Ο Βασίλης Κρομμύδας εκφράζει την αγωνία του για το Τρίαθλο και του αθλητές του

ΑΓΩΝΙΑ !!!

 

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που η πολιτεία ανέθεσε το τρίαθλο στην Ομοσπονδία του Μοντέρνου Πεντάθλου.
Οι λόγοι πολλοί που η ΓΓΑ αποφάσισε να πάρει το τρίαθλο από την ίδια της την ομοσπονδία (ΕΟΤΡΙ) και να το αναθέσει σε κάποια άλλη (ΕΟΜΟΠ).
Αίτιες, κακοδιαχείριση, παρατυπίες, αδιαφάνεια, οικονομικά θέματα, παράνομες διοικητικές πράξεις και άλλα πολλά, δυστυχώς !

Το θέμα είναι ότι η ΕΟΤΡΙ τόσα χρόνια αντί να δεχθεί την απόφαση (μιας και αποδεδειγμένα είχε κάνει λάθη) να διευκολύνει και να βοηθήσει θα έλεγα αυτή την μετάβαση στην νέα Ομοσπονδία (αφού υποτίθεται κόπτεται για το καλό του αθλήματος) ήταν τροχοπέδη δημιουργώντας ένα σωρό προβλήματα με πιο βασικό το μπλοκάρισμα που έχει κάνει σε όλους τους Έλληνες αθλητές να συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ITU).

Σε αυτό βέβαια φταίει και η Ομοσπονδία του μοντέρνου Πεντάθλου που τόσο καιρό δεν έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προς την ITU ώστε να αναλάβει όπως δικαιούται την εκπροσώπηση του αθλήματος διεθνώς εκ μέρους της χώρας μας.

Ο κάθε λογικός άνθρωπος θα σκεφτόταν τι κέρδος μπορεί να έχει μια ερασιτεχνική Ομοσπονδία (ΕΟΤΡΙ) να εμμένει και να αντιδρά στις αποφάσεις του κράτους, για οποιονδήποτε λόγο κι αν συνέβη αυτό η λογική λέει ότι θα έπρεπε να συνεργαστούν με την νέα Ομοσπονδία (ΕΟΜΟΠ) που ήταν υπεύθυνη πλέων για το τρίαθλο.

Λίγο πολύ η ιστορία είναι γνωστή στους Τριαθλητικούς κύκλους και γενικά στον Ελληνικό αθλητισμό και όλους τους αρμόδιους. Αν κι έχουν τελεσιδικήσει τα Ελληνικά δικαστήρια κατά της ΕΟΤΡΙ, δυστυχώς όπως προ είπα ακόμη δεν μπορούν οι Έλληνες αθλητές και η επίσημη Ομοσπονδία (ΕΟΜΟΠ) να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο διεθνές στερέωμα του Τριαθλου.

Και φτάσαμε τώρα σε ένα σταυροδρόμι που νέοι αθλητές όπως ο Παναγιώτης Μπιτάδος (ακόμη δεν έχει κλίσει τα 17) να έχει τις δυνατότητες να φέρει διακρίσεις για την Χώρα μας στο υψηλότερο επίπεδο.

Τον τελευταίο καιρό η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (ETU) θέλοντας να τονώσει το ηθικό των νεαρών (Junior) αθλητών λόγω της έλλειψης αγώνων εξαιτίας του covid-19 έκανε μια Ευρωπαϊκή κατάταξη γι’ αυτούς τους αθλητές με virtual αγώνες.
Η διαδικασία απλή, βιντεοσκοπημένες προσπάθειες των αθλητών σε πισίνα 400μ. και σε στάδιο 3000μ. έτσι με αντικειμενικότητα βγαίνει η βαθμολογία και η κατάταξη των Ευρωπαίων junior.

Σε μια προσπάθεια να εντάξουμε τον Παναγιώτη σε αυτή την Ευρωπαϊκή κατάταξη ήρθα σε επικοινωνία με την ETU-ITU με σκοπό να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο των Ομοσπονδιών.
Η απάντηση αρνητική ! ! !
Αιτία η ΕΟΤΡΙ που ως μέλος της ITU/ETU δεν συναινεί ! ! !

Παρόλα αυτά εμείς με τον Παναγιώτη κάναμε το τεστ και το στείλαμε στην ITU/ETU για να έχει άποψη για ποιον αθλητή μιλάμε, ποιες είναι οι επιδώσεις του και ότι θα πρέπει άμεσα να δοθεί μια λύση όχι μόνο για τον Παναγιώτη άμεσα αλλά και για επόμενους νέους που θα βρεθούν σε αυτή την θέση.

Παραθέτω τα αποτελέσματα


400μ. κολύμβηση σε 25μ. πισίνα χρόνος 4:26΄ https://www.youtube.com/watch?v=7WMGAETpwMg&t=10s
3000μ. τρέξιμο σε στίβο χρόνος 9:27΄ https://www.youtube.com/watch?v=tIx67dDKTTc&t=44s

Δυνατότητα κατάταξης του Παναγιώτη στην Ευρώπη μέσα στους 7-8 καλύτερους στους 107 μέχρι σήμερα

Διευκρίνηση Νο1. Όλοι ξέρουμε ότι το δυνατότερο άθλημα του Παναγιώτη είναι η ποδηλασία που δεν συμπεριλαμβάνεται στην δοκιμασία !
Διευκρίνηση Νο2. Φανταστείτε τι διακρίσεις θα μπορούσε να φέρει για την χώρα μας αυτό το παιδί στο Cross τρίαθλο που στο ΜΤΒ είναι σε απίστευτα υψηλό επίπεδο τεχνικής.

Κι ερχόμαστε στο δια ταύτα, τι κάνει ο κάθε αρμόδιος αθλητικός παράγοντας / ενήλικας που στην θέση των παιδιών του θα μπορούσε να είναι ο Παναγιώτης ;

Ποιος αγαπάει το τρίαθλο;
η ΕΟΤΡΙ; η ΕΟΜΟΠ; η ΕΟΕ ; η ΓΓΑ ; η ΠΟΛΙΤΕΊΑ; Ποιος; Όπως φαίνεται μόνο οι αθλητές και δυστυχώς είναι μόνοι τους !

Ποιος από τους παραπάνω θέλει να βοηθήσει (αν και έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ) να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση και να ξαναδούμε Έλληνες αθλητές στους διεθνείς αγώνες, να έχουμε διακρίσεις και γιατί όχι συμμετοχή της χώρας μας σε κάποιους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες;

Το Τρίαθλο είναι Ολυμπιακό άθλημα οι κύριοι από πάνω ας μην το ξεχνάνε αυτό, θα πρέπει σε ένα από τα ομορφότερα Ολυμπιακά αθλήματα να το επανεκκινήσουν ξανά.

Με εκτίμηση
Βασίλης Κρομμύδας

2 times Olympian
1 as a Coach
8th World Champion Long distance Triathlon
21 years Record Holder World Championship Ironman Kona M18-24
Multiple podiums in International Standard distance tri events