:00' – 12:00' Παρουσίαση του ορεινού τρεξίματος / Απαιτούμενος εξοπλισμός / Τεχνική κίνησης σε ανηφόρες
12:00' – 13:00' Διάλειμμα, σνακ, συζήτηση
13:00' – 16:00' Προπονητική / Κίνδυνοι στο πεδίο / Τεχνική κίνησης σε κατηφόρες
16:00' – 17:30' Γεύμα και κλείσιμο ημερίδας

Λίγα λόγια για τον Νίκο Κωστόπουλο.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965, αποφοίτησε το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, σπούδασε την ναυτική τέχνη στην ΑΔΣΕΝ Κεφαλληνίας και όπως ήταν φυσικό η θάλασσα και τα μεγάλα ταξίδια ήταν η πρώτη του αγάπη.
Από μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με πολλά και εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους αθλήματα αλλά την αγωνιστική του δράση ξεκίνησε το 1992 με μηχανοκίνητο αθλητισμό όπου συμμετείχε σε αγώνες Enduro και Scramble.
Γρήγορα όμως ανακάλυψε τα Παιχνίδια περιπέτειας με σημαντικότερους σταθμούς σε αυτά, το Cutty Sark Crossing Ροδόπη 1994 και το Camel Trophy Mongolia 1997-Ελληνικό πλήρωμα.
Αυτοί οι αγώνες τον έφεραν σε άμεση επαφή με τη φύση και το ορεινό περιβάλλον τον απορρόφησε ολοκληρωτικά.
Συνέχισε με τους Αγώνες Περιπέτειας όπου το διάστημα 1999-2006 συμμετείχε σε 25 αγώνες στην Ελλάδα και σε 4 Διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό (Σικελία, Σκωτία, Νορβηγία, Ανδόρρα).
Με το Ορεινό τρέξιμο όπου από το 1999 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ορεινούς αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με σημαντικότερους σταθμούς το CCC Trail du Mont Blanc 2007 και το Transalpine Run 2011 (8ήμερος, 280 χλμ, Υ+15.000μ.), ενώ ήταν νικητής του Ορειβατικού Μαραθώνιου Ολύμπου το 2006 και 2008 και του Μαραθωνίου Οίτης 2009 και 2010.
Με το Ορειβατικό σκι όπου ως μέλος της Εθνικής ομάδας από το 2002 έως το 2011, συμμετείχε σε 4 Πανευρωπαϊκά και σε 3 Παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ ήταν Πρωταθλητής Ελλάδος το 2008, 2009 και 2011, ενώ έχει 7 συμμετοχές στο Pierra Menta (4ήμερος αγώνας), 1 συμμετοχή στο Tour Du Rutor 2016 (4ήμερος αγώνας) και είναι Βοηθός Εκπαιδευτή της ΕΟΟΑ.
Με το Ποδήλατο βουνού έχει συμμετάσχει σε δεκάδες open αγώνες και σε Πανελλήνια πρωταθλήματα με την ομάδα του ΕΟΣ Αχαρνών ενώ το 2014 τερμάτισε το Transalp (7ήμερος, 600 χλμ).
Το διάστημα 2012-2017 ήταν ο Brand Ambassador της Salomon για την Ελλάδα και υπεύθυνος της αγωνιστικής ομάδας, ενώ από το 2018 διευθύνει την αγωνιστική ομάδα της La Sportiva Team Greece.

Σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του όμως είναι και η Οργάνωση αγώνων αφού ήταν συν-διοργανωτής του Άθλου Πάρνηθας από το 1999 έως το 2003 (ο πρώτος αγώνας περιπέτειας στην Ελλάδα), ενώ είναι ο Τεχνικός Διευθυντής του AlpamayoPRO Trail Race από το 2007, του Taygetos Challenge από το 2010, της σειράς Mountain Cup στην Αττική από το 2013, του Sifnos Trail Race και Artemisio Mountain Running από το 2018.
Από το 2017 συμμετέχει στην Runners Project όπου έχει αναλάβει τα προγράμματα προπόνησης και μεταφέρει την αγωνιστική του εμπειρία, το πάθος του για το ορεινό περιβάλλον και την άθληση γενικότερα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979 985 913
Ε-mail: nkostopoulos@hotmail.gr

Μεγάλη προσοχή στα ζώα που μπορεί να εμφανιστούν πάνω στο δρόμο κατά την οδήγηση σας στο δρυμό !!!

Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες/εξορμήσεις,
δηλώνουν ταυτόχρονα την ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής τους:

  1. Συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο με δική τους ευθύνη, έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας και είναι σίγουροι ότι είναι μέσα στις δυνατότητες τους.
  2. Γνωρίζουν ότι αυτής της φύσεως οι δραστηριότητες σε ορεινό περιβάλλον συνεπάγονται έκθεση σε κινδύνους, ενώ τόσο η νοσηλευτική όσο και η ιατρική φροντίδα σε αυτούς τους χώρους είναι πολύ δυσπρόσιτη.
  3. Δεν έχουν κάποιο από τα συμπτώματα που είναι συμβατά με τον Covid-19 τις τελευταίες 14 ημέρες (πυρετό, βήχα, δύσπνοια, πονόλαιμο, ρινική συμφόρηση, καταβολή, κόπωση, μυαλγίες κλπ.).
  4. Εκχωρούν το δικαίωμα να δημοσιευτούν και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες στις οποίες βρίσκονται και οι ίδιοι.
  5. Θα φροντίσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, καθώς και στην έναρξη της εκδήλωσης.
  6. Δεν θα φέρουν σκύλους σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δρυμού, αλλά και για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.
  7. Γνωρίζουν ότι ο αρχηγός της κάθε εκδήλωσης, έχει το δικαίωμα να τους ζητήσει να μη λάβουν μέρος, αν κρίνει ότι δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες δυνατότητες, για την ασφάλεια όλων.
  8. Τέλος δηλώνουν ότι παραιτούνται από κάθε τυχόν αξίωση έναντι των οργανωτών ή του αρχηγού, για αμέλεια ή άλλη ευθύνη σε σχέση με τυχόν ατύχημα στη διάρκεια της εκδήλωσης.